21st March 2012, 12:31
3 out of 3 members found this post helpful.
daca "se merita" investitia pentru tine.. nu am cum sa stiu (tu esti singurul care poate decide asta), dar sigur am cateva probleme cu .romania:
1. cate domenii trebuie sa vinzi anual ca sa acoperi cei $185k platibili in fiecare an? daca le-ai da cu un pret de $18.5.. ar trebui sa vinzi minim 10.000 de domenii.
si daca nu le vinzi pe toate in prima zi.. o sa fie nevoie sa platesti in ca $185k doar ca sa oferi celor care cumpara in primul an toata durata angajata, deci trebuie sa vinzi 20.000 de domenii in primul an (considerand ca cei $185 reprezinta costul anual).
2. daca ai un concurent care are un .rom si vinde domeniile cu $17.5.. deja situatie se complica si mai tare si probabil bugetul creste si cu multe cheltuieli de promovare;
3. la un numar asa mare de domenii vandute trebuie sa ai un sistem de administrare a lor foarte bun; deci ai costuri tehnice;
4. ca sa incasezi $185 in 10.000 de transe.. o sa ai comisioane care insumate ajung la o suma consistenta;
rezumand.. costuri: investitia in 2 ani de .romania + administrare tehnica + promovare + costuri de incasare = ????
in functie de asta si de pretul de vanzare al unui subdomeniu.. o sa vezi cat si cum trebuie vandut; daca pare posibil.. inseamna ca investitia are o sansa;
oricum, ca sa ma convingi sa cumpar in .romania in loc de .ro trebuie sa ai in vedere:
a. oricat de solid ar fi contractul prin care imi vinzi un subdomeniu bun.. o sa am o mare retinere daca sa il cumpar, stiind ca poate peste 2 sapt ai o oferta mai buna pt el si il dai altuia, iar eu pierd timp si bani cu avocati si cu siteul down;
b. trebuie sa am incredere ca nu dai faliment dupa primul an si investitia mea in site, brand, promovare, etc nu se duce de rapa;
c. trebuie sa ma convingi ca nu o sa am probleme cu google din cauza unor spammeri care folosesc alte subdomenii de la tine.. si impreuna cu ei n-o sa fiu si eu penalizat + trebuie sa stiu ca google nu o sa considere un .romania mai slab decat un .ro
e drept ca e si un avantaj.. ai o gramada de nume disponibile, dar nu stiu daca un nume bun ma va convinge sa merg pe un .romania in locul unui .ro cu un nume mai putin bun