Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 22

Subiect: Condamnare penala in ro pt site torrente

Afișare hibrid

Eradu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    20th August 2010
    Posturi
    619
    Putere Rep
    37

Exclamation Condamnare penala in ro pt site torrente

Tocmai vazusi la stirile tvr, proprietarul kartel.ro (un site de torrente, nu-l mai gasesc in google) a fost condamnat la 1 an (6 luni in alte surse) de inchisoare cu suspendare si plata de despagubiri.
    Prima condamnare din România într-un caz de Torrente - IT & C > Capital.ro

Ce parere aveti?

superbus este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    23rd October 2007
    Locaţie
    Madrid
    Vârstă
    49
    Posturi
    810
    Putere Rep
    0

Implicit

unul dintre cei 28 sunt si eu.
    nu e de gluma cu incalcarea drepturilor de autor !
    eu am avut noroc ca am scapat ieftin.... dar... numai cate drumuri am facut la bucuresti...

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Citat Postat în original de superbus Vezi Post
    unul dintre cei 28 sunt si eu.
    nu e de gluma cu incalcarea drepturilor de autor !
    eu am avut noroc ca am scapat ieftin.... dar... numai cate drumuri am facut la bucuresti...
    Pai ce-ai facut?

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de deadworldisee Vezi Post
    Ce nu aveti in vedere e ca baiatu de la kartel.ro a fost fraier fiindca si-a deschis site de torrente pe domeniu .ro.
    Toate celelalte situri de torrente romanesti care nu sunt pe ro stau bine relaxate si statul roman nu are nici o autoritate
    Asta e cea mai mare buba pe care o au domeniile.ro, Base te poate controla. Lasttorrents ruleaza si o sa mai ruleze foarte mult timp fiindca da e pe org.

Daca ai un site mare pe .ro si nu ai declarat la venituri de acel .ro iti vine fiscul acasa ca de ce mama cucului nu platesti taxe la suveran.
    Nu cred ca e atat de important domeniul, cat hostul.

superbus este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    23rd October 2007
    Locaţie
    Madrid
    Vârstă
    49
    Posturi
    810
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    Pai ce-ai facut?
    o chestie minora in aparenta , dar care se putea termina cu consecinte serioase.
    sa va povestesc pe scurt.

anul trecut (07.04.2009) gazeta sporturilor in asociere cu tvr media au lansat un dvd cu titul : Dobrin intre mit si realitate.
    cunoasteti probabil ca cei de la gazeta scot pe piata impreuna cu ziarul astfel de cd/dvd.
    eu , intreprinzator cum sunt am profitat de faptul ca sunt pitestean , si am cumparat acest dvd care a fost lansat mai devreme la noi in pitesti la muzeul sportului argesean.
    am cumparat un domeniu ( nicolaedobrin.com) am setat repede un serviciu de plata prin sms ( prin fortumo.ro) si am inceput sa vand acel dvd contra sumei de 2 euro , cu plata prin sms.
    greseala mea (cea mai mare dintre ele) a fost ca dorind o promovare rapida si vizitatori targetati am postat diferite comentarii/spam in care promovam vanzarea acestui dvd pe nicolaedobrin.com pe siteurile mari de sport : gsp.ro , prosport.ro, sport.ro .. etc.
    normal ca cei de la gsp si tvr media (producatorul dvd si detinatorul drepturilor de autor) au reactionat si au depus o plangere la politie reclamand faptul ca pe respectivul site se vinde deja un produs al lor - care culmea urma sa fie lansat peste o saptamana cu gazeta sporturilor.
    astfel am ajuns sa am onoarea de a fi invitat la igpr - directia de investigare a fraudelor.
    aici am fost preluat de un inspector foarte profesionist, un super tip - caruia doresc sa ii multumesc inca odata. (nu intru in detalii..)
    norocul meu a fost ca suma rezultata din vanzarea acestui dvd a fost una infima.
    nu va retin cu toate articolele din legea 8/1996 cat si alte legi.
    dupa mai multe deplasari la capitala, declaratii, discutii s-a finalizat urmarirea penala si dosarul a fost trimis pt solutionare parchetului de pe langa tribunalul bucuresti.
    rezolutia :
    am restituit detinatorului drepturilor de autor sumele incasate din vanzarea acelui dvd si am primit o amenda administrativa.

asa ca : recomandarea mea : nu va jucati cu asa ceva , ca nu prea e de joaca.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

o chestie minora in aparenta , dar care se putea termina cu consecinte serioase.

anul trecut (07.04.2009) gazeta sporturilor in asociere cu tvr media au lansat un dvd cu titul : Dobrin intre mit si realitate.
    cunoasteti probabil ca cei de la gazeta scot pe piata impreuna cu ziarul astfel de cd/dvd.
    eu , intreprinzator cum sunt am profitat de faptul ca sunt pitestean , si am cumparat acest dvd care a fost lansat mai devreme la noi in pitesti la muzeul sportului argesean.
    am cumparat un domeniu ( nicolaedobrin.com) am setat repede un serviciu de plata prin sms ( prin fortumo.ro) si am inceput sa vand acel dvd contra sumei de 2 euro , cu plata prin sms.
    greseala mea (cea mai mare dintre ele) a fost ca dorind o promovare rapida si vizitatori targetati am postat diferite comentarii/spam in care promovam vanzarea acestui dvd pe nicolaedobrin.com pe siteurile mari de sport : gsp.ro , prosport.ro, sport.ro .. etc.
    normal ca cei de la gsp si tvr media (producatorul dvd si detinatorul drepturilor de autor) au reactionat si au depus o plangere la politie reclamand faptul ca pe respectivul site se vinde deja un produs al lor - care culmea urma sa fie lansat peste o saptamana cu gazeta sporturilor.
    astfel am ajuns sa am onoarea de a fi invitat la igpr - directia de investigare a fraudelor.
    aici am fost preluat de un inspector foarte profesionist, un super tip - caruia doresc sa ii multumesc inca odata. (nu intru in detalii..)
    norocul meu a fost ca suma rezultata din vanzarea acestui dvd a fost una infima.
    nu va retin cu toate articolele din legea 8/1996 cat si alte legi.
    dupa mai multe deplasari la capitala, declaratii, discutii s-a finalizat urmarirea penala si dosarul a fost trimis pt solutionare parchetului de pe langa tribunalul bucuresti.
    rezolutia :
    am restituit detinatorului drepturilor de autor sumele incasate din vanzarea acelui dvd si am primit o amenda administrativa.

Nu stiu cati ar fi avut curaj sa faca chestia asta. Cu torrentele si alte siteuri de genu asta e alta treaba. Nu vinzi si nici macar nu hostezi fisierele ilegale. Practic esti doar un intermediar pentru cei care downloadeaza/uploadeaza chestii ilegale. Norocul tau ca ai scapat asa ieftin

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    33

Implicit

[QUOTE=superbus;128786]o chestie minora in aparenta , dar care se putea termina cu consecinte serioase.

Ceea ce ai facut nu e deloc o ,,chestie minora'', nici macar in aparenta.

Este o infractiune grava, faptul ca suntem mai la inceput de drum la acest capitol, din punct de vedere al aplicarii legilor...........aceasta a fost sansa ta de scapare si bineinteles paguba minora.
    Ultima modificare făcută de Fium; 3rd November 2010 la 17:09.

Daniel Mocan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    6th September 2010
    Locaţie
    Turda (Cluj)
    Vârstă
    41
    Posturi
    282
    Putere Rep
    30

Implicit

Meriti felicitari pentru sinceritate, poate o sa ii ajute pe altii povestea ta sa nu faca si ei la fel.

Dar dupa cum ii stiu pe romanasi nostri cred ca o sa foloseasca ideea ta cu DVD-ul.

sa va povestesc pe scurt.....
    ....

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

kartel.ro? what the f...? sa fim seriosi. Filelist, Iplay, cz team stau flexati si astia vin si iau un amarat care probabil avea 30 pe zi. P.S. Articolul ala e de prin 2007, deci e useless. A fost copiat cu copy paste ca nu mai aveau tipii ce sa scrie.

Si astia care se ocupa cu asa ceva....Se iau de astia mici si aia mari gen filelist n-au nicio treaba. Traim in Romania si asta spune tot.
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

Cika-Bum este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    2nd November 2010
    Locaţie
    Romania, Constanta
    Vârstă
    43
    Posturi
    145
    Putere Rep
    0

Implicit

Am verificat si eu kartel.ro pe alexa.com, intr-adevar site-ul era praf, dar stiti cum e, trebe sa cada cate unu din cand in cand (sa ne arate ei cat e de eficacă justitia Romana).

E inutil sa mai discutam, stim cu totii ce inseamna Romania...

Netul este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    5th January 2006
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    1.068
    Putere Rep
    49

Implicit

Citat Postat în original de FinalDestiny Vezi Post
    P.S. Articolul ala e de prin 2007, deci e useless. A fost copiat cu copy paste ca nu mai aveau tipii ce sa scrie.
    Nu e din 2007, e recent.

În 2010, au fost pronunțate 28 hotărâri penale de condamnare de către instanțele din România, stabilindu-se vinovăția persoanelor care au încălcat drepturile de autor
    ...........
    Tribunalul București a pronunțat, în luna iunie 2010, prima condamnare din România într-un caz de Torrente.
    ............
    În anul 2010, au avut loc mai mult de 250 de verificări la societăți comerciale care utilizau programe pentru calculator fără licență și peste 45 de controale în cazuri de distribuire de software pirat.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •