12th March 2015, 14:06
2 out of 2 members found this post helpful.
Salut Bogdan,
1. In primul rand trebuie sa citesti regulamentul forumului.
2. Trebuie sa postezi unde trebuie, ca sa nu pierdem vremea cu posturi gresite.
3. Trebuie sa formulezi corect intrebarile:
- Web design nu are legatura cu Google Adwords , Advertising , Banner Advertising , Facebook Tabs etc.
- Cum merge piata din Romania, IN CARE SENS? Pentru toate cele de mai sus?
- Castigul unui Web designer? Freelancer, angajat? Experienta? Talent? Intrebarea ta este similara cu: Cat costa o reparatie la un audi? Urmeaza intrebarile: Unde, cand, ce, cu cine?
- Studiile nu au legatura cu web design-ul. Nimeni nu plateste studii in online!
- La ce te gandesti cand spui pretul? O intrebare foarte buna. Eu ma gandesc la o vacanta in bora-bora! Alti colegi se gandesc la altceva, garantat!
Spui ca esti incepator, dar vrei o afacere? Pai afacere inainte sa inveti?
Nu este o discutie libera, este o discutie ingradida de o comunitate, cu regulamente si reguli de bun simt. Sunt convins ca sunt sute de lucruri la care nu te-ai gandit, ce sa facem acum? Ne gandim noi?
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
12th March 2015, 15:10
1 out of 1 members found this post helpful.
E destul de complicat sa oferi de unul singur toate serviciile listate de tine si sa o faci si intr-un mod eficient pentru client. Cred ca ar trebui sa te axezi doar pe o parte si sa aprofundezi (mai ales ca spui ca esti la inceput), altfel risti sa nu fi suficient de bun pe nici una din ele si sa iei acei 1,25$ pe ora ...
Cum ai de gand sa lucrezi cu cei din Norvegia, angajat sau colaborator? Colaborator ca agentie sau ca freelancer? Fiecare dintre aceste lucruri au implicatii majore asupra tarifului dar si a produsului finit.
12th March 2015, 16:13
1 out of 1 members found this post helpful.
Postat în original de
Bogdan Niculae
Salut Tom,
Multumesc de raspuns (cu ocazia asta mi-am luat timp si am citit si regulile si am observat ca am pus subiectul in Thread-ul gresit ). Nu a fost cu intentie doar ca am observat acolo " Subiecte pentru incepatori " si aici m-am vazut pe mine ca un nou membru care are nevoie de niste raspunsuri.
Iar in legatura cu intrebarile au fost ceva la nivel general.
"Cum merge piata din Romania? IN CARE SENS? " " La ce te gandesti cand spui pretul?" - Domeniul Web Design.
Eu tot timpul am lucrat am facut proiecte doar pentru prieteni , gratis mereu cu gandu ." ....lasa ca fac experienta ..'' " ... imi este prieten si nu are rost sa cer bani ..." si asa am ajuns sa fac lucruri gratis pentru o perioada de 5 ani. Timp in care eu nu stiu sa imi mai valorific munca si servicile pe care le prestez - care ar fi preturile pe piata din Romania.
Iar pentru " Studiile nu au legatura cu web design-ul. Nimeni nu plateste studii in online! " nu am facut referire la persoane care lucreaza in domeniul online , programare ci o persoana fizica cu studii medii care ar lucra intr-un call center pe limba romana cu un salariu minim pe economie $1.50 - $1.75 / h .
Acum ca ne intelegem, iti raspund punctual.
Postat în original de
Bogdan Niculae
"Cum merge piata din Romania? IN CARE SENS? " " La ce te gandesti cand spui pretul?" - Domeniul Web Design.
Dezastru - faliment. Agentiile de web design sunt pe cale de disparitie. Web designer este un job aproape fara cautare, foarte putini mai traiesc din asa ceva. Cine vrea design personalizat si sa plateasca cateva sute de euro? Nimeni!
Exista cms-uri, exista theme, mai devreme sau mai tarziu, clientul intelege ca plateste degeaba pentru site, asa ca isi face singur sau se ocupa unul dintre angajati.
Viitor nu exista in nisa asta = site-uri sau designeri. Primesc saptamanal 2-3 cv-uri pentru job de graphic designer sau web designer, pe toti ii sfatuiesc sa se reprofileze, nu exista cerere pentru serviciile lor.
Site de prezentare? WP+thema = 50 euro (costuri), daca nu refolosesti thema. Mai platesti un frelancer cu 20-30 euro si ai site! Cate cereri crezi ca exista lunar? Dar peste 2 ani? Eu fug de nisa asta de 3 ani, nu mai scap de ei
Programarea e altceva, merge foarte bine. Salariile sunt cel putin la nivelul unor tari precum Spania, Italia. Norvegia? Un programator bun castiga 8.000 euro cu taxe, dar ramane efectiv cu 2-3.000 (doar chiria e 2.500). Dar nu vrei sa stii cat de greu este sa lucrezi si mai ales sa locuiesti in Norvegia
O companie din Norvegia in cautarea de freelancing, caut "ieftineala", deci este irelevant cat castiga un programator. (ti-am raspuns sa nu crezi ca am ceva cu tine!)
----------------
Alta intrebare concreta?
Ultima modificare făcută de Tom; 12th March 2015 la 16:54.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.