Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Studiu de caz: circuit-pcb-design.com

zndr este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Vârstă
    40
    Posturi
    14
    Putere Rep
    0

Implicit Studiu de caz: circuit-pcb-design.com

Salutare,

As avea si eu nevoie de niste sfaturi de la cei care au experienta in promovarea site-urilor de prezentare (portofoliu).
    Situatia este in felul urmator:

General
    Site-ul este in constructie?
    Daca e finalizat, de cat timp e site-ul functional?

Site-ul meu este Circuit Design SRL- Schematic, PCB Layout and Firmware Design Services si este functional de doi ani si sase luni.

SEO
    Ai link-uri inspre site (IBLs) ?
    Care sunt cuvintele cheie urmarite?
    Doresti comentarii legate de codul html, css sau javascript ?

Desi nu prea pare, am inceput munca la site documentandu-ma despre SEO, dar prima greseala pe care am facut-o a fost alegerea domeniului. Am citit un document despre alegerea domeniului care era vechi de vreo 5 ani si am ales un nume care da impresia de neprofesionalism si din cate inteleg ar putea fi sanctionat putin si de google pentru cele doua cratime absolut inutile acum.
    Am continuat prin a modifica cu un editor HTML o tema care mi s-a parut ca arata OK si era destinata site-urilor de prezentare. Cred ca am respectat in linii mari recomandarile de optimizare. Voi ce ziceti?

Am inscris site-ul in mai multe directoare la inceput si am facut si schimb de link-uri, dar nu am ajuns la un numar foarte mare de IBLs. Am aflat mai tarziu, citind pe forum, ca numarul link-urilor e din ce in ce mai putin important si ca ele trebuie sa fie de calitate (relevante pentru domeniu si dintr-o sursa cu PR mare). Aici m-am cam oprit si am inscris site-ul in medie in 20-30 de directoare la 3-4 luni (sau am cerut sa fie inscris, pana la urma nu a ajuns in foarte multe directoare). Am variat si anchor textul destul de putin, asta stiu ca e inca o problema.

In concluzie, la capitolul promovare am muncit destul de putin pentru ca nu imi place si pentru ca mi se parea ca ma lupt cu morile de vant pe keyword-urile care ma intereseaza. In continuare nu stiu prea bine pe ce ar trebui sa ma concentrez. Ar fi foarte greu pentru mine sa scriu articole pentru ca nu as putea sa realizez mai mult de un articol la 2-3 zile. Imi ocupa foarte mult timp pentru ca ar fi vorba de articole tehnice adresate cunoscatorilor si ar trebui sa verific foarte atent toate informatiile, nu e ca si cum as scrie impresiile din vacanta.

Marketing
    Care este publicul tau tinta?
    De ce este site-ul tau diferit de al competitiei?
    Cat de importanta este pentru tine accesibilitatea si functionalitatea?
    Care este scopul site-ului?

Cum spuneam si mai sus, scopul site-ului este de a prezenta serviciile pe care le ofera firma mea (sunt singurul angajat, am facut-o pentru a avea o forma legala de a emite facturi si de a plati impozite). Publicul tinta il reprezinta firmele care externalizeaza proiectarea de circuite imprimate (electronica) pentru ca nu au suficient de mult de munca pentru a justifica angajarea unui om special pentru asta. In proportie de 80% clientii mei sunt americani si cam asta e procentajul pe care sper sa il mentin si in viitor (ei stiu ca ora mea de munca se plateste pe la 30-40% din cat se cere in SUA, poate chiar mai putin uneori).

Problema mea cea mai mare cred ca este identific cuvintele cheie si sa-mi imaginez cum ar cauta in google potentialii clienti ceea ce ofer eu.
    Keyword-urile pe care am incercat sa ma concentrez sunt: pcb design, circuit design si schematic capture (ar mai fi si pcb layout sau layout design dar aici ma omoara cei care fac website design - cred ca am sanse zero cu un keyword ca "layout"). Problema cea mai mare cu aceste keyword-uri este ca ele se regasesc intre cele mai importante keyword-uri pentru cei care produc software de proiectare si rank-ul site-ului meu in google este foarte prost (vad destul de putine site-uri de proiectare, concurentii mei directi, intre rezultate).

Design
    Doresti sugestii referitoare la design?

Cu design-ul cred ca sunt OK pentru moment, mi se pare ca arata destul de bine, chiar am avut mai mult clienti care s-au mirat ca sunt singur si nu e site-ul unei firme mai mari.

Date referitoare la trafic:

Am 500-600 vizitatori unici pe luna dintre care 40% sunt americani, ceea ce e foarte bine, dar numai 17% vin din google. Situatia fost aproape la fel in fiecare din ultimele 18 luni. Oamenii care ajung sa trimita mail inteleg ce servicii ofer, dar cred ca nu am in medie mai mult de 5 mailuri pe luna.

Problema mea este ca nu stiu bine in ce directie sa ma indrept cu promovarea. Domeniul proiectarii in electronica este incredibil de vast si cred ca am abordat gresit problema incercat sa-mi fac reclama la servicii de proiectare la modul general. Eu as putea sa proiectez aproape orice dispozitiv electronic, dar cred ca ar fi o idee buna sa fac promovare pe una sau mai multe nise cum ar fi: LED display design, LED lighting design, I/O board design, automotive device design,...

O alta idee buna cred ca ar fi sa scriu mai mult despre proiectele pe care le-am facut pana acum si sa fac articole generice despre tehnologiile folosite (dar oricum exista deja destul de multe surse pe net unde lucrurile sunt explicate foarte frumos). Poate ma poate sfatui cineva cu tipul de articole pe care le-as putea scrie, nu imi este prea clar cum cat de detaliate si serioase trebuie sa fie articolele.

Scopul meu este ca site-ul sa fie vizibil pentru cat mai multi potentiali clienti care cauta servicii de pcb design, schematic capture si embedded firmware coding. Mi-as dori sa ajung pe la 10-15 cereri de oferta pentru proiectare in fiecare luna (acum am mai putin de 5). Nu stiu daca e cazul sa angajez pe cineva care sa faca SEO si promovare pentru ca ofer doar servicii, poate e mai indicat sa investesc banii in AdWords, nu stiu... Voi cum ati face sau cum ati facut promovare pentru site-uri care ofera servicii?

P.S. Stiu ca am un web link directory pe pagina de contact care arata urat si probabil ca nu ma ajuta cu nimic. Il voi scoate cat de curand.
    P.S.2 Cand mi-a fost acceptat site-ul in DMOZ am crezut ca am castigat la loto, saream in sus de bucurie, nu imi venea sa cred . Eu aveam informatii destul de vechi despre DMOZ si tineam minte ca e foarte greu de patruns acolo, am fost foarte dezamagit cand am citit ca nu mai ajuta la mare lucru acum (am totusi 5 vizite pe luna din DMOZ).

Multumesc,
    Alex Chitic

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    61

Implicit

Citat Postat în original de zndr Vezi Post
    Problema mea cea mai mare cred ca este identific cuvintele cheie si sa-mi imaginez cum ar cauta in google potentialii clienti ceea ce ofer eu.
    1. Pentru cuvinte cheie poti folosi Keyword Tool (Planner, ma rog).

2. Numele de domeniu desi e cam lung si cu cratime, nu e chiar asa de grav, americanii sunt obisnuiti cu astfel de domenii. Dar in timp daca vrei sa te dezvolti spre ceva serios, va trebui sa-l schimbi. Incearca si ceva mai brandabil.

3. Designul desi e placut ca aspect nu e pentru business, e mai mult pentru utilizatori obisnuiti.

4. Trebuie neaparat macar un formular pe tot siteul, de preferat macar la contact daca nu si in alta parte.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Vârstă
    40
    Posturi
    14
    Putere Rep
    0

Implicit

Multumesc pentru sfaturi.

1. Am folosit si Keyword Tool, dar problema este ca se bazeaza pe numarul de cautari si nu pe semnificatia cuvintelor. Eu trebuie sa intru cumva in capul potentialilor clienti, nu ma intereseaza keyword-uri cautate cat mai des, ci keyword-uri de calitate prin care sa fie cautate exact serviciile pe care le ofer eu. Nu ma ajuta cu nimic vizitatorii care cauta altceva decat serviciile pe care le ofer eu. Probabil ca va fi nevoie sa ma bazez in continuare pe fler aici.
    2. Eu am cumparat si circuitdesign.ro, dar din ce am citit pierd destul de mult fata de un domeniu .com, fie el si mai neinspirat.
    3. Poti sa-mi dai, te rog, un exemplu de site care e in opinia ta mai business? (daca gasesti ceva care sa aiba legatura cu domeniul meu de activitate e perfect) Sau poti sa-mi spui cateva elemente care indeparteaza site-ul de un aspect business?
    4. Poti sa-mi spui de ce crezi ca ar fi folositor un formular? Eu personal incerc sa evit formularele atunci cand vreau sa contactez o firma pentru ca ma limiteaza si imi impun completarea unor campuri fara relevanta pentru ce vreau sa intreb. Crezi ca site-ul ar parea mai de incredere daca adaug un formular?

Tu cum ai aborda promovarea unui site care ofera servicii?

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    61

Implicit

1. Am uitat sa mentionez, poti sa te inspiri si din cuvintele cheie ale competitorilor. Nu te apuca sa inventezi ca n-ajungi nicaieri asa. Cuvintele trecute acolo sunt ceea ce cauta oamenii pe Google, d-aia sunt sortate dupa numarul de cautari. Altele nu sunt sau sunt cautate atat de putin incat nu te ajuta.

2. Punct ro e pentru piata din Romania. In cazul tau nu-ti foloseste daca vrei sa vinzi in afara. Dar e un domeniu bun si poti face si pe el un site si poate candva poate chiar unul international.

3. Din cate vad, multi au siteuri asemanatoare cu al tau dar eu prefer unul gen 4pcb.com, nu-i de mirare ca o duc asa de bine.

4. In anul 2013, sa nu ai un formular de contact inseamna lipsa de respect fata de clienti. Nu trebuie sa compari clientii cu tine, oamenii sunt lenesi, nu stau sa dea copy paste la adresa ta de email, apoi sa se gandeasca la ce subiect sa puna, etc.

Eu sunt extrem de agresiv, nu iti pot recomanda metoda mea, dar daca ai intra-devar de oferit calitate si esti sigur pe tine, atunci poti sa fi si tu agresiv in promovare.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Vârstă
    40
    Posturi
    14
    Putere Rep
    0

Implicit

Referitor la keyword-uri, spun ca e mai complicat in cazul meu pentru ca e concurenta mare pe anumite keyword-uri folositoare mie in unele combinatii, dar concurenta vine de la site-uri care se ocupa cu altceva. Chiar si cel pe care mi l-ai dat drept exemplu de layout se ocupa cu altceva. Problema mea e ca nu cred ca imi permit sa fiu competitiv pe cuvintele prea generale si daca optimizez site-ul pentru "PCB design service company" nu am destule cautari. Un alt exemplu este "PCB design services" care descrie cel mai bine ce fac eu, numai ca sunt doar 390 de cautari pe luna si concurenta e high.

Voi adauga si un formular de contact, eu eram convins ca nu ar interesa pe nimeni.

Poate exista totusi cineva pe forum care a avut o problema similara cu a mea si ma poate ajuta. Poate exista si alte metode de promovare pentru servicii si pot evita cumva lupta cu site-urile care se ocupa cu altceva dar au keyword-uri asemanatoare.

Ar putea cineva sa-mi spuna daca am vreo sansa sa ajung pe prima pagina cu circuit-pcb-design.com pe keyword-ul "PCB design" dedicand 8 ore pe saptamana? Sau cam cat timp si cati bani ar trebui sa consum pentru a ajunge pe prima pagina intr-un an?

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Vârstă
    40
    Posturi
    14
    Putere Rep
    0

Implicit

M-am hotarat sa incerc o campanie cu AdWords si in timp ce mai cercetez cateva zile v-as ruga sa-mi spuneti daca landpage-ul pe care vreau sa-l folosesc: Circuit PCB Design - Services arata OK si are toate elementele necesare pentru un site care vinde servicii.

Mai am o intrebare legata de AdWords: pentru keyword-urile pe care nu este nicio concurenta la ce CPC sa ma astept? Dar in cazul keyword-urilor unde liciteaza doar doua alte campanii?

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 25th May 2012, 17:55
  2. Studiu de caz
    De mamulea în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 10th June 2009, 10:44
  3. un mic studiu de caz
    De ciprian2006 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 18th September 2008, 15:52
  4. Mic studiu de caz :)
    De Federals în forumul Google
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 16th January 2008, 11:41
  5. Studiu De Caz
    De prvmao în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 18th April 2006, 14:15

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.