Contractul este facut intre firme, nu e per persoana fizica. Este un contract clar. Contractul este de 6000€ nu de 11k cat spune Vili. Este un contract la care clientul a adaugat no cerinte care au fost taxate corespunzator.
Contractul este foarte detaliat, cu high level requirements si cu low level requirements. Are stabilita o anumita perioada si o anumita suma. Dovata implinirii e si bonusul acordat de Voislav.
Problema insa e mult mai de "telenovela" decat pare. Dpdv al unui programator eu am facut tot ce scria in contract. Dpdv al ce mai trebuie fact, da sunt multe de facut ca si SEO si altele insa lucuri care nu sunt in contract.
Eu nu pot oferi gratis servicii.
Am sa iti dau un exemplu, clientul imi spune ca vrea sa adauge jocuri in forum si ca le pot pune sus. Si eu ii spun, pai vezi costa. El se mira? De ce. Pai ii explic ca :
1. trebuie gasit un script
2. daca exista cumparat daca nu facut
3. populat cu jocuri
El mirat imi spune ca credea ca e mai usor. Dpdv al unui programator in contract nu am sectiune de jocuri interactive in forum. Clientul considera ca e normal sa ceara, eu consider normal sai spun ca costa si CAT costa.
Contractul intre firma mea si client (care nu este Voislav, Voislav este doar un proxy in situatia de mai sus) este punctual. Lucurile de acolo sunt facute. Suma finala este din cauza adaugilor pe parcurs.
Contractul a fost foarte bine stabilit, TOCMAI pentru a evita situatia de acum. Pe parte contractuala treaba este facuta. Pe partea cu ce ar mai trebui facit este inca mult de lucru.
Ciudat este insa ca in decembrie am primit bonus, acum insa un circ in forum. Am scris o explicatie mai amanuntita fiindac am simtit nevoia sa ma explic unde era nevoie, insa ca si programator probabil multa lume a patit ca si mine.
Lista de functionalitati definite initial la final nu este neaparat ce ar fi vrut clientul. Problema este atunci la definire, el trebuie sa adauge noi elemente. Contractul a fost iterativ, clientul a avut posibilitatea sa adauge sterge sau clarifice elemente.
Nu este ceva ce eu i-am impus.