Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 22

Subiect: PR sau PA?

Olivian Breda este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    14th September 2012
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Vârstă
    44
    Posturi
    217
    Putere Rep
    30

Implicit

Niciuna. Când analizez un site, mă uit în principal la linkurile către el, la domeniul lor.

Dacă e site de turism și are linkuri de pe site-uri nelegate de domeniul lui, nu e relevant nici PA, nici DA. E important că nu are linkuri în domeniul lui, care vor face dificilă rankarea pe poziții competitive în nișa lui.

SeoMox este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    26th October 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    405
    Putere Rep
    28

0 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

@Olivian Breda inseamna ca nu stii sa analizezi bine un site atunci.

Cum zici tu, trag concluzi ca mai bine ti-ai pune un link pe un site relativ relevant cu nisa pe care o vrei tu, site care poate avea si PR 0 sau NA, dacat sa pui pe un site general cu autoritate si pagerank.

Gresit!
    Servicii de Promovare Online si Marketing.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    14th September 2012
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Vârstă
    44
    Posturi
    217
    Putere Rep
    30

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Salut, SeoMox,

1. Corelația nu implică cauzalitate. "@Olivian Breda inseamna ca nu stii sa analizezi bine un site atunci." De unde știi tu sigur dacă eu analizez un site bine și tu nu? Ce te face să spui, cu siguranță, că eu nu știu să analizez un site? Unul din motvele pentru care nu comunic pe forumuri sunt exemple de genul ăsta, în care un individ are impresia că știe adevărul suprem. Din ce știam, Google ține algoritmul secret și tot ce facem noi e să speculăm. Nu am pretenția că știu totul despre cum funcționează Google, dar am pretenția nici altcineva să îmi spună, pe un ton categoric, dacă știu să fac un audit de site sau nu. Nu știu eu, nu știi tu, nu știu decât cei de la Google. Atâta timp cât adevărul suprem lipsește, ar trebui să lipsească și siguranța dacă eu fac analize corecte sau nu.
    2. Citatul tău parafrazator e greșit, nu am zis asta.
    3. "As search engines have matured, they have started identifying more metrics for determining rankings. One metric that stood out among the rest was link relevancy. Link relevancy is determined by both the content of the source page and the content of the anchor text. It is a natural phenomenon that occurs when people link out to other content on the web."
    Anchor Text - SEO Best Practices | SEOmoz
    4. Răspunsul meu a fost la întrebarea:
    "Dupa ce va uitati atunci cand cumparati advertoriale pe site-uri/bloguri? "
    Eu, personal, mă uit în primul rând ca site-ul de pe care obțin linkul să aibă legătură cu domeniul pentru care obțin site-ul. Și să aibă linkuri din domeniul lui.
    5. Algoritmul meu e următorul: caut site-uri cu linkuri pe topic. E criteriu de filtrare - are relevanță site-ul dorit cu site-ul pentru care strâng linkuri? Apoi, acel site are, la rândul lui, linkuri din domeniul respectiv?
    Sigur, contează și PR sau PA, dar asta pentru stabilirea unui preț corect. E mult mai importantă pentru mine filtrarea inițială, decât partea a doua, PA/PR, care e doar pentru stabilirea prețului.
    Întâi alegem link-uri de pe site-uri on-topic. După asta, stabilim un preț, pe baza PA/PR. Dar topicul e mai important pentru mine, chiar dacă e doar element de filtrare.
    Ultima modificare făcută de Olivian Breda; 7th February 2013 la 12:57.

SeoMox este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    26th October 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    405
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de Olivian Breda Vezi Post
    Niciuna. Dacă e site de turism și are linkuri de pe site-uri nelegate de domeniul lui, nu e relevant nici PA, nici DA.
    Citat Postat în original de Olivian Breda Vezi Post
    Sigur, contează și PR sau PA, dar asta pentru stabilirea unui preț corect.
    Nu mai inteleg, te contrazici singur. Daca nu conteaza nici PA nici DA, de ce ar conta pentru stabilirea unui pret?
    Servicii de Promovare Online si Marketing.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    14th September 2012
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Vârstă
    44
    Posturi
    217
    Putere Rep
    30

Implicit

Contează:
    - Ca site-ul să fie pe domeniul ales.
    - Ca linkurile către site să fie pe domeniul ales.

E irelevant PA și DA. Nu contează asta. Dar, pentru că trebuie să plătești o sumă, și pentru că vrei ca suma asta să fie cât mai mică, folosești PA și DA pentru preț.

Merg întâi pe topic, pe o chestie cât de cât naturală, să fie totul OK.

Apoi, indiferent dacă are PA=10 sau PA=40, stabilesc un preț corect, în funcție de acea valoare.

Dar nu îmi pasă dacă cumpăr cu 50 lei (exemplu ipotetic) de pe un site cu PA=10 sau cu 100 de lei (exemplu ipotetic) de pe un site cu PA=40. Nu asta contează, PA-ul. Asta e relevant pentru preț. Contează în primul rând să fie on-topic.

În România sunt relativ puține site-uri de la care poți să cumperi și să fie și cât de cât naturale și pe topicul tău, încât nu prea contează PA/DA, pentru mine.

"Daca nu conteaza nici PA nici DA, de ce ar conta pentru stabilirea unui pret?"
    Contează pentru un preț cât mai mic, sau, oricum, să fie "fair".

Răspunsul meu e la:
    "Dupa ce va uitati atunci cand cumparati advertoriale pe site-uri/bloguri? "
    Eu la asta mă uit.

Ideea e așa - ai doi algoritmi:
    - PA/PR/alt criteriu - stabilești că vrei doar site-uri cu PR minim 4. Și cauți și faci o listă. Și, la sfârșit, faci compromisuri de genul: "Dar n-are nicio legătură cu turismul (să zicem). E OK, totuși, are PR 4. Merge."
    - Topic. Faci o listă cu site-uri din turism. Vezi care vând linkuri. Ajungi la o listă similară ca dimensiuni cu lista anterioară, dar cu PR/PA/Alte criterii foarte variate. Pui prețuri în funcție de criterii - PR/PA. Compromisurile aici vor fi de genul "Da, cere cam mult, dar e site natural. Merge".
    În opinia mea, al doilea tip de compromis e mult mai OK decât primul.
    Ultima modificare făcută de Olivian Breda; 7th February 2013 la 14:02.

GeorgianBogdan este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th March 2012
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    37
    Putere Rep
    0

Implicit

nu am prea multa experinta, dar din cate am observat, chiar daca site-ul are un pr sub 2 si nici autoritate foarte mare (oricum peste 35) dar daca este din aceasi nisa, te propulseaza destul de bine iin serps.

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.623
    Putere Rep
    54

Implicit

Niciodata nu ma uit dupa PR, de fapt nu mai folosesc addons-uri pentru pr de vreo 2 ani de zile. Ceea ce conteaza pentru mine este ca siteul sa aiba continut de calitate, sa nu fie plin de advertoriale, sa nu aiba penalizari vizibile si sa fie relevant pentru nisa mea. Cu cat siteul e mai popular, cu atat mai bine (backlinkuri de calitate si pozitionari bune).
    Creștere putere, consum redus și optimizare software motor - servicii profesionale de chiptuning

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.790
    Putere Rep
    33

Implicit

Am cateva site-uri cu PR de la 1 la 4 si PA intre 20 si 50. AM observat ca PR-ul aduce ceva mai mult decat PA. Explicit: daca public pe un site cu PR mai mare stau mai bine in SERP chiar daca are PA-ul mai mic. Caut si eu raspunsul corect la intrebare! Mai ales ca sa pot face un pret corect atunci cand vand advertorialele pe site-uri.

EmilF este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    19th March 2013
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    43
    Posturi
    73
    Putere Rep
    25

Implicit

Salut,
    Din experienta mea de 'cumparator' pe mine nu ma ajutat prea mult cumpararea
    de advertoriale pe siteuri cu pr mare insa alta nisa decat siteul promovat.
    Desi advertorialele cumparate pe siteuri din aceiasi nisa dar cu pr mai mic
    mi-au ajutat siteul sa urce cateva poziti in serp.
    Deci eu as putea spune ca nu este important pr-ul cat nisa si calitatea
    articolelor dupa siteul pe care vreti sa postati advertorialul.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

PR-ul e un criteriu foarte important.
    PA e definit doar de anumite site-uri, dar aceasta valoare o poti calcula singur daca analizezi link-urile catre site-ul unde vrei sa cumperi articol (link).

Un PR mare da "autoritate" linkurilor care vin catre tine.
    Un PR mare inseamna ca ai fost recomandat de alt PR mare. Iar altgoritmul google spune ca un site "sta mai bine"pe o nisa, in functie de cine il recomanda. Pentru long tail, in functie de content si de autoritatea "root".

Rar site-uri bune cu pr< 4. Eu cred ca un pr3 este default, ce e sub pr3 e o problema interna a site-ului, ce este peste pr3> tine de linkurile catre site.

PR-ul devine irelevant cand respectivul are multe linkuri externe.

La ce ma uit eu cand cumpar link?

La PR si "related". Cand pretul este mare, ma intereseaza si "linkurile" catre site-ul care vinde. Daca are doar balarii (directoare, advertoriale, sau comentarii pe bloguri), nu ma intereseaza. Daca pretul este corect, atunci cumpar, pentru inca "1 link in plus".

PR-ul este legat de autoritate. Dar un PR mare, trebuie verificat. Este "fake" (daca are multe linkuri externe sunt sanse mari sa fie fake, creat doar pt vanzare de links), ce linkuri ii dau acel PR ? (e posibil sa le piarda?). Un PR mare cu multe externe, are sanse mari de raport si penalizare. Sunt cazuri in Ro destule, iar atunci banii tai devin pierdere colaterala.

Dar, cele mai bune linkuri sunt cu siguranta de la site-uri vechi pe aceasi nisa sau related.

Linkurile depind de nisa. De ex, daca as dori sa urc site-ul meu pe nisa "web design", atunci orice link e ok, indiferent daca e site wide, do/no follow, sau pr mic. Daca in schimb vreau pt un site de turism, atunci selectez tipul de site-uri care imi dau link, si ma duc automat dupa cele "related", "vechi", si ideal cu trafic.

Nu cumpar niciodata pe un site cu multe linkuri externe (risc de penalizare) sau site plin de advertoriale, doar daca este gratuit sau foarte ieftin.

Un link bun > 10 linkuri medii > 100 linkuri slabe . Doar ca "ieftin si bun" nu exista. Exista in schimb "mai ieftin si bun".

Cel mai bun link? PR cat mai mare, > 5 (ideal 9-10), content related, linkuri de la site-uri related catre site-ul respectiv.

Mare grija de unde cumparati linkuri. Vechimea este un criteriu pentru mine (acel site mai exista si dupa ce eu platesc linkul ). Optati pentru link exchange > 3 ways, e cel mai safe, si are costuri 0. Doar ca daca vrei sa primesti calitate, trebuie sa oferi calitate.
    Ultima modificare făcută de Tom; 30th March 2013 la 13:34.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •