Rezultate 41 la 50 din 77

Subiect: Infiintare PFA

Vizualizare arbore

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

6 out of 6 members found this post helpful.

Implicit Infiintare PFA

La sfarsitul anului trecut mi-am infiintat un PFA si ma gandisem sa impartasesc toate informatiilel necesare (in general imi place sa tin sub control ce trece prin zona mea ).

Infiintare:
    - costuri: circa 250-300lei (pe mine m-a costat 500lei ptr ca am apelat la o firma, deci s-au adaugat: comisionul lor si taxa imputernicirii notariale)
    - acte: acordul vecinilor (daca locuiti la bloc), contract de comodat ptr sediu - copia actului de proprietate al sediului, formulare de la registrul comertului, copie dupa actele care sa ateste pregatirea in domeniul respectiv (diploma de licenta ptr absolvent facultate de specialitate sau alte acte cum ar fi niste cursuri acreditate samd), copie CI, specimen semnatura samd (la registrul comertului primesti o lista cu toate actele daca ceri de la biroul de informatii)
    - durata: in Bucuresti circa 2-3 zile

Impozitare:
    - Real: a specificat bine Robyroy: Despre Pfa (cu doar o mica rezerva, la casa de pensii se plateste o valoare minima in fct de actele ptr care este dovedita specializarea: de ex cine a depus acte de studii superioare va fi incadrat la salariu minim ptr angajat cu studii superioare)
    - Norma de venit (se poate opta doar anumite coduri CAEN): se stabileste o norma fixa si taxele de mai sus se aplica doar pentru acea suma (norma), indiferent daca aceasta este realizata sau nu

TVA:
    - se poate opta la inceput ca sa fii sau nu platitor de tva
    - la peste 35.000E incasari la cursul euro din 2007 (adica undeva la circa 27.000 E in zilele noastre) esti automat trecut ca platitor de TVA

Altele:
    - daca esti angajat cu norma intreaga in alta parte atunci nu mai platesti decat impozitul si contributia la sanatate
    - daca esti angajat cu norma intreaga (sau alte categorii, difera de la judet la judet) poti beneficia de o reducere (de obicei 50%) la norma de venit, daca ai ales aceasta metoda

Revin peste vreo zi cu mai multe. Sper ca un moderator va reedita postul cu informatiile mai detaliate pe care promit sa le dau.
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 4th February 2012 la 21:28.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Infiintare radio
    De marian18 în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 23rd October 2011, 14:48
  2. Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 13th November 2009, 16:29
  3. Infiintare firma
    De alfie în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 29th August 2007, 17:49

Permisiuni postare