De o zi mi-au scazut considerabil castigurile AdSense. Am crezut ca acest lucru coincide cu schimbarea designului portalului Netul.ro la care lucrez, insa se pare ca, cauza este alta. Pana ieri, veniturile au fost constante (timp de multe luni), insa azi scaderea a fost brusca si f mare. (eCPM de 0.7 in loc de peste 2).
Pana ieri, toate sectiunile portalului aveau reclame AdSense "bune", adica: sectiunea de horoscop avea anunturi legate de horoscop si zodii; sectiunea de radio avea reclame legate de radio, muzica etc; sectiunea de vreme avea reclame legate de vreme, meteo; sectiunea de dictionar avea anunturi legate de invatarea limbilor straine, traduceri etc... si asa mai departe (am dat cateva sectiuni ca exemplu).
Cand ma uit acum, vad ca pe toate sectiunile, indiferent de subiect, 90% din reclame sunt legate de garaje si usi de garaje. Si nu doar un site, ci vreo 10 siteuri sau chiar mai multe. Si doar acelea imi apar, inaintea altor anunturi relevante cu subiectul paginii.
Probabil cineva din domeniu a investit masiv (sau a cumparat cupoane AdSense, ca vad ca sunt pline forumurile de astfel de anunturi in ultimul timp).
Nu am nimic cu ei, dar mi se pare aiurea ca brusc, indiferent de subiectul paginii, sa imi apara doar anunturile cu aceste siteuri. Mai ales ca siteul meu nu are nicio legatura cu subiectul garajelor si usilor de garaj. Si dintr-un grup de 3 anunturi, toate 3 sunt cu siteuri legate de garaje.
Nu stiu daca pot posta aici lista acelor siteuri (toate legate de garaje si usi de garaje), insa daca doriti lista, imi puteti da PM.
Sper ca dupa blocarea acestor siteuri castigurile sa revina la normal.
La voi cum e? Ati observat aparitia brusca a acestor anunturi?

Răspunde cu citat