Este legal sa aduni articole de pe mai multe site-uri pe unul singur cu link catre sursa? Daca preiau 50% din articol si pun link catre articolul original este lega, fara sa cer voie sursei?
Este legal sa aduni articole de pe mai multe site-uri pe unul singur cu link catre sursa? Daca preiau 50% din articol si pun link catre articolul original este lega, fara sa cer voie sursei?
Nu stiu cat de legal e dar eu nu permit sa mi se ia de pe blog si cand aflu ca cineva face asta il contactez si il rog sa stearga tot...
★★ Produse artizanat marca Daniel Havrince si stiri din Maramures ★★
Tu esti rau..Nu ma refeream sa iau de pe bloguri ci de pe site-uri cunoscute gen ciao, cancan, apropo etc.. Pot sa imi faca ceva (legal) daca iau 300 cuvinte si pun link'? Aici nu am intrebat ce ai face tu personal..
Legal poti fi dat in judecata si pentru ca existi.
De ce nu le ceri acordul si ai rezolvat problema? Un acord scris si o intelegere te scutesc de multe probleme in viitor.
Cu cat te iei tu mai in serios pe tine insuti, cu atat te vor lua si altii in serios.
PS: poti formula emailul astfel incat "daca nu furnizati un raspuns la acest email, voi considera ca este ok sa preiau, conform legii copyrightului, 500 de semne" sau ceva asemanator.
Trust, but verify.
Nu prea cred ca or sa accepte.. Am sa incerc sa trimit sa vad ce raspuns imi primesc..
adevarul.ro si alte publicatii au adoptat deja aceasta idee. avem in iasi o mizerie pe nume Buna Ziua Iasi, despre care Robyroy va poate povesti mai multe. Cred ca are sute de articole copiate integral.![]()
Deci in final nu ma poate trage nimeni la raspundere?
Discutia este delicata - teoretic si conform legii, stirile si informatiile de presa nu beneficiaza de protectia drepturilor de autor.
Pe de alta parte, au fost cazuri in care o agentie de presa a actionat in instanta un ziar pentru ca nu a mentionat sursa stirii.
Trust, but verify.
Pai eu am scris clar ca am sa mentionez sursa sitrii..![]()
Exista un grup de ziare care permit preluarea partiala de continut in anumite conditii, problema apare la poze, unele ziare nu au drept deplin pentru imagini.
Am un Blog
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)