Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: intrebare despre name servere

Paul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    22nd November 2010
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    37
    Posturi
    506
    Putere Rep
    31

Implicit intrebare despre name servere

Buna,

In principiu nu stiu la ce folosesc name serverele, as dori o explicatie din partea unui forumist cu experienta.

Ideea e urmatoarea: am 3 domenii + hosting.

- 2 sunt cu 1 ip dedicat pentru fiecare in parte
    - 1 este cu 3 ipuri ( are 2 ipuri ca nameservere si puse ca ns1.site.ro,ns2.site.ro)

Am observat ca la celelalte 2 domenii nameserverele sunt ns1.firmahosting.ro respectiv ns2.firmahosting.ro

Ma ajuta daca setez si la celelalte 2 siteuri cu ip dedicata nameserverele unici de la al treilea ? din punct de vedere seo

Multumesc
    .

Aurel Dragut este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    27th August 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    43
    Posturi
    1.077
    Putere Rep
    38

Implicit

Nu prea vad cum te ar putea ajuta pentru ca ma gandesc ca ipul fiecarui site dintre cele doua ramane acelasi.
    Promovez Produse și Servicii Auto si detin un Blog personal
    Twitter: @AurelDragut

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    102
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    102

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Nameserverele nu au influente in SEO, ele ajuta in functionarea site-ului, ajuta sa faca legatura intre ip si nume domeniu, asigura legatura cu serverele de DNS, sper sa nu gresesc
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    22nd November 2010
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    37
    Posturi
    506
    Putere Rep
    31

Implicit

Multumesc mult colegi, raman dator
    .

buttadeus este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    8th April 2011
    Locaţie
    Focsani
    Posturi
    64
    Putere Rep
    28

Implicit

Ajutorul SEO in cazul mai multor nameservere este unul indirect. Daca ai doar un DNS si acesta pica, site-ul tau nu mai poate fi gasit si google "depuncteaza" site-urile care sunt offline. Tehnic, site-ul este online dar nu se poate ajunge la el (efectul cred ca e acelasi). Daca ai doua nameservere, probabilitatea sa cada simultan este mai mica iar cu 3 sau 4 e si mai greu sa pice toate.

MaXz este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    16th April 2011
    Posturi
    877
    Putere Rep
    38

4 out of 5 members found this post helpful.

Implicit

Paul, sa stii ca aceste nameservere sunt doar legatura dintre domeniu si IP.

Avand in vedere ca era mult prea dificil sa tinem minte acele numele formate din 4 grupe limitate pana la valoarea de 255 ( mai precis IP-ul ), s-a decis ca acestea sa fie inlocuite cu un nume ( domeniul ).
    Totusi aceasta legatura nu putea fi realizata in alt mod decat prin aceste name servere ce nu sunt nimic altceva decat un niste simple adrese ( de cele mai multe ori o sa le gasesti sub forma ns1.numehost.tld si ns2.numehost.tld

Chiar daca Catalin (lovelife) spunea ca nu pot influenta in nici un mod dpdv SEO, o sa il contrazic ( in mica parte ). Propagarea dintre nameservere si toate retelele se poate face in maxim 48h, de cele mai multe ori chiar si mai devreme, totusi multe cms sau chiar scripturi proprii (precum fusese si cazul meu) genereaza linkurile articolelor intr-un format nu chiar friendly. ( exemplu numesite.tld/articol_1 .. 2 ... 3 si asa mai departe ).

Oameniid e seo de obicei fug de aceste tipuri de linkuri asa cum am facut si eu si multumita unui plugin aveam linkurile sub forma "numesite.tld/articol-mama-are-mere". ca sa nu lungesc povestea prea tare .. aceasta propagare mi'a creat probleme uriase... linkurile veci devenisera linkuri in noul format (numesite.tld/articol1..2...3 ) iar cele indexate erau sub forma "numesite.tld/articol-mama-are-mere".

Dupa care a venit o penalizare ( continut duplicat ), si trafic 0 si etc etc.Chiar daca am gresit poate si eu ca nu am facut un redirect ( sau poate nu stiam sa fac ) iti spun aceste lucruri deoarece o schimbare de dns paote cauza probleme daca nu e facuta cum trebuie.

Una din solutiile cele mai indicate pentru a observa rezultatele instant ar fi urmatoarele :

Intri in Windows > system32 > drivers >etc > hosts ( e un fisier )

Acesta trebuie copiat in alta parte modificat si reintrodus in locul initial. Pentru a vedea propagarea instant trebuie sa adaug in acel fisier urmatorul lucru " Ip numedomeniu ".

EX: 120.14.15.65 google.ro

Dupa ce ai efectuat aceasta mutare, ai scapat de timpul de propagare si iti poti verifica schimbarile in mod instant.

filip.camara este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    27th October 2010
    Locaţie
    Romania, Bucuresti
    Posturi
    287
    Putere Rep
    37

0 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Nu sunt sigur, dar e posibil chiar sa-ti faca rau. Adica sa dea o informatie in plus despre faptul ca cele 3 siteuri sunt un fel de "retea de siteuri", informatie care am inteles ca se foloseste in algoritmul actual de ranking, adunat din diverse surse cum ar fi conturile de analytics, web master samd.

MaXz este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    16th April 2011
    Posturi
    877
    Putere Rep
    38

Implicit

Scuzati offtopic-ul dar se pare ca sunt niste persoane extrem de fustrate, care nu stiu sa aprecieze nimic. Nu este nici o problema un negativ, sau alte chestii ( sunt niste simple buline) tot ce imi da de inteles ca multi useri chiar nu au ce face si nu au inteles scopul acestui forum.

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    22nd November 2010
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    37
    Posturi
    506
    Putere Rep
    31

0 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Multumesc MaXz de post mi-ai oferit o ideea complet clara cu ce se mananca name serverele.

Scuze pentru replyul intarziat dar nu am mai rasfoit topicul iti multumesc pentru timpul "irosit" , raman dator.

PS: In cazul meu a fost + mi-au prins bine informatiile tale.

Mersi inca o data !
    .

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    102
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    102

Implicit

Propagarea dintre nameservere si toate retelele se poate face in maxim 48h, de cele mai multe ori chiar si mai devreme, totusi multe cms sau chiar scripturi proprii (precum fusese si cazul meu) genereaza linkurile articolelor intr-un format nu chiar friendly. ( exemplu numesite.tld/articol_1 .. 2 ... 3 si asa mai departe ).
    Vin si eu eu cu ceva lamuriri
    Propagarea nameserverelor nu are legatura cu numarul de nameservere atasate la email, la nivel global sunt mai multe servere de DNS unde sunt stocate toate aceste informatii care fac legatura intre IP , numedomeniu, ns si altele de genul asta. Fiecare provider de internet foloseste anumite servere de DNS, aceste servere se actualizeaza la un anumit interval de timp, unele mai bine si mai repede altele mai tarziu.
    Acesta este si motivul pentru ca dupa ce ai schimbat, ip, ns la un domeniu exista un interval de timp in care site-ul nu este accesibil sau se acceseaza vechiul continut.
    Eu prefer sa nu folosesc serverele de DNS ale providerului de net si le folosesc pe cele ale Google, dar saptamana trecuta am avut surpriza ca serverele de DNS ale google sa se actualizeze mai greu decat cele ale RDS https://developers.google.com/speed/public-dns/
    Tu setezi nameserverele la administratorul de domenii, de exemplu pentru .ro este vorba de ROTLD, ei administreaza aceste nameserverere, bineinteles ca si pe serverul tau se fac cateva setari pentru a funtiona corect, dar un WHM cu intalarile implicite are problema rezolvata.

Nu este nici o legatura intre forma url si nameservere, forma url-urilor este data de aplicatiile tale de pe server si platforma pe care ai site-ul
    @Max nu ai de la mine negativul, dar nici pozitiv nu dau
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. intrebare despre content.
    De Krm în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 15th July 2010, 05:46
  2. Intrebare despre SEO si PR
    De Cristi G în forumul SEO Soft
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 22nd April 2009, 23:55
  3. intrebare despre pr
    De mamulea în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 25th October 2008, 20:14
  4. intrebare despre < h 1 >
    De CristiC în forumul Client side
    Răspunsuri: 23
    Ultimul Post: 19th May 2008, 16:00
  5. intrebare despre cod
    De zgabu în forumul Continut web
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 15th December 2007, 13:43

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.