Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: GDPR pe blog

Marcous este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    13th March 2014
    Posturi
    428
    Putere Rep
    22

Implicit GDPR pe blog

Vreau sa relansez un blog mai vechi, si nu stiu exact ce trebuie sa fac in ceea ce priveste GDPR-ul pentru a nu avea probleme.

Nu voi vinde nimic pe el, cel putin nu in urmatoarea perioada, dar voi colecta adrese de email prin formulare plasate pe site.

M-ati putea ajuta cu niste sfaturi asa incat sa fie totul conform cu legislatia actuala?
    GDPR, consimtamant cookies si orice altceva mai trebuie facut obligatoriu pe site...

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.720
    Putere Rep
    30

Implicit

Eu as folosi formularul implicit a celor de la WordPress pentru Politica de confidentialitate. In plus as scrie in foother - acest site foloseste cookie si as pune link la pagina de Politica de confidentialitatei. Altii mai mari au facut mai putin. Daca vrei sa fii cat mai conform, cauti pe cineva specializat sa te ajute - au parut specilaistii ca ciupercile. Eu cred ca o sa se reglementeze mai clar treaba cu bloggerii.

Ca idee, uite ce a facut blooger si WordPress.com - asta pare a fi minimul necesar. Ca idee, daca ai produse Google instalate pe site, deja folosesti cookies si trebuie sa anunti. Daca colectezi date ar trebui sa stie lumea pentru ce - in ce scop.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    29th March 2013
    Vârstă
    55
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    29

Implicit

In Romania nu am prea vazut sa respecte nimeni legea asta.
    Presupun ca autoritatile vor anunta inainte a o lua in serios dar pentru asta trebuie mai intai sa-si rezolve problemele pe propriile site-uri.

Marcous este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    13th March 2014
    Posturi
    428
    Putere Rep
    22

Implicit

Credeti ca textul asta e suficient pentru formularul de abonare? Sau trebuie ceva mai detaliat?

Vrei să te abonezi pentru a primi GRATUIT articole noi și materiale exclusive?
    Introducând datele tale mai jos confirmi că ești de acord să primești emailuri de la noi:

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.720
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de Marcous Vezi Post
    Credeti ca textul asta e suficient pentru formularul de abonare? Sau trebuie ceva mai detaliat?

Introducând datele tale mai jos confirmi că ești de acord să primești emailuri de la noi:
    Poate si un link catre pagina unde explici ce e cu datele lui, cine le prelucreaza si de ce, etc.

Acum mi-am adus aminte ca acum o luna cand am venit in RO am sunat la Microsoft si la Altex. La Microsoft mi-a cerut acordul explicit ca o sa inregistreze convorbirea, la Altex - parca, sa nu fie Telekom sau pana mea ce alt furnizor, cica : prin continuarea apelului va dati acordul. NU mi se pare corect, vreau sa vorbesc cu operatorul dar sa nu inregistreze, nu sa-mi impui ori - ori!
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Andretti este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    25th October 2007
    Posturi
    126
    Putere Rep
    32

Implicit

Daca poti, pune si un checkbox alaturi de link-ul catre pagina de confidentialitate iar daca folosesti API-uri ale unor terti ca Google sau Facebook este recomandat un pop-up sau un banner in care sa listezi cookie-uri plasate in browser-ul vizitatorilor si cate un checkbox in dreptul fiecaruia.
    Poti scapa de toata tevatura daca optezi pentru alternative mai prietenoase.
    Vezi aici: https://nomoregoogle.com/

Bela este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    18
    Data înscrierii
    24th May 2015
    Posturi
    198
    Putere Rep
    18

Implicit

Sunt total off topic dar nu ma pot abtine:

Parerea mea este ca, rata de abonare la textul de mai sus va fi foarte slaba pentru ca dai optiunea raspunsului "Nu" si ceri un acord in avans.

Poti incerca sa schimbi in:
    Materiale Exclusive in Inbox
    Primeste pe email [ceva util]

si sa pui un link discret spre Politica de Confidentialitate, urmand sa detaliezi acceptul in primul email pe care il primeste (sau pagina imediat dupa sign-up),

Hello <<firstname>>,
    The request for the _______ comes in form of a simple e-book and requires your confirmation.

>>(big blue button saying: CONFIRM REQUEST)<<

The e-book will be emailed to you instantly upon your confirmation.
    You will be also subscribed to my list and receive updates and news.
    If you have received this email in error and did not request my e-book, no further action is required on your part.
    You won't be subscribed to any list and you won't receive further information until you confirm your subscription above.
    all the best,
    <<me>>
    iar materialul sa-l primeasca in al doilea (double opt-in).
    https://www.sendinblue.com/blog/double-opt-in/

Se poate testa... segmentat

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. GDPR - metode de auditare, tool-uri, plugin-uri sau informatii utile
    De George Ginghina în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 31st October 2019, 18:42
  2. GDPR pe site chior
    De valc în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 4th June 2018, 14:56
  3. Cum se pregatesc micile magazine online de GDPR ?
    De Hobart în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 26th May 2018, 19:52
  4. AdSense vs. GDPR - Mare atentie
    De emm în forumul Adsense
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 5th May 2018, 02:32
  5. GDPR - Conferinte gratuite
    De Marius Cristian în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 14th April 2018, 19:46

Permisiuni postare