@allergic, primul lucru pe care-l face un spider cand viziteaza un site, e sa caute un robots.txt. Nu e sigur daca prezenta lui te ajuta dar, fiind primul lucru dupa care un spider se uita, poti sa ii dai o mana de ajutor![]()
@allergic, primul lucru pe care-l face un spider cand viziteaza un site, e sa caute un robots.txt. Nu e sigur daca prezenta lui te ajuta dar, fiind primul lucru dupa care un spider se uita, poti sa ii dai o mana de ajutor![]()
allergic, nu cred ca era "nervozitate", e exagerat ce zici.
Ideea e ca s-a discutat mult despre robots.txt aici (chiar eu am pus f.multe intrebari intr-un topic, imi aduc aminte); s-a discutat mult si mai ales s-au dat multe raspunsuri; asta e cauza pentru care nu se dau a 7-a oara raspunsuri la aceeasi intrebare cred, cand raspunsurile alea sunt pe aici; este putin de cautat...
Postat în original de too_night @ Mar 13 2006, 09:50 PM) [post=12252
da, asa e , e vina mea , trebuia sa caut mai bine , scuze pentru ce-am spus , acum am gasit tot ]
allergic, nu cred ca era "nervozitate", e exagerat ce zici.
Ideea e ca s-a discutat mult despre robots.txt aici (chiar eu am pus f.multe intrebari intr-un topic, imi aduc aminte); s-a discutat mult si mai ales s-au dat multe raspunsuri; asta e cauza pentru care nu se dau a 7-a oara raspunsuri la aceeasi intrebare cred, cand raspunsurile alea sunt pe aici; este putin de cautat...
[/QUOTE]
da, asa e , e vina mea , trebuia sa caut mai bine , scuze pentru ce-am spus , acum am gasit tot ce-mi trebuie!![]()
:)
revin la topicul asta( n-am vrut sa mai deschid altul ) . Intrebarea mea suna asa:
De ce atunci cand caut pe google cu adresa site-ul meu google foloseste descrierea din DMOZ http://www.google.com/search?hl=en&l...ro&btnG=Search , iar daca caut folosind cuvinte din title de exemplu "programare web " (sunt prin pagina 3) imi afiseaza descrire corecta facuta de mine ?
allergic: nu e deloc nervozitate la Krumel, el doar incearca sa-ti spuna ca inainte de a pune o intrebare da si matale un search pe forum, nu de alta, dar s-ar putea sa gasesti explicatii despre robots.txt.
a? tu ai vazut de cand timp era faza cu robots.txt? recunoscusem atunci ca am fost vinovat..acum intrebasem altceva !
allergic: cred ca google s-a uitat la tine in description si a vazut asta:
Web design in Ploiesti , programare web, promovare pe internet, web design Prahova
Description-ul in mod normal trebuie sa fie ceva cu subiect si predicat, ceva care sa cuprinda intr-o fraza ceea ce vrei sa exprimi tu in intreg site-ul.
La fel mi s-a intamplat si mie acu ceva vreme (asta e si motivul pentru care-mi permit sa-ti dau acum acest sfat), cand cautam asta , imi baga titlul site-ului si descrierea din dmoz.
Am ajuns aici pe forum, am citit cat am putut de mult si am ajuns la concluzia pe care ti-am spus-o si tie.![]()
sincer m-as mira sa ai dreptate ! poate ma insel , dar eu nu cred ca google se uita in descriere sa vada daca ai verbe ! Eu stiu ca descrierea trebuie sa fie relevanta pt continutul tau si sa contina cuvinte cheie .
Nu stiu daca am dreptate, insa asta a fost experienta mea. O insiruire de cuvinte cheie in description am vazut ca ajuta mai putin decat o fraza.
Acum tu esti liber sa faci ceea ce crezi de cuviinta.
cr0n1cal intr-un fel are dreptate.
In momentul in care Google si DMOZ au schimbat datele directoarelor, e posibil sa fi avut o "descriere" cam eronata. In momentul in care acesta nu gaseste o descriere pe site atunci cauta in DMOZ/Google Directory.
Daca nici asa nu gaseste nimic...preia un text de pe site. Daca nu ai text care sa poata fi citit de spideri..atunci nu ti pune nimic.
Am urmari o perioada de timp cum s-a manifestat acest lucru ptr un site gasit intamplator pe net. Tot aici gasiti exemple clare despre folosirea "description"-ului.
Va las e voi sa va dati cu parerea.
PS: toate sint site-uri regionale.
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)