1 out of 2 members found this post helpful.
Nu stiu sa fie asa ceva tipizat
Trebuie formulat, numai ca trebuie sa ai ceva cunostinte...si se face cam cu ce vrei tu sau cu ce te priveste in asa fel incat el sa fie de acord si tu la fel. In final scrieti si pe un servetel si semnati , eventual mai aveti un martor in prezenta caruia incheiati si gata. Esti asigurat de consimtamantul lui. Vezi sa nu fie baut etc... cand isi da acordul si semneaza. 
Sunt licentiat in drept da nu am timp sa stau sa il fac. In maxim o pagina ar trebuie sa va satisfaca.
Ia un model de ...vanzare cumparare ca structura si incearca sa ii intelegi logica..si apoi recompune cu ce vrei tu.
Nu e simplu, da nici greu , da sigur mai simplu decat un boot C# 
BAfta
subsemnatii:
x si y ( identificati prin) , la data de ... amconvenit urmatoarele:
1) x in calitate de ...autor sau ce o fi pentru opera/cartea lui acorda lui y dreptul de a folosi /cita etc...bucati, paragrafe etc...in lucrarea....
2) x declara ca nu are nici o pretentie baneasca, morala asupra lui y incluzand beneficiile viitoare rezultate din vanzarea lucrarii mentionate ( in care se fac referirile)
3) y ( adica TU) nu prea stiu la ce te-ai putea obliga..ca nu iti atribui fragmentele respective, ca nu defaimezi ideile, parerile, opera lu'' x si ca il citezi frumos in subsol.
asa pe acolo pe o eticheta de bere...etc etc
Ultima modificare făcută de diasomie; 27th June 2014 la 20:52.
1 out of 1 members found this post helpful.
Toate parerile merg intr-o singura directie - aceea a acordului scris. Pacat, pentru ca emit o astfel de opinie si licentiatii in drept. Daca ai de gand sa o SCRII, nu ai nevoie de acordul nimanui, ci doar sa pui note de subsol si sa nu exagerezi cu CIATATUL (adica sa nu copiezi cuvant cu cuvant de la pagina 27 pana la pagina 45). Daca vrei sa faci din doua carti, una, atunci ai nevoie de acordul autorilor, dar asta nu se mai numeste scris, ci COPIAT.
Cum se obtine acordul scris
Formulezi, in scris, o scrisoare in care iti expui intentia, sau pur si simplu, ceva asemanator cu o cerere la primarie. NIMIC FORMAL. Foarte important. In raspuns trebuie sa ti se dea acordul celui care detine dr de autor si mai trebuie sa se semneze. Ideal ar fi sa specifice ca iti ofera acest drept cu titlu gratuit. Atentie, nu intodeauna cel care a scris o carte, detine si dreptul de exploatare a ei.
Bafta !