Tks Doro. E super. Cine doreste poate face corelari intre comunicare si valoarea lor.
Idem facebook si altii.
Versiune printabilă
Tks Doro. E super. Cine doreste poate face corelari intre comunicare si valoarea lor.
Idem facebook si altii.
De ce nu incerci sa faci tot ce ai spus mai sus si sa ignori complet politicile Google? Pana la urma care e scopul: sa vinzi ceaiuri sau sa fii pe primul loc in google?
Daca produsul este bun oamenii te vor recomanda, atat pe bloguri cat si in social media. O campanie bine gandita pe facebook si poti castiga mai multi clienti decat daca ai fi pe primul loc in google. Construieste un brand si google nu va putea sa ignore prea mult timp semnalele de pe social media si bloguri.
Parerea mea: fa in asa fel incat google sa nu isi permita sa te ignore ...
Omu a zis ca vrea sa ne dea mostre nu baxuri. Noi ne folosim de serp tocmai pt. ca nu avem sume mari pt. a investi in publicitate. Din acest motiv nu il putem ignora. Legat de facebook nu ma pot pronunta dar as dori sa cunosc persoane capabile sa conduca o campanie si sa aiba rezultate multumitoare.
doro = Vasile = o domnisoara:)
@ Krumel, daca e aluzie la mine cu paranoia, iti raspund! Daca nu, NU :)
Modificarea de "lege" e importanta, in mare parte stiam ca nu "ai voie sa", numai ca nu era lege! Acum scrie negru pe alb, si au motiv sa trimita iara cateva milioane de mail-uri cu WARNING! Si bineineles sa curatam noi net-ul in locul lui.
Eu nu sunt genul paranoia, rostul topicului e sa prezint modificarile substantiale de "lege", ca sa nu treaca neobservate si concluziile mele.
Daca in schimb, vrei sa-ti zic concluziile "generale", atunci o sa zici ca sunt paranoia. Asa ca trebuie sa specifici daca la mine faci aluzie, sau nu, si-ti raspund! :)
@ dan, tie nu-ti raspund!
Tom, am zis mah ca nu... ho! :headbang:
Linkurile alea eu sunt convins ca nu mai sunt luate in considerare. Atata timp cat Google crawleaza paginile dupa care ai linkuri, atunci le vede si pe acelea care dispar. Se pot intampla 2 lucruri:
1. A vazut ca ai facut magarii, dar te-ai corectat si iti da un +1.
2. A vazut ca ti-ai scos linkurile cumparate sau castigate nedrept, te pune intr-o lista de aspteptare sa vada ce ai de gand pe viitor.
Toata panica asta a aparut pentru ca nici unii dintre noi nu sunt obisnuiti cu asemenea schimbari majore. Nu cred ca SEO moare si nu o sa moara niciodata, pana la urma daca moare ne batem cu Munteanu pentru o paine de secara. Ii luam clientii lui Manafu si tot facem ceva pe net. Cumparam unii de la altii si tot nu murim de foame :).
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Intrebare pentru toti cei dupa SEOpedia:
Cati dintre voi stiau ca toate acele lucruri modificate de Google si scrise negru pe alb cum zice Tom, erau ne/naturale si ca Google era de acord cu ele? In toti anii intr-o maniera sau alta Google a luat masuri impotriva lor. E nasol stiu, de unde mai obtinem noi linkuri pentru care sa nu muncim? Eu sper sa se ajunga la zeci de linkuri nu la sute de mii cum este acum, dar pentru alea 10 linkuri sa muncesc luni de zile, sa ma bag in seama cu toate site-urile dupa pamant, sa le fac in asa fel incat sa vorbeasca despre mine "natural". Acum eu daca dau o bere REALA lui Chinezu, ala nu vorbeste natural despre mine? Nu iau si eu un link pentru o bere? L-am cumparat? NU, m-am imprietenit cu un Blogger, ce e rau in asta? E natural, da? Asta daca nu beti bere contrafacuta :))
Daca linkurile din mizerii nu or sa mai existe, atunci un link dupa SEOmoz catre SEOpedia ar trebui sa fie Sfantul Graal.
Eu am alte suparari. Sa zicem ca sunt start-up. Vand ceaiuri @doro:). Fac un site dragut, scriu despre ceaiuri, am preturi bune, sunt prezent pe social media, am un blog, UX placut, calitate intr-un cuvant.
Ce fac sa am succes? Daca nu am trafic pe site (care vine din organic, ca de... nu am bani de PPC pentru ca dau 10E pe click) cum pot eu sa creez content? Cum pot eu sa primesc apreciere pe Social Media daca nimeni nu ma gaseste? Pentru mine social media inseamna ca cineva sa imi intre pe site, sa imi foloseasca toolurile, sa imi cumpere produsele/serviciile sa le placa de mine si abia apoi sa imi iau un amarat de LIKE. Cum pot eu sa primesc linkuri naturale? Cate site-uri de remedii naturiste sunt in RO? O sa vorbeasca despre mine SfatulMediucului? daca nu ii dau bani? Sau daca nu cunosc pe cineva care scrie acolo? Cum o sa stie lumea ca ceaiurile mele sunt cele mai bune? Cati dintre cumparatorii mei or sa ma recomande in alte parti? Romanii sunt rai de tot pe share, linkuri, vorbit despre altii (in sensul bun), recomandari, sau mai stiu eu ce.
Ce sansa am sa ma fac cunoscut, mai ales daca nici nu am cine stie ce bani sa bag in PPC? Ce fac? Cum aduc si eu un link super bun? Ma prostituez (scuzati-mi limbajul, dar sunt cam suparat acum) pentru el? Cum fac sa afle lumea ca ceaiurile mele sunt tamaduitoare?
Raspuns: Aplic Google Guidelines si beau ceai de foame :))