Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: Cat duce un site pe Wordpress?

DRG
    DRG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    24th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    31
    Posturi
    442
    Putere Rep
    35

Implicit Cat duce un site pe Wordpress?

Pentru un proiect vreau sa stiu daca se merita sa incep pe wordpress, fiindu-mi mult mai usor sa-l finalizez pe WP. Vor fi undeva la 100.000 - 300.000 "articole" ( prealuate automat, un exemplu: gen filme de pe imdb) si nu stiu cum se comporta un site pe platforma asta la a prelua informatii dintr-o baza de date asa mare...
    D R G

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

incearca drupal, sigur tine. Wp, nu stiu, dar banuiesc ca daca ai dedicat, cdn, .etc e posibil sa tina, cu trafic acceptabil.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Duce, daca e tinut pe un server corespunzator si il optimizezi putin. Sunt site-uri cu mult mai multa informatie care ruleaza pe WP. Dar sa vrei 300,000 posturi pe un hosting shared la 2 euro pe luna, n-o sa mearga. Nici WP, nici Drupal, nici custom, nici nimic.
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

1Gabriel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    15th March 2013
    Vârstă
    30
    Posturi
    32
    Putere Rep
    24

Implicit

Un articol de 300 cuvinte are in medie 2kb (fara sa descarci imaginile, ci sa le lasi cu link).
    Daca doresti sa preiei 100.000 de articole, asta inseamna ca faci un request de ≈200mb.
    Personal, consider ca prioritara este performanta CPU-ului si bandwidth-ul oferit de ISP (referindu-ma strict la server).
    Cunosc agregatoare de stiri pe platforma wordpress cu cateva 10 de mii de articole preluate, dar progresiv.
    Va rog, corectati-ma daca gresesc.

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.598
    Putere Rep
    54

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

daca pastreaza structura simpla (fara custom field-uri) merge pe un hosting de 10$/luna cu plugin de cache si restul optimizarilor recomandate
    singurul lucru care nu va merge va fi generatul de sitemap ... probabil va da "memory limit excedeed"

iSKY este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    4th January 2008
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    1.232
    Putere Rep
    44

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Poti folosi orice platforma, fiecare are avantaje si/sau dezavantaje. Daca insisti sa folosesti Wordpress si nu doresti sa investesti prea multi bani in hosting (5-10$), atunci trebuie sa ai in vedere urmatoarele chestiuni:

1. Ai nevoie de o structura obisnuita a site-ului (fara modificari ulterioare);
    2. Ai nevoie de un plugin dedicat de cache (se gasesc destule pe net, eu iti recomand fie: link 1, link 2);
    3. Daca vei avea peste 5,000 de vizite unice/zi, la un host de 5-10$ iti vor suspenda activitatea din cauza limitei de memorie;
    4. Iti recomand sa nu folosesti o tema foarte mare (cu multe functii, dar si cu design pompos), deoarece si acesta va fi un impediment;
    5. Si daca tot vorbim despre "tot", ai grija cu adaugarea articolelor ... sa nu fie vreo bomba pentru motoarele de cautare daca pui tot content-ul deodata.

Succes!
    Nu există un mare talent, fără o mare voință (Honoré de Balzac)

Ovidescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    28th April 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    297
    Putere Rep
    30

Implicit

Am avut si am inca, din pacate, website WP cu peste ~100 mii de posturi si ~20 mii de categorii. Am testat w3 total cache si wp super cache, mod rewrite, cu expirare cache la cateva luni, ca n-am content dinamic. Am testat cu YARPP si fara, probabil avand in vedere cache-ul, n-a fost nicio diferenta. Alte plugins n-am instalat.

La peste 10-15 accesari/secunda imi duce load-ul la 15-20 pe un dedicat HP DL 380 Quad Core cu 8GB RAM. Poate nu te astepti la atatea accesari, deocamdata, dar ai sa vezi, urmarind logurile, ca pana si botii Google si Bing, cand crawleaza simultan, creeaza probleme de load. Nu mai discutam de vreun atac de tip DDOS, pentru care nu-i trebuiesc multe resurse atacatorului, in cazul unui site ca asta. Si, crede-ma, sunt multi tembeli care se joaca cu asa ceva.

Tragi tu concluziile.
    Totul despre IT&C, pe Solutii PC. Stiri si tutoriale, reviews si recomandari de cumparare.

DRG
    DRG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    24th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    31
    Posturi
    442
    Putere Rep
    35

Implicit

Multumesc tuturor!

Nu prea stiu ce sa aleg, siteul va ajunge la un numar asa mare de articole in varianta sa finala. Wordpress daca il aleg folosesc custom fields, sau trebuie sa modific structura bazelor de date ceea ce nu vreau pt. ca nu ma prea pricep la optimizare.

Drupal imi place cum arata, pare simplu, customizabil, optimizat si perfect pentru astfel de proiecte, intrebarea mea e daca e greu de invatat/complicat ?

O platforma de la zero ar duce la mai multa bataie de cap decat celelalte variante.

Trebuie sa ma mai gandesc si sa decid cat mai repede.

(Caut o carte .pdf/.hartie pentru optimizarea bazelor de date)
    D R G

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Structura URL ma poate duce la penalizare?
    De diasomie în forumul Google
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 6th July 2012, 15:44
  2. Cat duce blogspot?
    De Havrince Daniel în forumul Server side
    Ultimul Post: 27th April 2012, 00:06
  3. Cat poate duce un router ?
    De LexBruckner în forumul Bar, lobby...
    Ultimul Post: 29th September 2011, 07:41
  4. Se duce nisa de tech?