Din lista mea de tool-uri preferate, care nu am observat sa fi fost mentionate:

• Netpeak Cheacker, care pe langa alte functii utile, este de ajutor in depistarea backlink-urilor slabe - poate fi util pentru descoperirea link-urilor nocive la site-urile penalizate de Penguin (se da copy - paste in Netpeak la link-urile catre site care apar in Google Webmaster Tools).
  • Domain outbound links check - tool de ajutor pentru a afla toate link-urile exterioare din intreg site-ul (din toate paginile unui site). Util penru a verifica rapid daca site-ul spre care se pune un link nu linkeaza, la randul sau, spre site-uri nocive.
  • Check My Links - o extensie care gaseste link-urile dintr-o pagina care nu mai merg.
  • Multi-links - o extensie buna pentru gasirea de linkuri relevante, cu ajutorul careia se pot scoate dintr-o pagina web mai multe linkuri in acelasi timp, in loc sa se scoata individual, si se pot salva direct in excel.
  • Related Content by Zemanta - O extensie care ajuta la o documentare rapida, fara efort, pentru ca ofera recomandari de articole asemanatoare, link-uri, imagini, chiar pe masura ce se scrie un articol (in WordPress, Tumblr, Blogger, TypePad, Drupal...). Pentru ro nu am testat, dar cred ca poate fi de ajutor daca se seteaza o lista cu surse (sunt acceptate pana la 800 de surse).
  • 2 unelte cu care ma joc atunci cand vreau sa gasesc un nume de domeniu: aici si aici
  • Shared count - pentru a vedea numarul de share-uri, like-uri, tweets pentru un URL
  • Convert web page to RSS feed - monitorizeaza site-urile care nu au feed, le verifica daca au fost actualizate si apoi trimite actualizarile in reader.

3 unelte utile pentru Gmail

• Rapportive - O extensie pentru Gmail care e foarte utila pentru ca imediat ce se scrie un email sau se primeste un email, apar instantaneu si profilele sociale conectate cu acea adresa de email. (Linkedin, Facebook, Twitter, Google+).
  • Auto Boomerang - o alta extensie utila pentru Gmail cu ajutorul careia putem sa programam exact cand anume vrem sa fie trimis un email, la o alta data/ora care ne convine mai mult. O alta functie utila este posibilitatea de a programa ca un email la care asteptam raspuns sa se reantoarca in inbox in cazul in care nu primim raspuns intr-un anumit interval de timp.
  • WiseStamp - o unealta de ajutor pentru crearea unei semnaturi in care se pot insera profilele sociale, adresa site-ului, logo-ul, alte link-uri importante, etc.