Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Blocarea accesului vizitatorilor pe motiv de "ad blocker activ" ar putea fi ilegala

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    57
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    57

Implicit Blocarea accesului vizitatorilor pe motiv de "ad blocker activ" ar putea fi ilegala

Un articol scurt dar interesant, legat de legalitatea blocarii utilizatorilor de ad blocker:

Ad-blocker blockers may be illegal in Europe - Business Insider

harrvester este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    18
    Data înscrierii
    21st February 2016
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    58
    Putere Rep
    18

Implicit

Stupid. Eu cred ca ad blocker-ul ar trebui interzis. E ca si cum as lua toti sacii de plasa de la cartofi din supermarket. Sunt gratis, nu? Primesc unul la fiecare 5 kg de cartofi. Eu nu am nevoie de cartofi, am nevoie de saci!

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    26

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de harrvester Vezi Post
    Stupid. Eu cred ca ad blocker-ul ar trebui interzis...
    SERIOS!? Deci pe calculatorul meu, in browserul meu, sa n-am voie sa instalez ce addon vreau eu? Ce idei grozave mai ai harrvester? Analogia cu cartofii este ca nuca in perete.

gmc
    gmc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    4th December 2013
    Posturi
    148
    Putere Rep
    22

Implicit

Problema adblock nu se rezolva usor, fiecare parte are intr un fel dreptate.

Singura cale de rezolvare este ca site urile care traiesc exclusiv din publicitate online sa se "reinventeze", fie sa fidelizeze cititorii prin abonament fara reclame sau "alta strategie" care sa le aduca venituri de intretinere si profitabilitate, altfel vor dispare incet incet...
    Succesul este ca si sarcina. Toata lumea te felicita, dar nimeni nu stie de cate ori ai fost f....

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    109
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    109

Implicit

Eu cred in libertati. Cat mai multe.
    Cred in libertatea utilizatorului de a-si instala ce addonuri vrea si cred in libertatea site-urilor de a face ce vor cu continutul lor.

Cand interzici addonuri, cand spui ca cel care ofera content nu poate sa controleze ce face cu el, intri in sfera periculoasa a statismului dus la extrem (vezi coreea de nord, nici ei n-au voie diverse chestii la calculator)

JoeBikerul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    25th November 2013
    Posturi
    226
    Putere Rep
    23

Implicit

Deci să înțeleg că dacă eu verific utilizatorul dacă folosește addblock îi acces datele personale și nu e legal? Practic nici nu pot să-l blochez dacă aș vrea pentru că din nou îi accesez datele personale.

harrvester este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    18
    Data înscrierii
    21st February 2016
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    58
    Putere Rep
    18

Implicit

Citat Postat în original de Vicarious Vezi Post
    SERIOS!? Deci pe calculatorul meu, in browserul meu, sa n-am voie sa instalez ce addon vreau eu? Ce idei grozave mai ai harrvester? Analogia cu cartofii este ca nuca in perete.
    Sorry! Nu m-am exprimat corect. Am vrut sa zic ca ar trebui interzis accesul personelor cu ad blocker pe serverul meu daca eu vreau asta. Sa am dreptul sa imi selectez "clientela".

La mine in batatura sa fac ce vreau. Daca nu vreau sa iti dau dreptul sa accesezi fisiere mele, din ORICE motiv, trebuie sa pot sa nu iti dau dreptul asta si sa fii pedepsit daca le accesez altfel decat ti-am dat eu voie sa o faci. Pt. ca sunt ale mele..

La tine in batatura faci ce vrei. Pe serverul tau, pe pc-ul tau si in browserul tau. Dar nu prea... e ilegal sa ai windows piratat! Si principiul e acelasi. E "alterata" o bucata de cod. (o alta nuca in perete)

Nu m-am exprimat corect! Nu ma deranjeaza ca AI ad blocker, ma deranjeaza ca FOLOSESTI ad blocker pe MINE.

Ce zici tu e o mare aberatie! La tine pe calculator NU ai voie sa instalezi ce addon vrei tu! Cand o sa fii singur pe internetul tau atunci o sa poti sa faci ce vrei. Pana atunci, calculatorul tau, cu pluginul tau nu are voie la mine pe site. Pentru ca e site-ul meu, de pe serverul meu si asa vreau eu.

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    26

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de harrvester Vezi Post
    ...
    Ce zici tu e o mare aberatie! La tine pe calculator NU ai voie sa instalezi ce addon vrei tu! Cand o sa fii singur pe internetul tau atunci o sa poti sa faci ce vrei. Pana atunci, calculatorul tau, cu pluginul tau nu are voie la mine pe site. Pentru ca e site-ul meu, de pe serverul meu si asa vreau eu.
    Pana la propozitia de mai sus, aproape ca ma lamurisem, dar te contrazici singur. Ba esti de acord, ba esti impotriva sa am ce vreau eu, pe calculatorul meu. Nu am nici o problema ca pe serverul tau sa interzici accesul celor care au Ad Blocker. Am mai intrat pe site-uri care ma anuntau ca trebuie sa dezactivez Ad Blocker, pe unele l-am dezactivat, pe altele am preferat sa ies. Asa mi se pare normal, sa pot sa aleg.

eSuperstar este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th March 2008
    Locaţie
    iasi
    Vârstă
    35
    Posturi
    26
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu folosesc adblocker din cauza reclamelor stresante gen pop up sau onlick ads si chestii de genu, pe site-uri care au bannere simple le-am pus pe whitelist.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 3rd February 2011, 11:54
  2. Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 29th January 2010, 20:33
  3. model: "termeni si conditii" si "confidentialitate"
    De No_name în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 8th July 2009, 15:28
  4. Se folosesc parametrii "site:" sau "inurl:" in cautari ?
    De Cristian Mezei în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 26th September 2007, 09:01

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •