unul dintre cei 28 sunt si eu.
nu e de gluma cu incalcarea drepturilor de autor !
eu am avut noroc ca am scapat ieftin.... dar... numai cate drumuri am facut la bucuresti...
unul dintre cei 28 sunt si eu.
nu e de gluma cu incalcarea drepturilor de autor !
eu am avut noroc ca am scapat ieftin.... dar... numai cate drumuri am facut la bucuresti...
o chestie minora in aparenta , dar care se putea termina cu consecinte serioase.
sa va povestesc pe scurt.
anul trecut (07.04.2009) gazeta sporturilor in asociere cu tvr media au lansat un dvd cu titul : Dobrin intre mit si realitate.
cunoasteti probabil ca cei de la gazeta scot pe piata impreuna cu ziarul astfel de cd/dvd.
eu , intreprinzator cum suntam profitat de faptul ca sunt pitestean , si am cumparat acest dvd care a fost lansat mai devreme la noi in pitesti la muzeul sportului argesean.
am cumparat un domeniu ( nicolaedobrin.com) am setat repede un serviciu de plata prin sms ( prin fortumo.ro) si am inceput sa vand acel dvd contra sumei de 2 euro , cu plata prin sms.
greseala mea (cea mai mare dintre ele) a fost ca dorind o promovare rapida si vizitatori targetati am postat diferite comentarii/spam in care promovam vanzarea acestui dvd pe nicolaedobrin.com pe siteurile mari de sport : gsp.ro , prosport.ro, sport.ro .. etc.
normal ca cei de la gsp si tvr media (producatorul dvd si detinatorul drepturilor de autor) au reactionat si au depus o plangere la politie reclamand faptul ca pe respectivul site se vinde deja un produs al lor - care culmea urma sa fie lansat peste o saptamana cu gazeta sporturilor.
astfel am ajuns sa am onoarea de a fi invitat la igpr - directia de investigare a fraudelor.
aici am fost preluat de un inspector foarte profesionist, un super tip - caruia doresc sa ii multumesc inca odata. (nu intru in detalii..)
norocul meu a fost ca suma rezultata din vanzarea acestui dvd a fost una infima.
nu va retin cu toate articolele din legea 8/1996 cat si alte legi.
dupa mai multe deplasari la capitala, declaratii, discutii s-a finalizat urmarirea penala si dosarul a fost trimis pt solutionare parchetului de pe langa tribunalul bucuresti.
rezolutia :
am restituit detinatorului drepturilor de autor sumele incasate din vanzarea acelui dvd si am primit o amenda administrativa.
asa ca : recomandarea mea : nu va jucati cu asa ceva , ca nu prea e de joaca.
Nu stiu cati ar fi avut curaj sa faca chestia asta. Cu torrentele si alte siteuri de genu asta e alta treaba. Nu vinzi si nici macar nu hostezi fisierele ilegale. Practic esti doar un intermediar pentru cei care downloadeaza/uploadeaza chestii ilegale. Norocul tau ca ai scapat asa ieftin![]()
[QUOTE=superbus;128786]o chestie minora in aparenta , dar care se putea termina cu consecinte serioase.
sa va povestesc pe scurt.
Ceea ce ai facut nu e deloc o ,,chestie minora'', nici macar in aparenta.
Este o infractiune grava, faptul ca suntem mai la inceput de drum la acest capitol, din punct de vedere al aplicarii legilor...........aceasta a fost sansa ta de scapare si bineinteles paguba minora.
Ultima modificare făcută de Fium; 3rd November 2010 la 17:09.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)