Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 40

Subiect: Scadere dramatica CPC / Nessie update / Reclame slab platite / Optimizare pozitii ads

dary5ro este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    7th June 2005
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    51
    Posturi
    364
    Putere Rep
    40

Implicit

Raportat la trafic si la perioada actuala (majoritatea in concedii), am facut cam la fel, bine ctr ceva mai mic din cauza ca nu mai sunt reclamele din luna iulie si ecpm evident mai mic.
    In general insa dupa ce s-a scurs luna iulie, am observat ca parca si-au corectat problema cu clickurile invalide, mai exact daca in luna mai si iunie mi-au retras la fiecare final de luna in jur de 20 de euro pentru activitate invalida, pe luna iulie observ ca mi-au retras doar cativa centi, deci tot au imbunatatit ceva.
    O problema asemanatoare cu voi am intalnit insa in 24 iunie cand am facut jumatate fata de cat fac de obicei (ctr la jumatate pe ziua respectiva) iar in ziua respectiva sunt convins ca am fost furat deoarece s-au afisat aceleasi reclame ca de obicei.

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    48

Implicit

Citat Postat în original de AntonioTony Vezi Post
    M-am incapatanat si am testat si eu mai atent cele spuse de tine. Din pacate, ai dreptate!

Am intrat intr-o zi pe la amiaza si aveam o suma in cont, iar peste cateva ore am intrat din nou si suma era mult mai mica.
    Asta se intampla pentru ca .... sa zicem in prima partea a zilei am un CTR de 2% cu un CPC de 0.10 iar in a doua parte a zilei am un CTR de 1% si un CPC de 0.4. Google ce face, combina datele pentru intreaga perioada dintr-o zi si face media in concluzie in prima parte a zile ai avut sa zicem din nou 100 click x 0.10 = 10 EURO iar in partea a doua 100 click x 0.4 = 4 EURO

Media este 14 desi numai in prima parte a zlei ai avut 10 EURO si normal te asteptai sa faci cel putin dublu. Google face aceste ajustari la interval de cateva ore in functie de RPM si CTR rezultand costul pe click. In exemplul dat castigul din prima parte nu este garantat, acesta poate scadea daca RPM si CTR scade drastic in a doua parte a zilei rezultand un CPC mult mai mic afecteaza media => castigul global.

iSKY este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    4th January 2008
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    1.232
    Putere Rep
    45

Implicit

Antonio, "ma bucur" sa aud ca a mai fost facut testul si de tine, iar rezultatele sunt aceleasi. Nu e tocmai o veste buna pentru toti cei care folosesc Google AdSense!

Citat Postat în original de AntonioTony Vezi Post
    M-am incapatanat si am testat si eu mai atent cele spuse de tine. Din pacate, ai dreptate!

Am intrat intr-o zi pe la amiaza si aveam o suma in cont, iar peste cateva ore am intrat din nou si suma era mult mai mica.
    Nu vorbim despre acelasi lucru. Treaba cu click-urile invalide e treaba cu click-urile invalide, iar treaba cu scaderea e alta. Sa le luam pe rand: 1. cand discutam despre scaderea la final de luna a tuturor click-urilor invalide vorbim despre "o linie trasa" de Google prin care se constata ca anumite click-uri nu au fost corect date si au fost contorizate in plus pentru publisher, bineinteles in detrimentul advertiser-ului; 2. cand discutam despre necontorizarea si stergerea in timp real a click-urilor vorbim despre o actiune pe care Google AdSense o face practic separat de acea linie trasa si amintita la punctul 1., practic o "corectare automata" a click-urilor invalide sau o hotie pe fata => nu sunt convins care este cel mai bun raspuns, insa doar 2 variante exista si ele sunt prezentate anterior.

Citat Postat în original de dary5ro Vezi Post
    Raportat la trafic si la perioada actuala (majoritatea in concedii), am facut cam la fel, bine ctr ceva mai mic din cauza ca nu mai sunt reclamele din luna iulie si ecpm evident mai mic.
    In general insa dupa ce s-a scurs luna iulie, am observat ca parca si-au corectat problema cu clickurile invalide, mai exact daca in luna mai si iunie mi-au retras la fiecare final de luna in jur de 20 de euro pentru activitate invalida, pe luna iulie observ ca mi-au retras doar cativa centi, deci tot au imbunatatit ceva.
    O problema asemanatoare cu voi am intalnit insa in 24 iunie cand am facut jumatate fata de cat fac de obicei (ctr la jumatate pe ziua respectiva) iar in ziua respectiva sunt convins ca am fost furat deoarece s-au afisat aceleasi reclame ca de obicei.
    Modelul de calcul este pe de o parte bunicel, iar pe de alta parte extrem de prost. Bun, trecand peste acest aspect si ajungand la discutia legata de scaderea CPC-ului si CTR-ului odata cu "scurgerea timpului" unei zi, mi se pare putin eronat sa consideri ca in prima parte a zilei ai un anumit CPC, iar in jumatate altul, in conditiile in care totul se intampla in mod regulat pe site-ul tau, atat in ceea ce priveste numarul de vizite unice, cat si in ceea ce priveste numarul de click-uri sau reclamele afisate. Nu zic ca nu exista inconstanta la multe site-uri, insa sunt si site-uri destul de constante, care se respecta si care ar trebui sa aiba un CPC si un CTR intr-un anumit interval moderat, nu sa varieze intre 0,1% - 6%, respectiv 0,01 - 0,5 EUR.

Citat Postat în original de Hakuna Matata Vezi Post
    Asta se intampla pentru ca .... sa zicem in prima partea a zilei am un CTR de 2% cu un CPC de 0.10 iar in a doua parte a zilei am un CTR de 1% si un CPC de 0.4. Google ce face, combina datele pentru intreaga perioada dintr-o zi si face media in concluzie in prima parte a zile ai avut sa zicem din nou 100 click x 0.10 = 10 EURO iar in partea a doua 100 click x 0.4 = 4 EURO

Media este 14 desi numai in prima parte a zlei ai avut 10 EURO si normal te asteptai sa faci cel putin dublu. Google face aceste ajustari la interval de cateva ore in functie de RPM si CTR rezultand costul pe click. In exemplul dat castigul din prima parte nu este garantat, acesta poate scadea daca RPM si CTR scade drastic in a doua parte a zilei rezultand un CPC mult mai mic afecteaza media => castigul global.
    Nu există un mare talent, fără o mare voință (Honoré de Balzac)

iSKY este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    4th January 2008
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    1.232
    Putere Rep
    45

Implicit

Notificare de ultima ora de la Google AdSense:

Eroare
    Ne pare rău pentru neplăcerile cauzate, dar în prezent nu putem procesa cererea dvs. Inginerii noştri au fost anunţaţi despre această problemă şi lucrează pentru a o rezolva.

Si etarget.ro era picat de dimineata ... Parca se prostesc toate din ce in ce mai tare!
    Nu există un mare talent, fără o mare voință (Honoré de Balzac)

florian g este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    5th July 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    200
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de iSKY Vezi Post
    Notificare de ultima ora de la Google AdSense:

Eroare
    Ne pare rău pentru neplăcerile cauzate, dar în prezent nu putem procesa cererea dvs. Inginerii noștri au fost anunțați despre această problemă și lucrează pentru a o rezolva.
    Eroarea asta am primit-o si eu mai demult dar fara complicatii. In scurt timp isi revenea.

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.794
    Putere Rep
    33

Implicit

Mai care ai cobit cu scaderea drastica...? As aceva nu am vazut de cand ma stiu, 50 de clikc-uri pe 50 de site-uri diferite cu CPC 1 cent!
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Vali D este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    3rd November 2010
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.603
    Putere Rep
    43

Implicit

De la inceputul lunii am un cpc neasteptat.

Dar am o nelamurire, desi sunt sigur ca s-a mai discutat...
    De ce numarul afisarilor din analytics nu corescpunde cu cel din adsense? Am ad pe toate paginile. In adsense am cu +10% mai putine afisari.
    Vand Advertoriale (pr 5)

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de Vali D Vezi Post
    De ce numarul afisarilor din analytics nu corescpunde cu cel din adsense? Am ad pe toate paginile. In adsense am cu +10% mai putine afisari.
    Sunt oameni care au setat cu diferite pluginuri sa nu le apara reclame si apoi sunt momente in care nu afiseaza reclame pe o anumita pagina la anumite persoane, chiar daca tii iti afiseaza la altii nu.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Spiry este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    2nd May 2013
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    35
    Posturi
    57
    Putere Rep
    25

Implicit

Intradevar veniturile au scazut foarte mult in jur de 30% in contul meu referitor la cpm.

dary5ro este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    7th June 2005
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    51
    Posturi
    364
    Putere Rep
    40

Implicit

De cand am trecut la ora Romaniei in cont, observ o scadere senificativa a ctr-ului si evident a ecpm-ului.
    Parca vizitatorilor nu le mai plac reclamele precum inainte, par dezinteresati, e ciudat, mai bine ramaneam la ora pacificului

Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 30th March 2013, 20:21
  2. Optimizare Reclame Adsense
    De matei în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 23rd July 2011, 21:31
  3. Sondaje platite ca metoda de optimizare?
    De tudorc11 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 12th January 2011, 16:35
  4. Scadere dramatica DezmembrariMasini.ro
    De dragoserv în forumul Google
    Răspunsuri: 36
    Ultimul Post: 28th October 2007, 01:50
  5. Reclame platite pe Neogen
    De rev în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 38
    Ultimul Post: 17th August 2005, 16:46

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •