Un articol scurt dar interesant, legat de legalitatea blocarii utilizatorilor de ad blocker:
Ad-blocker blockers may be illegal in Europe - Business Insider
Un articol scurt dar interesant, legat de legalitatea blocarii utilizatorilor de ad blocker:
Ad-blocker blockers may be illegal in Europe - Business Insider
Stupid. Eu cred ca ad blocker-ul ar trebui interzis. E ca si cum as lua toti sacii de plasa de la cartofi din supermarket. Sunt gratis, nu? Primesc unul la fiecare 5 kg de cartofi. Eu nu am nevoie de cartofi, am nevoie de saci!
Problema adblock nu se rezolva usor, fiecare parte are intr un fel dreptate.
Singura cale de rezolvare este ca site urile care traiesc exclusiv din publicitate online sa se "reinventeze", fie sa fidelizeze cititorii prin abonament fara reclame sau "alta strategie" care sa le aduca venituri de intretinere si profitabilitate, altfel vor dispare incet incet...
Succesul este ca si sarcina. Toata lumea te felicita, dar nimeni nu stie de cate ori ai fost f....
Eu cred in libertati. Cat mai multe.
Cred in libertatea utilizatorului de a-si instala ce addonuri vrea si cred in libertatea site-urilor de a face ce vor cu continutul lor.
Cand interzici addonuri, cand spui ca cel care ofera content nu poate sa controleze ce face cu el, intri in sfera periculoasa a statismului dus la extrem (vezi coreea de nord, nici ei n-au voie diverse chestii la calculator)
Deci să înțeleg că dacă eu verific utilizatorul dacă folosește addblock îi acces datele personale și nu e legal? Practic nici nu pot să-l blochez dacă aș vrea pentru că din nou îi accesez datele personale.
Sorry! Nu m-am exprimat corect. Am vrut sa zic ca ar trebui interzis accesul personelor cu ad blocker pe serverul meu daca eu vreau asta. Sa am dreptul sa imi selectez "clientela".
La mine in batatura sa fac ce vreau. Daca nu vreau sa iti dau dreptul sa accesezi fisiere mele, din ORICE motiv, trebuie sa pot sa nu iti dau dreptul asta si sa fii pedepsit daca le accesez altfel decat ti-am dat eu voie sa o faci. Pt. ca sunt ale mele..
La tine in batatura faci ce vrei. Pe serverul tau, pe pc-ul tau si in browserul tau. Dar nu prea... e ilegal sa ai windows piratat! Si principiul e acelasi. E "alterata" o bucata de cod. (o alta nuca in perete)
Nu m-am exprimat corect! Nu ma deranjeaza ca AI ad blocker, ma deranjeaza ca FOLOSESTI ad blocker pe MINE.
Ce zici tu e o mare aberatie! La tine pe calculator NU ai voie sa instalezi ce addon vrei tu! Cand o sa fii singur pe internetul tau atunci o sa poti sa faci ce vrei. Pana atunci, calculatorul tau, cu pluginul tau nu are voie la mine pe site. Pentru ca e site-ul meu, de pe serverul meu si asa vreau eu.
Pana la propozitia de mai sus, aproape ca ma lamurisem, dar te contrazici singur. Ba esti de acord, ba esti impotriva sa am ce vreau eu, pe calculatorul meu. Nu am nici o problema ca pe serverul tau sa interzici accesul celor care au Ad Blocker. Am mai intrat pe site-uri care ma anuntau ca trebuie sa dezactivez Ad Blocker, pe unele l-am dezactivat, pe altele am preferat sa ies. Asa mi se pare normal, sa pot sa aleg.
Eu folosesc adblocker din cauza reclamelor stresante gen pop up sau onlick ads si chestii de genu, pe site-uri care au bannere simple le-am pus pe whitelist.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)