Postat în original de
diasomie
Avem un justitiar printre noi! Vanezi ironii si figuri de stil de la inaltime? Implica-te in substanta, da un raspuns folositor la topic. Acceptam mai degraba o confruntare de idei in care sa ies sifonat si cu un negativ. Nu era vorba de a-ti semna negativul ci de a-l da fara macar sa ai un aport pe topicul respectiv.
Oricum din analiza elaborata a subiectului chiar nu ai inteles care este treaba cu betia si cu viciile de consimtamant, si cum sta treaba cu servetelul si cu suportul material al unui act juridic.
A) Te simteai la fel de indreptatit sa dai negativ daca pomenean si de SOMNAMBULISM. Credeai ca fac misto sau ce? Ia citeste: cazuri de incapacitate naturală - betia, hipnoza, somnambulismul, mania puternica. Lipsa discernamantului la incheierea unui act juridic atrage ca sancţiune nulitatea relativa a acelui act. Este anulabil contractul incheiat de o persoana care, la momentul incheierii acestuia, se afla, fie si numai vremelnic, intr-o asemenea stare.
B) Chiar nu ai auzit de contracte pe servetel? Afla ca un astfel de contract facut pe un servetel avand martori de fata este opozabil inclusiv la registrul agricol si poate are puterea inclusiv de a-ti dovedi propietatea. Ok sunt de aici niste discutii dar intram in doctrina si in practica si nu cred ca e locul. Ti se mai pare o ironie ieftina? Ia cautati despre contractul semnat de Messi cu Barcelona intr-un restaurant.
Accept ca ai avut o zi mai proasta da nu implica si pe altii in starea ta.
Si mai stiu ca doresti acum sa imi dai reputatie pozitiva iar eu iti multumesc.
Si ca sa inchei intr-o nota optimista si nu belicoasa, ai promisiunea mea ca imi retrag ironiile fata de tine, pe post, dupa ce repari si tu negativul dat. Insa doar atunci. Asa ca un dat de mana.