Salut,
De doua saptamani am deschis un manifest-online, il gasiti pe net, OneDayWithoutGoogledotorg
Se vrea mai mult o constientizare a unei dependente de care unii dintre noi ne dam seama si o intretinem mai mult sau mai putin cu buna stiinta.
De ce am venit aici?
Pentru ca voi lucrati zilnic cu Google, ii stiti tertipurile, modul de a actiona, sunteti cumva insiderii. Si banuiesc ca va deranjeaza cateodatata reactiile, mai mult sau mai putin aleatorii ale sistemului.
Ce as vrea sa dezbatem?
1.Intr-o lume postmoderna in care mediul este chiar mesajul, autenticitatea si diseminarea acestuia dintr-o vastitate de informatii;
2. Alienarea si pauperizarea umanului. Nu o sa mai fim in stare sa punem mana pe o carte sau sa ne bucuram cu familiile noastre de viata reala zilnica;
3. Strategia Google e simpla. Creeaza nevoia, apoi isi creeaza serviciul care duce la satisfacerea acelei nevoi. Mai devreme sau mai tarziu, lucrul asta duce la dependenta. Indiferent de natura ei, dependenta subjuga umanul.
4. Google e Big Brother. Cam orice miscare a noastra nu ii e straina, si pe baza acestor informatii serviciile Google nu au cum sa dea gres.
Cam astea fiind zise, vreu sa mai precizez inca cateva lucruri. Demersul meu nu e impotriva Google (siteul poarta numele de one day without google, restul zilelor pot fi cu el ). Si nu e afiliat nici unui altui serviciu concurent sau mai stiu eu ce teorii conspirationiste va ganditi.
E un demers care isi propune constientizarea faptelor mentionate mai sus si a unui alt fel de a pune problema.
Multumesc de intelegere,
George