Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Redirect catre alt domeniu

Bhall este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    23rd May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    25
    Putere Rep
    24

Implicit Redirect catre alt domeniu

Buna ziua,

Intentionez sa fac un redirect total de la un domeniu la altul si am nevoie de cateva sfaturi , si de cateva pm-uri de la persoane pricepute sa faca asta cum trebuie ( contra cost evident ) .

Pe scurt . Detin un site cu jucarii care are in componenta cuvantul LEGO , si desi vand jucarii LEGO, dupa 1 an de certuri cu managerii de marketing de la LEGO romania am decis sa schimb numele site-ului.

Am 2 sau poate chiar 3 variante de schimbare a numelui.

1. Fiind deja un nume cunoscut in nisa si si avand aproximativ 20 - 30 vizitatori lunar care vin din cautarea numelui site-ului, clienti fideli, samd, as vrea sa schimb decat o litera in nume, ma gandeam ca ar fi insesizabila pentru clienti, insa nu stiu cum se v-a comporta google-ul cu asta.

2. Sa schimb radical numele site-ului ( si implicit sa modific peste tot pe unde aparea numele on site , cu numele nou ) lucru care nu ar fi de dorit, pentru ca o sa ocupe f mult timp, si promovarea pe care am facut-o pana acum a fost special axata pe promovarea brandului in sine.

3. Detin inca un site cu jucarii in general, nu numai LEGO, in care am o categorie de jucarii lego , pe aceeasi structura cu a site-ului caruia trebuie sa ii modific numele; as putea sa redirectez categoriile principale catre categoriile respective din site-ul nou. Nu prea imi doresc sa fac asta , pentru ca as ramane cu un singur site si din experienta am observat ca vinzi mai bine cu 2 decat cu 1 , chiar si daca vinzi aceleasi produse.

Astept pareri, propuneri si inclusiv pm-uri de la persoane care s-ar putea ocupa personal de redirect, pentru a nu pierde autoritatea si traficul actual din cauza unui redirect prost facut.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    29th March 2013
    Vârstă
    56
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    31

Implicit

Redirectul are doua functii importante: sa preia traficul si sa preia autoritatea. Spune si clientului si lui Google ca x site a devenit y site.
    De preferat ar fi sa alegi un nume usor de retinut, brandabil si sa spui pe sleau xyz com a devenit abc ro, fara sa cauti asemanari si mai ales fara sa creezi confuzii.

PS: Eesti sigur ca trebuie sa schimbi numele site-ului?

Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    23rd May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    25
    Putere Rep
    24

Implicit

Da, dupa lungi discutii cu ei, dupa ce ca le vand marfa, tot sunt nevoit sa schimb numele. Mai exact numele site-ului contine legomi , iar eu ma gandeam sa il transform in ligomi sau legmi sau ceva asemanator .

SeoMox este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    26th October 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    405
    Putere Rep
    28

Implicit

De ce nu inregistrezi "Legomi" la O.S.I.M. si in acest fel nu mai trebuie sa schimbi nimic.
    Servicii de Promovare Online si Marketing.

Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    23rd May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    25
    Putere Rep
    24

Implicit

Din pacate politica firmei LEGO , nu permite vanzarea produselor folosind un site care are in componenta cuvantul LEGO . Sa nu credeti ca in urma unui mail am decis sa schimb numele. Descutiile se poarta din nov anul trecut si au ajuns pana la LEGO din danemarca, pentru ca nici eu nu aveam incredere in ce spune un marketing manager din romania. Pana la urma toate se rezumau la a nu-mi mai furniza produse si la a declansa procedura de inchidere a site-ului pe motivele spuse mai sus.

Daca aveam site-ul numit legomi, il inregistram la osim ca brand si vindeam legume nu aveau nimic impotriva.

Sa revenim la discutia de baza. Cum ma sfatuiti sa fac redirectul si alegerea noului nume, din punctul de vedere al google-ului. Ceva similar ca, ligomi legmi samd, sau sa schimb total numele.

Spre ex la cautarea ligomi google-ul recunoaste tot site-ul meu ca si rezultat crezand ca a fost o gresala de scriere . In acelasi timp clientii pot fi speriati de acel i, si ma gandesc ca legmi poate fi foarte usor de stilizat intr-un logo, pe principiul logo-ului actual ( LEG(cap de omulet lego)MI .

Pe langa nume nu stiu exact cum ar trebui sa se desfasoare redirectul pentru a-mi pastra autoritatea. Sa fac un redirect 301 la tot site-ul sau sa fac redirecturi manuale pe categorii , catre categoriile cu noul nume al site-ului ?

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    40

Implicit

Uite, din experienta mea iti povestesc cum am rezolvat eu aceasta problema legala.
    Le-am transferat domeniul lor si am obtinut de la ei aprobare scrisa ca pot folosi domeniul respectiv sa le vand produsele.
    In acest fel avocatii lor n-au mai avut de comentat ca era domeniul la ei si eu am putut beneficia in continuare de domeniul meu cu nume bun si mi-am vazut in continuare de treaba.

Referitor la 301, nu trebuie sa ignori si fiecare link in parte.
    Adica in site-ul vechi, daca lucrezi la nivel de htaccess redirectarea, va trebui sa scrii ceva de genul :

Cod:
    redirect 301 /jucarie-mica.html http://site-nou.ro/jucarie-mica.html
    redirect 301 /jucarie-mare.html http://site-nou.ro/jucarie-mare.html
    In felul acesta il ajuti pe google sa-ti vada paginile din adancime.

Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    23rd May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    25
    Putere Rep
    24

Implicit

Multumesc pentru raspuns.

Legat de nume, din pacate, daca discutam doar cu cei din afara puteam ajunge la o solutie de compromis in sensul domeniului, insa cei din romania sunt pe principiul, avem deja 3 distribuitori puternici, n-avem nevoie de artificii pentru vanzari de 20 - 30 k anual .
    Ca idee, discutam despre o firma care nu poate suplimenta importurile in functie de cererea de pe piata. Daca in previziunile pe 2014 s-a stabilit ca in romania se vor vinde 30 seturi X , nu conteaza ca tu vrei 500 .

Legat de redirect sa inteleg ca cel mai bine ar fi sa export csv cu toate paginile actuale ale site-ului si sa creez o formula in excel pentru exporta codul de redirect pentru fiecare.

Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    23rd May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    25
    Putere Rep
    24

Implicit

Am facut pana la urma transferul catre noul domeniu.
    Doream sa stiu daca, domeniul nou trebuie sa il tratez ca pe un site nou ( sa il adaug in wmt , sitemap nou etc ) sau google-ul isi va da seama ca a fost o simpla schimbare de nume si imbunatatire de design ?
    Ar fi indicat ca pe unde pot sa schimb backlink-urile cu link-urile aferente noului site ?

raicabogdan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    24th July 2012
    Locaţie
    Alba Iulia
    Posturi
    46
    Putere Rep
    25

Implicit

Foloseste ceva de genu:

Cod:
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteCond %{HTTP_HOST} !yourdomain.net$ [NC]
    RewriteRule ^(.*)$ http://yourdomain.net/$1 [L,R=301]
    Asta va redirectiona totul spre noul domeniu, inclusiv requestul ... Asa isi va da seama google ca e un redirect 301 pe toate paginile.

Bogdan

RazPM este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    22nd July 2014
    Posturi
    14
    Putere Rep
    0

Implicit

Salut.

1. Ce fel de redirect ai facut ? Total sau link-link ? Parerea mea ar fi fost sa faci link-link, nu total.

2. Ai spus ca 2 website-uri vand mai bine decat 1. Dar in acelasi timp mananca si buget de marketing dublu (daca te ocupi de ambele), nu ? Ca sa nu mai adaug faptul ca SEO juice/ranking se imparte. Asa ca de ce sa nu ai un singur website, sa il optimizezi cat de bine poti si sa te focusezi numai pe el ? Drept urmare iti recomand varianta 3 propusa de tine (daca site-ul nr. 2 are un domeniu bine definit).

3. Da, ideal ar fi sa schimbi linkurile catre noul domeniu acolo unde poti. Dar daca nu faci acest lucru nu e problema, tinand cont ca redirectarea 301 are un singur hop nu o sa comenteze nimeni, nimic.

As vorbi cu managerul meu tehnic sa te ajute cu mutarea, dar suntem mult prea prinsi in aceasta perioada cu diverse lucruri.

Daca mai ai si alte intrebari, poti sa dai reply aici sau sa imi dai mesaj privat.

Sa fie intr-un ceas bun!

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. advertorial catre subdomeniu sau catre domeniu
    De adriant în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 11th March 2014, 15:53
  2. Redirect catre site-ul meu
    De Rapsodia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 12th December 2013, 20:33
  3. Redirect index catre categorie - rau, bine sau?
    De Bogdan Calin în forumul WordPress
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 6th December 2012, 10:30
  4. Redirect index.php catre domeniu
    De Andrei S în forumul Bar, lobby...
    Ultimul Post: 17th November 2010, 17:41
  5. domeniu gratuit lx.ro si redirect catre ip server
    De Popescu Marian în forumul Server side
    Ultimul Post: 29th February 2008, 23:56

Permisiuni postare