Buna,
Vreau sa scriu sa zicem un articol de 2000 de cuvinte, cum faca ca intr-o celula sa imi apara de cate ori am scris cuvantul "Ianuarie" ? sa nu stau sa numar manual...
multumesc,
Buna,
Vreau sa scriu sa zicem un articol de 2000 de cuvinte, cum faca ca intr-o celula sa imi apara de cate ori am scris cuvantul "Ianuarie" ? sa nu stau sa numar manual...
multumesc,
Scriu prost gramatical.... dar totusi, fii pozitiv!
Ca sa nu deschid alt topic, pt sortare excel cu directoare web:
Cum sortez dupa o coloana astfel incat sa ignore daca are www inclus?
Adica unele directoare sunt de forma h ttp://numedomeniu.ro altele h ttp://www.numedomeniu.ro
Vreau sa ignore w w w ca sa le sortez si sa elimin dublurile.
Tks
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
Pas 1: selecteaza coloana.
Pas 2: REPLACE (doar ptr coloana selectata) "http://www." cu ""
Pas 3: REPLACE (doar ptr coloana selectata) "http://" cu ""
Pas: 4 SORT
Daca doresti sa iti ramana si coloana originala atunci fa o copie a coloanei (Pas 0: la inceputul lui Pas 1 vei avea 2 coloane identice din care numai una o prelucrezi cu Pas 1-3).
Nu mai CAUT content writer
Bonus
Sa presupunem ca ai lista finala (sortata) in coloana A (celulele A2-A500), iar coloana D este libera.
Pas 5: in D3 se pune IF(A3=A2, 1, 0)
Pas 6: tinand click stang apasat de coltul din dreapta jos al celulei multiplici formula pana la celula D500. Vei avea D4=IF(A4=A3, 1, 0) ... D500=IF(A500=A499, 1, 0).
Vei avea pe coloana D:
1 - daca este dublura (triplura samd ) unui director
0 - daca este originalul (prima valoare unica gasita)
Pas 7: filtru pe coloana D ptr valoarea "1"
Pas 8: stergi tot fara capuld e tabel
Pas 9: anulezi filtru
END of JOB: ai lista doar cu valori unice de directoaree in coloana A.
Salut,
Se poate face mai usor cu MsWord dar este similar si cu excel. Vezi imaginea atasata.
Trebuie sa tii cont de ce este evidentiat.
Daca nu te descurci imi zici :]
Cheersxcel.jpg
I'm not a complete idiot, some parts are missing...
Mai 2 cafele si incerc. Am mai repetat asta candva si ma blocasem. Probabil pt ca nu toate erau hyperlink, nu mai retin exact.
Tks
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
Nu-mi dau seama cat de bine folosesti excelul asa ca unele au fost explicate ca nivel zero: "tinand click stang apasat de coltul din dreapta jos al celulei multiplici formula pana la celula".
In aceeasi ordine de idei IF(A3=A2, 1, 0) poate fi IF(A3=A2; 1; 0) . In functie de setarile sistemului se pune virgula sau punct si virgula.
Bineinteles ca nu vor fi detectate dubluri de forma dir.ro si dir.ro/folder .
Se poate complica formula, dar presupun ca sunt putine cazurile si o cautare dupa "/" te pozitioneza rapid pe cazurile incriminate.
multumesc, am rezolvat .
Scriu prost gramatical.... dar totusi, fii pozitiv!
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)