Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Cu cat pot vinde un site?

Razvan92 este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    10th October 2010
    Posturi
    110
    Putere Rep
    0

Question Cu cat pot vinde un site?

Salutare.
    Am un site de wallpapere cu trafic in mare parte din US si as vrea sa-l vand dar nu stiu exact suma care as putea-o lua pe el.
    Site-ul are in jur de 2000-2500 unici pe zi si face in medie in jur de 200E pe luna din Adsense CPC in jur de 0,20E.
    Traficul vine din Google Images, in mare parte.
    Cum ar trebuii sa evaluez acest site, cam la ce pret se pot vinde astfel de site-uri?

zuuup este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    12th October 2013
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    37
    Posturi
    96
    Putere Rep
    29

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Daca chiar face 200eur/luna, din punctul meu de vedere valoreaza approximativ 500-1000 EUR.

Factori care iau in calcul inainte sa fac o oferta pentru un website:

1.) Investesc cel mult 6 ori profitul generat lunar, calculat pe baza veniturilor din ultimele 6 luni, -10% risc de fluctuatii ,- costuri de mentenanta(hosting).
    2.) Factor major in calcularea pretului reprezinta continutul, articole si tot ceea ce inseamna continut human readable.
    3.) Vechimea domeniului, de cand produce constant venituri.
    4.) Numarul mediu de vizitatori unice/zi in ultimele 6 luni de zile.
    5.) Numarul de inbound links, linkbuilding.
    6.) Clasa de risc. Continut slab = risc inalt. Lipsa drepturilor de autor = risc inalt. Linkbuilding prost facut = risc inalt.
    7.) Clean d.p.d.v. al drepturilor de autor.
    8.) Architectura sistemului (wordpress/custom/etc.) si design-ul.
    9.) Cat de bine este optimizat dpdv SEO.

Bineinteles asta nu inseamna ca nu poti gasi un cocolar cu bani gata de la tata pe tocmai/ro, care sa-ti plateasca pe loc 5k euro pe site fara sa stie cu ce se mananca web-ul.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    10th October 2010
    Posturi
    110
    Putere Rep
    0

Implicit

Multumesc de raspunsul detaliat pe care mi l-ai dat.
    Da face media de 200E pe luna doar ca incasarile au variat.
    Cred ca nu-l pot vinde din cauza vechimii, are aproape 4 luni de zile.
    Cam greu de gasit un "cocalar cu bani gata de la tata", am cautat si pe flippa/com
    Probabil este si o perioada defavorabila in ceea ce priveste vanzarile de site-uri.
    Se valorifica doar la 6 luni, nu pe una an de zile? Asa am citit parca, pe unele site-uri in trecut.

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    12th October 2013
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    37
    Posturi
    96
    Putere Rep
    29

Implicit

Vechimea este un dezavantaj major in cazul in care nu ai continut text pe site. Daca fiecare imagine are si continut unic de 100-200 de cuvinte valoarea site-ului creste semnificativ iar riscul de a fi lovit de o schimbare de algoritm (gen Panda) scade.

Sunt multi colegi pe forum cu site-uri asemanatoare, las sa comenteze si ei, eu nu activez pe nisa de wallpapere.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    10th October 2010
    Posturi
    110
    Putere Rep
    0

Implicit

Da ai dreptate conteaza mult continutul si am vazut asta pe pielea mea. Am fost lovit de o penalizare care a tinut cam 3 saptamani. Am reusit totusi in final sa-l aduc pe linia de plutire. E foarte greu cu astfel de site-uri daca nu au continut... plus ca ocupa foarte mult spatiu si consuma foarte multa banda de net.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Implicit

Citat Postat în original de Razvan92 Vezi Post
    Se valorifica doar la 6 luni, nu pe una an de zile? Asa am citit parca, pe unele site-uri in trecut.
    da, se poate calcula venituri X 12 sau 18 luni, dar nu in cazul tau.
    un termen asa de lung se discuta in cazul siteurilor vechi, foarte stabile, cu proprietati din cele mentionate de colegii mei anterior + venituri constante.
    siteul tau, fiind unul nou si fara continut, poate primi o oferta undeva intre 600 si 900 euro dar cu mari rezerve. Luna trecuta era discutie pe dpd ca l au banat in adsense pentru reclamatie drepturi de autor pe imaginile din siteul respectiv, deci exista variante de gen iar cei care ar putea sa ti cumpere siteul cu siguranta sunt informati.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    10th October 2010
    Posturi
    110
    Putere Rep
    0

Implicit

Site-ul era RO sau EN?
    Da dar nu cred ca putem sa valorificam si sa punem la un loc traficul din US cu traficul din RO, nu e tot una.
    CPC pentru RO e cu mult mai mic decat cel pentru US chiar daca e nisa, despre care se vorbeste ca ii trebuie mult trafic sa produca bani din adsense.
    Ma gandesc ca sunt mult mai valoroase site-urile cu continut in engleza decat cele in romana si cred ca si acest aspect conteaza la vanzarea unui site.

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    12th October 2013
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    37
    Posturi
    96
    Putere Rep
    29

Implicit

Problema in cazul site-ului tau este vechimea. Trebuie sa fii foarte sigur pe tine(nebun) sa investesti 12x profitul generat lunar intr-un site cu 4 luni vechime. Sunt sute de site-uri newcomer care merg bine 5-6 luni dupa care traficul scade drastic sub 5%.

Problema drepturilor de autor este partea a doua si este o problema generala in nisa in care activezi. Practic tu obtii venituri folosind de proprietati intelectuale asupa carora nu detii drepturi. Faptul ca imaginea apare si pe alte n site-uri nu te ajuta cu nimic cand ajungi in instanta.

Nu vreau sa te supar, eu inca sustin ca site-ul tau valoreaza intre 500-1000EUR, asta in conditiile in care are si continut text(descrieri unice, articole) si nu numai poze preluate de pe alte site-uri.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    10th October 2010
    Posturi
    110
    Putere Rep
    0

Implicit

Il mai tin, sa vad dupa 6 luni cum se manifesta si sustin faptul ca nu este o perioada buna de vanzare a unui site.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Se vinde site-ul accidente.eu
    De Havrince Daniel în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 30th September 2012, 22:25
  2. Se vinde site turism pe .com
    De recoil în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 13th February 2012, 19:14
  3. cum se vinde / cumpara un site
    De username în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 2