15th December 2014, 22:59
8 out of 8 members found this post helpful.
Salut Adrian,
Situația prezentată de tine este mult prea generală pentru a primi un răspuns concret. Succesul unui magazin online este influențat de mulți factori pe care trebuie să ii analizezi individual: trafic, produse, preț, concurență, rata de conversie, elementele care influențează încrederea clienților în magazin, etc.
Indicat ar fi să oferi linkurile magazinelor pentru a primi răspunsuri cât mai exacte.
Dacă prin ''accelerarea vânzărilor'' te referi la generarea de trafic către site, iată câteva modalități prin care o poți face:
- Optimizare SEO
- Adwords
- Facebook Ads
- Alte rețele de socializare: G+, Twitter, Youtube, Pinterest, etc.
- Campanii pe bloguri nișate despre cărți și dezvoltare personală prin care să se facă recenzii la carțile pe care le vinzi și care să facă trimitere directă către produsele tale
- Bannere pe siteuri cu trafic mare
- Un blog atașat magazinului pe care să scrii frecvent articole despre carțile pe care le comercializezi
- Newsletter cu o bază de adrese construite de tine în timp, nu cu cele cumpărate de pe net - ca să nu se transforme în spam
- Dacă bugetul iți permite reclame radio, TV
- Promovare offline: târgurile de cărți, participări la evenimentele unde vin oameni interesați de citit
Dacă prin ''accelerarea vânzărilor'' te referi la generarea de vânzări înseamnă că trebuie să imbuntățeşti rata de conversie, iată câteva modalități prin care o poți face:
- prețuri
- customer service de calitate
- oferte cu termene limită (Ex: Aceasta ofertă este valabilă doar in acest weekend)
- pachete cu prețuri speciale (Ex: La două cărți - a treia are 50% discount sau este gratuită)
- transport gratuit pentru cumparături de peste o anumită sumă
- designul magazinului
- imagini de calitate ale produsului
- prezintă poze ale cuprinsului fiecărei cărți (vezi Amazon)
- modalități de plată card/ramburs
- remarketing
Referitor la tablouri - am mai întalnit persoane care se reclamă că vânzările sunt foarte slabe. Acest lucru se întâmplă în principal datorită lipsei de educație vizuală a românilor.
Pentru monede și timbre cred că cea mai bună modalitate de promovare ar fi cea directă către cluburile de colecționari si filateliști.
16th December 2014, 12:20
1 out of 1 members found this post helpful.
Eu specific clar că dacă cineva găseşte un preţ mai mic ca al meu în altă parte, pe internet sau în afara lui, eu aştept link sau indicaţia locaţiei exacte, verific şi dacă e adevărat eu micşorez preţul meu astfel încât al meu să fie cel mai mic.
Dar ne îndepărtăm de subiect... care este optimizarea vânzărilor...