Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 21

Subiect: Cum sa iti vinzi (sau nu) siteul

Pīrvan Marian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data īnscrierii
    4th February 2012
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    643
    Putere Rep
    30

Implicit

Eu stiam ca alexa are un numar de 20 de milioane de site uri nu doar 9 milioane, ar mai fi si Majestic SEO : Backlink Checker & Site Explorer un criteriu pentru evaluarea unui site, am auzit zvonuri ca ar fi domenii premium, ce se vand mult mai mult decat valoarea castigurilor pe un an, insa banuiesc ca sunt domeni gen games.com sau cars.com
    Exista cateva site uri ce evalueaza un site dupa anumite criteri, unul fiind numele domeniului insa nu imi amintesc acum exact care sunt acele site uri.
    Insa stiu ca aceste site uri ce evalueaza un site nu fac o treaba foarte exacta... , unele aberand cand e vorba de preturi, cel putin cele stiuate de mine.
    Ultima modificare făcută de Pīrvan Marian; 7th August 2012 la 06:06.
    Vreau mai mult, mai mult si atat.

RedHat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data īnscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    47

Implicit

Citat Postat īn original de dane1505 Vezi Post
    Trebuie sa ne gandim si la reversul medalie.
    Este riscant sa cumperi un site, nu poti sa oferi adsense pe 2 ani pentru ca dupa 2 luni de exemplu se trezeste google sa schimbe algoritmul si site-ul este penaliza. De la o investitie de 1200 de euro sa zicem ai scos 100 de euro si diferenta de 1100 cine o plateste? Daca dai veniturile pe 12 luni si nu 24, pierzi 500 de euro o mare diferenta de la 1100.
    Eu personal ca venitul din adsense x 12 lui este valoarea corecta a unui MFA cu vechime mai mica de 1 an.
    Orice oferta ce consta in venitul din adsense x 12 pentru un site de content pe o nisa buna mi se pare bataie de joc, mai ales daca vorbim de site-uri pe .ro.

Ai dreptate exista risc.
    Dar daca faci o investitie de 1200 euro, apoi google isi schimba algoritmul astfel incat site-ul tau ajunge pe primele pozitii dupa n cautari si veniturile ti se tripleaza ce faci?

PhoeniXman este conectat acum Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data īnscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vārstă
    39
    Posturi
    1.834
    Putere Rep
    38

Implicit

Dar daca faci o investitie de 1200 euro, apoi google isi schimba algoritmul astfel incat site-ul tau ajunge pe primele pozitii dupa n cautari si veniturile ti se tripleaza ce faci?
    Foarte rar, tinde spre 0, la romani de obicei dupa ce cumperi un site, incep sa dispara backlinkuri si site-ul sa scada, e cam greu sa dai/sa primesti in ziua de azi un pret pe site calculat pe schema 12x castigul lunar.

Reputatie:
    47
    Data īnscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    47

Implicit

Vorbeam de castigurile din adsense.
    Tu dupa ce calculezi pretul unui site?

Reputatie:
    38
    Data īnscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vārstă
    39
    Posturi
    1.834
    Putere Rep
    38

Implicit

Vorbeam de castigurile din adsense.
    Tu dupa ce calculezi pretul unui site?
    Eu tot asa as calcula dar nu voi primi atatia bani pe el, chit ca doar continutul, template-ul si scriptul facut custom ar valora atat lumea nu mai da doi bani pe calitate si vor doar gratuitati din care sa scoata sute de euro lunar.

valentino este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data īnscrierii
    28th March 2011
    Locaţie
    Iasi
    Vārstă
    38
    Posturi
    667
    Putere Rep
    33

Implicit

Daca este sa cumpar un site in limba romana cu siguranta nu ii voi calcula pretul dupa veniturile din AdSense. Adica, pentru cine a testat AdSense si pe .ro si pe .com e clar ca nu se merita clickul de 2 centi. In schimb un site in engleza care face binisor din AdSense cred ca merita suma X 12, asta dupa ce in prealabil ai studiat bine problema continutului, a backlinkurilor si ti`ai facut si tu o strategie pentru urmatorul an.

In schimb pe .ro sa platesti suma X 12 nu prea as avea incredere. Depinde si din ce provin castigurile insa, daca tipul a vandut advertoriale si linkuri intr`o luna de 200 euro in nici un caz nu pot sa ii platesc 2400 euro pe site
    Prind toate reducerile de pe www.redumag.ro

Reputatie:
    38
    Data īnscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vārstă
    39
    Posturi
    1.834
    Putere Rep
    38

Implicit

daca tipul a vandut advertoriale si linkuri intr`o luna de 200 euro in nici un caz nu pot sa ii platesc 2400 euro pe site
    Asta doar in cazul in care tipul vinde regulat in fiecare luna advertoriale de acea suma sau chiar un contract facut pe cel putin un an, dar in oricare caz acele sume castigate lunar nu ti le poate garanta nimeni ca le vei castiga si tu dupa cumpararea site-ului.

valentino este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data īnscrierii
    28th March 2011
    Locaţie
    Iasi
    Vārstă
    38
    Posturi
    667
    Putere Rep
    33

Implicit

Pai asta este ideea, in baza unui contract deja discutam altfel, dar sa fim seriosi, cati dintre noi avem asa ceva?
    Si daca a vandut 10 linkuri in sidebar de 100 euro intr`o luna, sigur nu vei mai vinde si tu la fel, poate chiar deloc.
    La advertoriale e altceva, daca are un site bun si le scrie bine, face 100 pe luna, putem crede ca vei vinde si tu in continuare destul de bine.
    Prind toate reducerile de pe www.redumag.ro

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data īnscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vārstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Imi permit sa emit si eu o parere, chit ca probabil nu sunt un "cumparator" de siteuri ci mai degraba un vanzator.
    Vad ca toata lumea apreciaza valoarea unui site dupa cum e monetzat, nicidecum dupa alti factori. Nimeni nu ia in calcul valoarea scriptului, care poate fi unul custom made, nimeni nu ia in calcul continutul. Sa nu uitam ca un articol bine documentat ajunge la +5 Eur. Daca un site are 1000 de asemenea articole, doar ca proprietarul pur si simplu nu se pricepe sa aleaga metoda de monetizare cea mai buna si sa zicem ca scoate doar 50 de euro pe luna din adsense, voi l-ati evalua la $600 ? C'mon ....
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Reputatie:
    47
    Data īnscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    47

Implicit

Si ajungem la potential. Eu vad potential intr-un blog cu 500 de articole unice si binescrise dar cu 300 vizitatori pe zi. Tipul asta de potential il ironizati voi la inceput?

Citat Postat īn original de valentino Vezi Post
    Pai asta este ideea, in baza unui contract deja discutam altfel, dar sa fim seriosi, cati dintre noi avem asa ceva?
    Si daca a vandut 10 linkuri in sidebar de 100 euro intr`o luna, sigur nu vei mai vinde si tu la fel, poate chiar deloc.
    La advertoriale e altceva, daca are un site bun si le scrie bine, face 100 pe luna, putem crede ca vei vinde si tu in continuare destul de bine.
    Pai asta cam e problema ta, nu? De ce sa nu fii mai inteligent decat proprietarul si sa scoti 200 pe luna?

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează īn acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează īn acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cum sa NU vinzi un domeniu
    De Emil īn forumul Domenii
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 2nd November 2010, 21:47
  2. Nu mai incarca siteul !
    De edy12006 īn forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 19th October 2009, 23:43
  3. se da siteul ...
    De marius_wiz īn forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 10