Salutare,
Este vorba despre site-ul : Atractii-turistice.com | Obiective turistice , o sa va prezint mai jos cateva detalii .
Vechime
Site-ul este la mine de un an de zile, el mai fiind inregistrat anterior , dar a avut drop .
Data de expirare a domeniului este : 2013-02-04 , iar domeniul este inregistrat la godaddy.
Continut
In tot acest an de viata al site-ului s-au postat constant 2-3 articole pe saptamana, astfel incat avem 140 de articole unice, despre 140 de orase/destinatii turistice din toata lumea .Numar de pagini indexate in google este mic, deoarece nu consider ca indexarea tag-urilor este buna in acest caz .
Optimizare SEO
Conform majesticSEO site-ul are 58 mii de backlinks de pe 480 referring domains si pagerank 3.
Optimizarea seo onpage nu este perfecta, nu am investit timp in asta, dar fetele care au scris articolele au fost instruite sa faca internal linking , dar si external cand sunt resurse valoroase .
Trafic
Site-ul a avut in ultimele luni un trafic de aproximativ 10 mii de vizitatori pe luna ( raportul din analytics pe ultimul an este atasat ), daca aveti cunostinte despre nisa , acum urmeaza perioada cea mai buna (inceputul verii ), cand toata lumea cauta vacante, asadar aveti destul timp sa il mai promovati
Monetizare
Acum un an de zile cand am lansat proiectul marketingul afiliat nu era asa de dezvoltat , iar site-urile de reduceri, erau la inceput, acum insa lucrurile s-au schimbat, cred ca merg foarte bine promovate pachetele turistice de pe site-urile de reduceri, prin 2p si piatadigitala.
Eu am incercat widgetul de la booking.com si am facut 100e in ultimele 6 luni, iar adsense am incercat doar foarte putin, motivul fiind acelasi ca si vanzarea site-ului : resursele le-am alocat altor proiecte .
Pret
Nu vand nici monetizare , dar nici potential, ci munca din ultimul an care a fost investita in acest proiect.Au fost investiti aproximativ 2000RON in content si alti 1500RON in promovare .In concluzie pretul se invarte pe la 3500RON .
Observatii
Site-ul nu are link-uri cumparate , majoritatea link-urilor venind din articole cumparate chiar de la membrii forumului , articole care in timp capata autoritate si valoare.Daca sunteti interesati va pot pune in contact cu fetele care au scris pe site, nu trebuie sa faceti nimic, ele stiu despre ce sa scrie , sunt serioase si atente la ce scriu .
Cei carora le-am vandut link-uri sau advertoriale nu o sa fie afectati in nici un fel de aceasta vanzare, in cazul in care apar probleme inapoiez banii pe toate perioada si o sa ma revansez prin link-uri / advertoriale gratis pe alte site-uri .
Raport analytics
Analytics_www.atractii-turistice.com_20110220-20120211_(DashboardReport).pdf