Pagina 1 din 6 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 60

Subiect: One Day Without Google

Odwgoog este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    9th March 2009
    Locaţie
    Oradea/Google
    Vârstă
    47
    Posturi
    28
    Putere Rep
    29

Smile One Day Without Google

Salut,

De doua saptamani am deschis un manifest-online, il gasiti pe net, OneDayWithoutGoogledotorg
    Se vrea mai mult o constientizare a unei dependente de care unii dintre noi ne dam seama si o intretinem mai mult sau mai putin cu buna stiinta.

De ce am venit aici?

Pentru ca voi lucrati zilnic cu Google, ii stiti tertipurile, modul de a actiona, sunteti cumva insiderii. Si banuiesc ca va deranjeaza cateodatata reactiile, mai mult sau mai putin aleatorii ale sistemului.

Ce as vrea sa dezbatem?

1.Intr-o lume postmoderna in care mediul este chiar mesajul, autenticitatea si diseminarea acestuia dintr-o vastitate de informatii;
    2. Alienarea si pauperizarea umanului. Nu o sa mai fim in stare sa punem mana pe o carte sau sa ne bucuram cu familiile noastre de viata reala zilnica;
    3. Strategia Google e simpla. Creeaza nevoia, apoi isi creeaza serviciul care duce la satisfacerea acelei nevoi. Mai devreme sau mai tarziu, lucrul asta duce la dependenta. Indiferent de natura ei, dependenta subjuga umanul.
    4. Google e Big Brother. Cam orice miscare a noastra nu ii e straina, si pe baza acestor informatii serviciile Google nu au cum sa dea gres.

Cam astea fiind zise, vreu sa mai precizez inca cateva lucruri. Demersul meu nu e impotriva Google (siteul poarta numele de one day without google, restul zilelor pot fi cu el ). Si nu e afiliat nici unui altui serviciu concurent sau mai stiu eu ce teorii conspirationiste va ganditi.
    E un demers care isi propune constientizarea faptelor mentionate mai sus si a unui alt fel de a pune problema.

Multumesc de intelegere,
    George

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    50

Implicit

Prietene, noi lucram cu google, suntem asociati cu google, ne folosim de google. One day without google poate insemna ca si cum ai zice: "O zi in care nu ne ducem la lucru" - ceea ce s-ar putea traduce in o zi in care nu ne luam leafa, sau un pic mai rau, o zi in urma careia am ramane fara servici. Mi-am pus si eu problema asta o data, cand mi-am dat seama ca ii am ca homepage, am mal de la ei, am feed reader de la ei, am ceva castiguri de pe urma los, etc insa daca un lucru merge bine, de ce sa il schimbam atat de radical? Nu mai bine cautam intai solutia de rezerva? Pentru ca eu zic ca google e o... (hai fie) dependenta pozitiva, pentru ca rau nu ne face, si renuntarea la google doar pt ca ne da ideea de control si dependenta ne-ar face mult mai mult rau, decat daca am continua sa fim "dependenti".

Aia de la punctul 2 e o greseala a Google, care din cate stiu eu nici nu s-a concretizat vreodata, insa toti va legati de google pe tema asta, si il faceti insusi diavolul in persoana. Dupa mine google e definitia marketingului Au reusit si reusesc sa impuna pe piata aproape orice produs sau serviciu nou isi lanseaza, si avand in vedere ca se adreseaza si targetului oamenilor inteligenti, inseamna ca-s cei mai buni. Aceasi oameni inteligenti, care daca maine li s-ar oferi o alternativa mai buna, sunt sigur ca ar parasi google fara nicio remuscare.

PS: M-am trezit cu 5-10 minute, si asta e primul lucru pe care l-am vazut pe ziua de azi, asadar imi cer scuze pt eventuale incoerente
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

CornelB este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    16th June 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    57
    Posturi
    160
    Putere Rep
    31

Implicit

si tigarile provoaca dependenta, ba chiar se zice ca si sexul.
    Unele dependente sunt, vorba reclamei*, ... bune

Eu unul nu am nimic impotriva, nici impotriva tigarilor, nici a sexului. Atata vreme cat nu se exagereaza. Si nici a eventualei dependente de google, atata vreme cat imi aduce $ :-)

*)cea cu "murdarirea este buna", la detergenti.
    AmFostAcolo.ro impresii, fotografii hoteluri si destinatii de vacanta
    Grafice detaliate temperaturi multianuale Egipt, Tunisia, Turcia etc

thefan este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th December 2006
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    48
    Posturi
    1.433
    Putere Rep
    36

Implicit

My Day Without Google e fiecare duminica (ma refer strict la gmail, google search, analytics, youtube, picasa, etc.). In zilele de duminica nu ma ating de calculator, deci as zice mai degraba One Day Without PC...
    Producător de content SEO în engleză. SEO de voie, de nevoie.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

O zi fara Google... Pai, sa ne gandim... 90% dintre cei care frecventeaza acest forum sunt interesati in mod direct de Google. Pana la aparitia unui motor serios care sa concureze cu Google, suntem legati de maini si de picioare.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    9th March 2009
    Locaţie
    Oradea/Google
    Vârstă
    47
    Posturi
    28
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de thefan Vezi Post
    My Day Without Google e fiecare duminica (ma refer strict la gmail, google search, analytics, youtube, picasa, etc.). In zilele de duminica nu ma ating de calculator, deci as zice mai degraba One Day Without PC...
    ce poti face azi cu un calculator offline? is useless

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    9th March 2009
    Locaţie
    Oradea/Google
    Vârstă
    47
    Posturi
    28
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de ganditorul_2003 Vezi Post
    O zi fara Google... Pai, sa ne gandim... 90% dintre cei care frecventeaza acest forum sunt interesati in mod direct de Google. Pana la aparitia unui motor serios care sa concureze cu Google, suntem legati de maini si de picioare.
    tocmai de aceea am initiat aceasta discutie pe forumul asta. Da Google, e un motor, un sistem mai mult sau mai putin controlabil. De maini si de picioare suntem legati de multa vreme, sa nu ne mai legam singuri cu acordul nostru si de altceva...

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    51

Implicit

I love google.

Imi pune in fiecare luna in cont o suma consistenta de bani astfel incat sa traiesc relaxat, fara servici si fara un sef retard, cu un nivel de trai net superior majoritatii romanilor si cu un minim de efort. Stiu ca google are grija sa trimita vizitatori la siteurile mele si cand dorm eu, ma uit la meci, ma uit la tv, calatoresc, ma intalnesc cu prietenii, ies in oras...etc... E un partener de afaceri extrem de bun, extrem de serios,pe care te poti baza, si desi mai are cateodata si accese de nebunie -google slaps si google dances- ii trec repede.

Ma ajuta sa economisesc timp si sa ma bucur de viata oferindu-mi servicii mai rapide decat ceilalti concurenti de pe piata (gen gmail, feedreader,google search engine etc...)

Imi ofera gratuit servicii pentru care in mod normal as plati - google analytics, google keyword tool, mai nou si google adsense for domains, chiar si youtube.

Intotdeauna incearca sa fie fair pentru toata lumea, oferind serviciile sale si in mediul international. Yahoo Publisher Networks, MSN adcenter si o groaza de alte companii de ce nu accepta publisheri romani? Daca nu ar fi fost google adsense, ar fi trebuit sa ma chinui sa monetizez siteurile romane folosind companii romane, sa ma oftic vazand cum bugetele de publicitate se duc pe siteurile baietilor destepti si cum Neogen face pe Dumnezeu in onlineul romanesc. Asa le zic, sa fiti sanatosi baieti, eu raman cu Google.

thefan este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th December 2006
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    48
    Posturi
    1.433
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de Odwgoog Vezi Post
    ce poti face azi cu un calculator offline? is useless
    Calculatorul e online, eu sunt cel care e offline
    Producător de content SEO în engleză. SEO de voie, de nevoie.

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    36

Implicit

Nu ma deranjeaza sa joc dupa cum canta Google. Si am jucat si voi juca dupa cum canta, ca trebuie sa topai pe manea, sa dau din cap pe rock sau sa ma tin de scrot pe hip hop. Pentru ca, vorba lui Nic, imi baga bani in buzunar, direct sau indirect.

Chiar daca am avut si experienta mai nefaste cu Google si nu-mi convine cum trateaza unele probleme (de exemplu faptul ca am luat ban din adsense fara sa fac nimic, doar ca intrasem de pe acelasi IP cu alt cont care a fost banat).

Cat despre faptul ca in viitor Google sau alte metode de socializare/lectura/research online vor lua locul celor clasice, eu vreau sa intreb: de ce e asta o problema? E evolutie, ne sta in natura, noua, ca specie. Dinozaurii si-au crescut singuri aripi, cozi, tepi, colti, ca sa supravietuiasca si sa "o duca mai bine". Noi de ce sa refuzam evolutia si sa tinem cu dintii de vechile sau actualele norme?

La fel pun problema si cand aud de vesnica discutie cum ca tinerii de azi strica limba romana cu "tz", "sh" si "plm"-uri. Ok, nici mie nu-mi cade bine sa vad asa ceva, da o nota copilareasca/stupida celui ce scrie asa. Dar daca incolo evolueaza limba romana, de ce sa fiu eu Gheorghe Contra?

Pagina 1 din 6 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •