Rezultate 1 la 5 din 5

Subiect: Trecere de la blogger la domeniu propriu

crash este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Cluj-Napoca, Romania
    Posturi
    462
    Putere Rep
    32

Implicit Trecere de la blogger la domeniu propriu

De cateva luni ma tot framanta un gand. Vreau sa cumpar un domeniu si sa trec blogul de pe blogger pe acel domeniu, insa mi-e teama de ce ar putea sa se intample.

Ideea e ca blogul de pe blogger e foarte bine listat, are trafic destul de mare pt un blog de nisa si ma tem ca daca fac trecerea la un domeniu propriu, s-ar putea sa se duca pe apa sambetei toata munca mea de mai bine de un an.

De curand am vazut un blog mutat de pe blogger pe un domeniu .com si culmea... domeniul nou avea deja PR-ul domeniului vechi. Se poate sa-mi spuna si mie cineva care a incercat si a reusit sa mute de pe blogger pe .com/.ro cum a procedat?

Daca fac modificarile necesare din blogger dashboard, imi face redirect 301 automat? Imi transfera pagerank-ul de pe fiecare pagina in parte? Blogul despre care vorbesc are pr4 si pr2 pe aproape toate paginile din el. Eu m-am gandit ca in prima faza, imediat dupa mutare, sa folosesc tot platforma de blogger pe domeniu, pana cand este indexat complet domeniul .ro si eventual apoi, sa incep sa modific structura si trec efectiv pe un script propriu.

Voi ce parere aveti?
    keep dreaming...

aliens este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    19th October 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    215
    Putere Rep
    38

Implicit

Hmm, nu stiu ce optiuni are blogger in legtura cu redirecturi, dar daca nu are nimic, poti face redirect 301 foarte usor, avand in vedere ca muti practic tot site-ul, fara a schimba nimic decat domeniul.

Pe de alta parte, riscul la PR nu e asa de mare, mai serios e sa ai probleme cu traficul. Totusi, de ce ai vrea sa muti site-ul, sa platesti domeniu si hosting, daca iti merge bine pe blogger?

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Cluj-Napoca, Romania
    Posturi
    462
    Putere Rep
    32

Implicit

intre timp m-am documentat putin si din cate am inteles, blogger face practic redirect 301, desi nu zice nimic despre asta... deci se transfera absolut tot. ca sa-ti raspund la intrebare: vreau sa trec pe domeniu propriu pt ca pe blogger nu se poate monetiza foarte bine si pt ca vreau sa dezvolt un site intreg pe langa blogul in sine... dar inca ma gandesc daca sa schimb macazul sau nu...
    keep dreaming...

aliens este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    19th October 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    215
    Putere Rep
    38

Implicit

E intr-adevar destul de logic sa-ti faci domeniul tau daca vrei sa te extinzi in afara blogului, iar blogul eventual sa-l pui fie ca o categorie (site.com/blog), fie ca subdomeniu (blog.site.com).

Treaba cu redirect-ul, daca esti sigur cu 301, nu cred ca vei avea probleme, in plus, nici nu stiu daca ai access la htaccess sau eventual la index.php (nu am folosit blogger).

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Cluj-Napoca, Romania
    Posturi
    462
    Putere Rep
    32

Implicit

nu ai posibilitatea de a folosi htaccess pe blogger, dar dupa cum ziceam si mai sus, se pare ca google face redirect 301 atunci cand ceri mutare pe custom domain, tocmai pt a nu pierder traficul. problema mea nu era neaparat legata de trafic sau pr... cat de pozitiile in google.

oricum m-am hotarat pana la urma.. o sa ramana blogul acolo unde e acum si o sa dezvolt separat un site si le fac eu cumva sa se imbina la un moment dat..
    keep dreaming...

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. nameserver propriu
    De fabby în forumul Hosting
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 12th December 2008, 18:32
  2. Domen propriu la Blogger
    De moldovanin în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 9th October 2008, 08:48
  3. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 14th January 2008, 18:24
  4. Blogger Beta
    De florin în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 21st November 2006, 13:01
  5. Domeniu Propriu Sau Subdomeniu?
    De Dan.Rades în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 27th March 2006, 02:16

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •