Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 17 din 17

Subiect: Drepturi de autor - intrebare de baraj :)

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    45

Implicit

Citat Postat în original de diasomie Vezi Post
    Apoi, este un tanar pe aici pe forum care nu stiu ce are si mi a dat negatv la postul anterior in care chiar mi am rupt din timpul liber de am incercat sa ajut un user. Fa treaba ca un barbat si nu da palme pe intuneric si apoi sa fugi, daca ai ceva cu subiectul si nu cu mine te invit pe topic si revarsa-ti preaplinul de intelepciune.
    Apropos de asta Catalin Cerga, vad ca nu te simti sa iti argumentezi negativul dat. Sa nu te deranjezi din lucrarea ampla de doctorat..
    Alergat cu martori dupa dupa si notat pe servetele, cu grija de a nu fi autorul beat nu mi s-a parut o solutie in cazul de fata, de-aia negativ.

A fost negativ semnat, nu a fost palma pe intuneric, puteam sa-ti dau anonim si nu stiai de la cine e.

Drept pentru care nu se justifica ironiile ieftine de tipul "Fa treaba ca un barbat si nu da palme pe intuneric si apoi sa fug", "revarsa-ti preaplinul de intelepciune" sau "Sa nu te deranjezi din lucrarea ampla de doctorat..". Cobori discutia la un nivel la care nu-s dispus sa o continui.
    Retired

diasomie este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    5th October 2010
    Locaţie
    Iasi , near Bahlui
    Vârstă
    49
    Posturi
    417
    Putere Rep
    30

Implicit

Avem un justitiar printre noi! Vanezi ironii si figuri de stil de la inaltime? Implica-te in substanta, da un raspuns folositor la topic. Acceptam mai degraba o confruntare de idei in care sa ies sifonat si cu un negativ. Nu era vorba de a-ti semna negativul ci de a-l da fara macar sa ai un aport pe topicul respectiv.

Oricum din analiza elaborata a subiectului chiar nu ai inteles care este treaba cu betia si cu viciile de consimtamant, si cum sta treaba cu servetelul si cu suportul material al unui act juridic.

A) Te simteai la fel de indreptatit sa dai negativ daca pomenean si de SOMNAMBULISM. Credeai ca fac misto sau ce? Ia citeste: cazuri de incapacitate naturală - betia, hipnoza, somnambulismul, mania puternica. Lipsa discernamantului la incheierea unui act juridic atrage ca sancţiune nulitatea relativa a acelui act. Este anulabil contractul incheiat de o persoana care, la momentul incheierii acestuia, se afla, fie si numai vremelnic, intr-o asemenea stare.
    B) Chiar nu ai auzit de contracte pe servetel? Afla ca un astfel de contract facut pe un servetel avand martori de fata este opozabil inclusiv la registrul agricol si poate are puterea inclusiv de a-ti dovedi propietatea. Ok sunt de aici niste discutii dar intram in doctrina si in practica si nu cred ca e locul. Ti se mai pare o ironie ieftina? Ia cautati despre contractul semnat de Messi cu Barcelona intr-un restaurant.

Accept ca ai avut o zi mai proasta da nu implica si pe altii in starea ta.
    Si mai stiu ca doresti acum sa imi dai reputatie pozitiva iar eu iti multumesc.

Si ca sa inchei intr-o nota optimista si nu belicoasa, ai promisiunea mea ca imi retrag ironiile fata de tine, pe post, dupa ce repari si tu negativul dat. Insa doar atunci. Asa ca un dat de mana.
    Ultima modificare făcută de diasomie; 28th June 2014 la 19:05.
    vand ace acupunctura SuJok si ace acupunctura argint, in Bucuresti si in tara

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    28

Implicit

Avem un justitiar printre noi! Vanezi ironii si figuri de stil de la inaltime? Implica-te in substanta, da un raspuns folositor la topic. Acceptam mai degraba o confruntare de idei in care sa ies sifonat si cu un negativ. Nu era vorba de a-ti semna negativul ci de a-l da fara macar sa ai un aport pe topicul respectiv.

Oricum din analiza elaborata a subiectului chiar nu ai inteles care este treaba cu betia si cu viciile de consimtamant, si cum sta treaba cu servetelul si cu suportul material al unui act juridic.

A) Te simteai la fel de indreptatit sa dai negativ daca pomenean si de SOMNAMBULISM. Credeai ca fac misto sau ce? Ia citeste: cazuri de incapacitate naturală - betia, hipnoza, somnambulismul, mania puternica. Lipsa discernamantului la incheierea unui act juridic atrage ca sancţiune nulitatea relativa a acelui act. Este anulabil contractul incheiat de o persoana care, la momentul incheierii acestuia, se afla, fie si numai vremelnic, intr-o asemenea stare.
    B) Chiar nu ai auzit de contracte pe servetel? Afla ca un astfel de contract facut pe un servetel avand martori de fata este opozabil inclusiv la registrul agricol si poate are puterea inclusiv de a-ti dovedi propietatea. Ok sunt de aici niste discutii dar intram in doctrina si in practica si nu cred ca e locul. Ti se mai pare o ironie ieftina? Ia cautati despre contractul semnat de Messi cu Barcelona intr-un restaurant.

Accept ca ai avut o zi mai proasta da nu implica si pe altii in starea ta.
    Si mai stiu ca doresti acum sa imi dai reputatie pozitiva iar eu iti multumesc.

Si ca sa inchei intr-o nota optimista si nu belicoasa, ai promisiunea mea ca imi retrag ironiile fata de tine, pe post, dupa ce repari si tu negativul dat. Insa doar atunci. Asa ca un dat de mana.
    Sunt de acord ca majoritatea contractelor se pot incheia pe orice, inclusiv servetele, daca sunt indeplinite conditiile de fond. Poate o sa va surprinda, insa cu totii incheiati contracte zilnic fara a va da seama. Daca mergeti la magazin sa cumparati o bere, in momentul in care ati primit doza si ati platit pretul, pur si simplu ati incheiat un contract de vanzare-cumparare.

Alergatul dupa asternerea lui pe suport material nu serveste decat ad probationem (pentru a-l putea proba). Sunt insa si contracte care trebuie sa indeplineasca niste cerinte suplimentare, ad validitatem, pentru a fi valabil - incheierea in fata notarului, judecatorului, cersetorului de la coltul strazii etc.

Marcous este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    12th March 2014
    Posturi
    431
    Putere Rep
    24

Implicit

Multumesc tuturor pt raspunsurile date. Am pus intrebarea de la inceput pt ca am de gand sa fac ceva putin mai amplu decat sa pun 1-2 citate in carte. Mai exact, vreau sa fac un fel de review al catorva carti,intr-o carte, anume: sa prezint cate ceva despre autor, cateva citate reprezentative din cartea lui, ideile principale din cartea lui, eventual capitolele si la fiecare capitol, sa spun despre ce este vorba + cateva citate din carte care sa exemplifice capitolul respectiv.. Cam ceva de genul..

Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    12th March 2014
    Posturi
    431
    Putere Rep
    24

Implicit

Sa inteleg ca ceea ce am scris mai sus nu modifica cu nimic sfaturile privind drepturile de autor fata de cele primite inainte? Si pt care multumesc..

sty1129 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    30th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    19
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Marcous Vezi Post
    Multumesc tuturor pt raspunsurile date. Am pus intrebarea de la inceput pt ca am de gand sa fac ceva putin mai amplu decat sa pun 1-2 citate in carte. Mai exact, vreau sa fac un fel de review al catorva carti,intr-o carte, anume: sa prezint cate ceva despre autor, cateva citate reprezentative din cartea lui, ideile principale din cartea lui, eventual capitolele si la fiecare capitol, sa spun despre ce este vorba + cateva citate din carte care sa exemplifice capitolul respectiv.. Cam ceva de genul..
    Cam ce a facut Calinescu in Istoria literaturii romane. Ai grija ca asta e foarte delicata. Esti foarte aproape de ceea ce se numeste critica literara si ar trebui sa ai in principiu o reputatie care sa iti permita sa critici/faci recenzie unei opere.

Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    12th March 2014
    Posturi
    431
    Putere Rep
    24

Implicit

Mersi pt raspuns. Ar trebui sa am o reputatie pt a avea succes cu vanzarea cartii, pe mine momentan ma intereseaza aspectele legale legate de drepturile de autor ale cartilor ce vreau sa le includ..

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Intrebare drepturi de autor
    De danielb în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 21st March 2013, 14:45
  2. Drepturi de autor !
    De N.Paul în forumul Utile
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 11th June 2012, 00:00
  3. drepturi autor pe picturi
    De shotgun în forumul Legislatie internet
    Răspunsuri: 2