14th January 2015, 17:47
10 out of 14 members found this post helpful.
Loteria reputatiilor (oferta unica)
Fiecare are nevoie de reputatie (se pare) pentru a fi luat in serios pe marketplace sau in alte parti pe forum, asa ca m-am gandit sa fac acest topic pentru ca oricine sa aiba o sansa.
Cum functioneaza:
- Oricine poate posta un link catre un articol pe blogul sau. Iar cititorii vor decide daca acel articol merita un + sau un -.
- Pentru a verifica faptul ca articolul este proprietatea celui care il posteaza, este necesar ca undeva, mic, pe pagina articolului, sa existe textul "SP REP". (Textul de verificare poate fi eliminat dupa cateva zile sau dupa ce am dat eu + sau -)
Acum, ce trebuie sa se inteleaga de aici este ca postarea linkului este o loterie! Poate sa imi placa sau nu un articol (indiferent de tema). Daca imi place mie, altuia poate sa nu-i placa.
Ce este foarte important de retinut este ca timpul valoreaza bani. Citirea articolului, de catre membri, trebuie sa justifice cele 5 minute pierdute.
Subiectele abordate:
Cei mai multi cititori de pe seopedia nu sunt interesati (cred, nu stiu) de horoscoape, de vrajitoare, de dieta Keto, asa ca articolele de acest gen vor prmi, cel mai probabil, in mare parte negative (sau pur si simplu nu vor primi nimic).
Articolele generaliste, umoristice, legate de SEO, Wordpress, documentate, pertinente, vor primi, in opinia mea, reputatii pozitive, (fireste, daca merita citite).
Avantajele folosirii acestui topic:
- Sansa de a primi reputatii pozitive
- Sansa de a avea cititori si commenturi/share la articol
- Un link catre articol
Dezavantaj:
- Daca articolul nu impresioneaza prin nimic, daca e scris sau prezentat prost, va alegeti cu cateva negative.
Garantii:
O sa dau (si o sa incerc sa conving si pe altii sa dea) fie pozitiv fie negativ la fiecare link.
Daca articolul nu apartine celui care posteaza, garantez minim 5 reputatii negative
Rugaminti:
1. Cei care se uita pe topic si vad un subiect care nu-i intereseaza deloc, sunt rugati sa nu intre pe link si sa nu acorde reputatii. E inutil sa intri pe un articol care are ca titlu "Cum sa-ti alegi cea mai buna tigara electronica" daca n-ai fumat in viata ta.
2. Daca simtiti nevoia sa comentati la subiect (la articol), faceti-o pe blogul respectiv.
3. Comentariile de pe acest topic (daca chiar sunt necesare) pot fi pentru justificarea unui pozitiv, pentru laude sau pentru justificarea unui negativ (mare atentie aici, sa nu va apucati sa va certati)
Ultima modificare făcută de Dan; 14th January 2015 la 19:15.
Trust, but verify.
14th January 2015, 20:35
3 out of 5 members found this post helpful.
Deschid balul, chiar daca nu sunt avid dupa reputatie:Pescuit prin Ţara Soarelui Răsare
14th January 2015, 21:32
5 out of 5 members found this post helpful.
14th January 2015, 22:15
5 out of 6 members found this post helpful.
Consider ca este un topic complet inutil! Nu ofer reputatie negativa (colegului Dan), pentru ca si ea este inutila. Cu atat mai mult reputatie pozitiva unui user care reuseste sa lege 300 de cuvinte pe un site, sau sa le cumpere.
Daca asta este trendul, propun un topic cu reputatii despre cine face cele mai misto oua ochiuri! Daca va place, pozitiv, daca nu va plac ouale mele, pozitiv macar pentru design.
Oricum, nu mananc oua zilnic, dar de fiecare data o sa va intreb: cu zeama, mai tari, mai moi, prajite pe ambele parti, cu un carnacior langa (sau in mijloc) ? Dupa 2 minute, toti cei care au cerut oua cu dedicatie, sa-mi dea pozitive, ca doar na, un forum de seo se bazeaza pe reputatia celui mai bun ouist!
----------------------
Nu vreti cu oua? Bine, facem cu bancuri: Fiecare sa posteze un link catre un banc, daca va place, pozitiv, daca nu, inseamna ca nu l-ati inteles!
----------------------
Nici cu bancuri? Atunci facem cu oua si cu bancuri, nu conteaza, reputatie sa fie!
---------------------
Asa ceva?
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
14th January 2015, 22:21
1 out of 2 members found this post helpful.
:)
14th January 2015, 23:12
0 out of 1 members found this post helpful.
Am si eu o rugaminte sincera la voi. Nu fac misto, nu glumesc, dar topicul asta distruge tot sistemul de reptutatie de pe forum, fapt pe care eu il considera foarte grav.
Dupa zeci si zeci de topicuri despre reputatii, am ajuns sa ne batem joc de sistem.
NU MAI OFERITI REPUTATIE LA POSTUL ASTA SAU POSTUL DE MAI SUS. Puteti sa oferiti la oricine altcineva, dar NU MIE. Nu vreau sa particip la un astfel de topic, mi-am spus doar parerea sincera.
Eu ofer reputatie pozitiva foarte rar si pentru posturi ok, negativa mult mai des, dar vreau sa consider ca sistemul de reputatie conteaza, altfel nu mai are sens sa postezi nimic util, doar in bataie de joc.
Dupa sute de posturi despre seo, ajung sa fac reptutatie pentru asa ceva? NU.
Merci.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.