25th April 2013, 22:26
1 out of 1 members found this post helpful.
Le poți obține de aici - IP Range - IP Address Range Lookup - IP Ranges Finder
De aici actualizez și eu IP Range pentru blocarea diverselor țări exotice.
25th April 2013, 22:43
Ai grija, pentru ca sunt foarte foarte multe IP-uri de parsat si s-ar putea sa-ti incetineasca siteul/serverul. Mai bine gasesti doar rangeul IP-urilor care te deranjeaza si le pui doar pe alea.
26th April 2013, 00:38
4 out of 4 members found this post helpful.
Chiar daca htaccess se face mare, merge foarte bine. Am pe un site de cateva ori mai multe linii de deny decat cele 1708 si nu este nicio problema.
Se mai poate folosi si o tabela MySQL cu adresele IP memorate ca perechi (de la / pana la) sub forma numerica (pentru ca indexul sa fie mai eficient). La fiecare accesare de pagina se va transforma adresa IP care acceseaza pagina in valoare numerica (se foloseste functia PHP ip2long) si se cauta in tabela existenta intervalul care contine valoarea respectiva - daca se gaseste inseamna ca adresa IP corespunzatoare este banata si se afiseaza un mesaj corespunzator celui care a accesat pagina.
28th April 2013, 23:49
Daca mergi pe SQL atunci cum a zis c_n_m e cea mai buna solutie, eu am implementata aceasta solutie pentru un site de ceva timp si nu am nici un fel de problema de incarcare
Avantajul fata de htaccess e ca poti face un script sa vezi si de cate ori a fost accesata pagina de pe un ip din blacklist ... pentru mine a fost utila aceasta informatie si din acest motiv am mers pe varianta php/sql decat htaccess
Vezi cum e
vremea inainte sa iti faci planuri !
Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate:
iconsDB.com
29th April 2013, 14:32
2 out of 2 members found this post helpful.
Daca ai access pe host poti folosi usor geoip sau daca suporta cpanel-ul tau, si multe suporta mod_geoip.c recomand MaxMind APIs: mod_geoip2 Apache module