Buna,
Vreau sa scriu sa zicem un articol de 2000 de cuvinte, cum faca ca intr-o celula sa imi apara de cate ori am scris cuvantul "Ianuarie" ? sa nu stau sa numar manual...
multumesc,
Versiune printabilă
Buna,
Vreau sa scriu sa zicem un articol de 2000 de cuvinte, cum faca ca intr-o celula sa imi apara de cate ori am scris cuvantul "Ianuarie" ? sa nu stau sa numar manual...
multumesc,
Ca sa nu deschid alt topic, pt sortare excel cu directoare web:
Cum sortez dupa o coloana astfel incat sa ignore daca are www inclus?
Adica unele directoare sunt de forma h ttp://numedomeniu.ro altele h ttp://www.numedomeniu.ro
Vreau sa ignore w w w ca sa le sortez si sa elimin dublurile.
Tks
Pas 1: selecteaza coloana.
Pas 2: REPLACE (doar ptr coloana selectata) "http://www." cu ""
Pas 3: REPLACE (doar ptr coloana selectata) "http://" cu ""
Pas: 4 SORT
Daca doresti sa iti ramana si coloana originala atunci fa o copie a coloanei (Pas 0: la inceputul lui Pas 1 vei avea 2 coloane identice din care numai una o prelucrezi cu Pas 1-3).
Salut,
Se poate face mai usor cu MsWord dar este similar si cu excel. Vezi imaginea atasata.
Trebuie sa tii cont de ce este evidentiat.
Daca nu te descurci imi zici :]
CheersAtaşament 2270
Bonus
Sa presupunem ca ai lista finala (sortata) in coloana A (celulele A2-A500), iar coloana D este libera.
Pas 5: in D3 se pune IF(A3=A2, 1, 0)
Pas 6: tinand click stang apasat de coltul din dreapta jos al celulei multiplici formula pana la celula D500. Vei avea D4=IF(A4=A3, 1, 0) ... D500=IF(A500=A499, 1, 0).
Vei avea pe coloana D:
1 - daca este dublura (triplura samd ) unui director
0 - daca este originalul (prima valoare unica gasita)
Pas 7: filtru pe coloana D ptr valoarea "1"
Pas 8: stergi tot fara capuld e tabel
Pas 9: anulezi filtru
END of JOB: ai lista doar cu valori unice de directoaree in coloana A.
Mai 2 cafele si incerc. Am mai repetat asta candva si ma blocasem. Probabil pt ca nu toate erau hyperlink, nu mai retin exact.
Tks
Nu-mi dau seama cat de bine folosesti excelul asa ca unele au fost explicate ca nivel zero: "tinand click stang apasat de coltul din dreapta jos al celulei multiplici formula pana la celula".
In aceeasi ordine de idei IF(A3=A2, 1, 0) poate fi IF(A3=A2; 1; 0) . In functie de setarile sistemului se pune virgula sau punct si virgula.
Bineinteles ca nu vor fi detectate dubluri de forma dir.ro si dir.ro/folder .
Se poate complica formula, dar presupun ca sunt putine cazurile si o cautare dupa "/" te pozitioneza rapid pe cazurile incriminate.
multumesc, am rezolvat .