am o mica idee pentru o categorie anume de produse...insa nu stiu cum sa implementez un plugin care sa compare preturile de pe N magazine online la produsul X.
cum fac site-urile gen price(punct)ro....si etc?
imi puteti da o idee cum pot face?
am o mica idee pentru o categorie anume de produse...insa nu stiu cum sa implementez un plugin care sa compare preturile de pe N magazine online la produsul X.
cum fac site-urile gen price(punct)ro....si etc?
imi puteti da o idee cum pot face?
Site-urile gen price.ro au un crawler pentru fiecare magazin online care intra pe fiecare pagina a magazinului in parte si adauga produsele intr-o baza de date a lor. Pentru crawlare se foloseste renumitul cURL si regex-uri pentru a extrage informatiile din sursa HTML a paginii.
De acolo totul este simplu, compararea preturilor se face cu ajutorul SQL.
Gresit. Produsele sunt importate din datafeed-uri CSV/XML puse la dispozitia site-urilor de catre magazine online si nu prin parsarea paginilor folosind crawlere. Nu am auzit de un plugin wordpress care sa realizeze importarea produselor, in schimb poti folosi acest script platit daca dispui de bugetul necesar: Price Comparison and Affiliate Data Feed Script Price Tapestry
Pricetapestry este cea mai prosta solutie pentru asa ceva.
E atatde prost scris incat mai bine faci unul de la zero. Daca totusi il folosesti nu introduce mai mult de 20K de produse si traficul pana in 2000 pe zi.
Fi atent si tine in frâu botii pentru ca iti vor rupe serverul in conditiile in care bagi prea multe produse si garantez 100% ca proiectul tau va fi mort din start.
Oricum ar fi nu recomand pricetapestry. Nu mai discut de faptul ca nu vei trece cu el de panda in forma default iar comparatul produselor se face minimal.
Pentru o micronisa merge mai bine decat orice plugin wordpress. Iti va rupe serverul daca esti suficient de incepator sa lasi partea de search sa mearga prin mysql. Daca implementezi cautarea folosind un engine third party precum sphinxsearch/elasticsearch duce si milioane de produse pe un singur server, garantez eu 101%. Tipul care a scris script-ul ofera suport gratuit pe forum-ul dedicat script-ului conteaza si asta cand dai bani pe ceva.
Toate comparatoarele care numai preiau informatii de pe alte site-uri si nu adauga nimic in plus au fost si inca sunt afectati de panda indiferent de architectura software pe care ruleaza.
Ultima modificare făcută de zuuup; 31st December 2013 la 22:02.
zuup: Multumesc foarte mult de raspuns, din pacate, nu imi amintesc ca site-urile e-commerce romane(emag, f64) sa puna la disozitie un feed XML/JSON spre folosirea lui gratuita de catre alte site-uri pentru ca colecta statistici in mod automat.
F64 ofera un feed de produse chiar prin 2parale, iar emag nu face deloc promovare prin comparatoare de preturi motiv pentru care nu are feed(public).
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)