14th February 2013, 18:48
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
aliens
4. Diferenta poate fi ca, in cazul link-ului contextual, articolul e intotdeauna relevant link-ului (de unde si termenul de "contextual").
Orice link intr-un articol este contextual
Relevanta insa este cea care difera de la un articol la altul.
Hai sa luam un exemplu ipotetic : avem de optimizat un site care trateaza subiectul "Ruleta".
Scrii un articol despre clasa politica in care spui ca Xulescu joaca ruleta ruseasca cu blabla. Link pe ruleta. Il publici pe un blog generalist. Este un link contextual? Este.
Scrii un al doilea articol in care tratezi strategia Martingale. (Pentru cei care nu stiu, Martingale este un sistem de joc la ruleta si nu numai). La fel pui link pe ruleta. Il publici pe un portal de gambling. E contextual? Evident .
Acum se pune intrebarea care dintre cele doua linkuri este mai relevant? Raspunde-ti singur la aceasta intrebare , ca nu este greu.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
14th February 2013, 19:26
Definitia unui link contextual: "A contextual link is a type of link that’s usually found within the body of content and is in context with the idea surrounding the link." (sursa). Deci, oarecum, contextul trebuie sa fie acelasi cu subiectul tratat in articolul target.
Desigur, fiecare poate veni cu definitia lui pana la urma. Am vazut si definitii care au inclus si ce fel de anchor text trebuie sa fie.
15th February 2013, 09:58

Postat în original de
robyroy
Orice link intr-un articol este contextual

Relevanta insa este cea care difera de la un articol la altul.
Hai sa luam un exemplu ipotetic : avem de optimizat un site care trateaza subiectul "Ruleta".
Scrii un articol despre clasa politica in care spui ca Xulescu joaca
ruleta ruseasca cu blabla. Link pe ruleta. Il publici pe un blog generalist. Este un link contextual? Este.
Scrii un al doilea articol in care tratezi strategia Martingale. (Pentru cei care nu stiu, Martingale este un sistem de joc la ruleta si nu numai). La fel pui link pe
ruleta. Il publici pe un portal de gambling. E contextual? Evident .
Acum se pune intrebarea care dintre cele doua linkuri este mai relevant? Raspunde-ti singur la aceasta intrebare , ca nu este greu.
Si atunci cand in articol folosesti termeni asociati cu ruleta sau forme diferite de genul plural in articolul (sa zicem ruleta din cazinouri) dar link-ul poate fi pe o ancora generalista sau nume domeniu, tot link contextual se numeste si la fel transmite relevanta, poate nu la fel de mare precum atunci cnad ancora este pe o fraza ce contine cuvantul ruleta.
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
14th February 2013, 19:32
Pentru mine contextual links face minuni, daca este bine facut poti bate site-uri care au 10k [necontextual] de linkuri cu numai 10-20 contextual links. Dupa primul pinguin doar prin contextual links imi promovez site-urile. Un alt aspect de care trebuie tinut cont este calitatea si cantitatea contentului de unde pleaca acel contextual link.
Succes!