Rezultate 1 la 3 din 3

Subiect: Idei - Sfaturi nume brandabil pe nise.

Afișare hibrid

Alex Florea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    6th July 2011
    Locaţie
    Italy
    Vârstă
    39
    Posturi
    131
    Putere Rep
    28

Implicit Idei - Sfaturi nume brandabil pe nise.

Salut, as vrea sa cer si eu cateva pareri de la experti in legatura cu o problema aparuta recent in capul meu.
    Stiti ca inainte se tinea cont f mult de nisa domeniului cat si cea de activitate reala, eu traiesc o nelamurire si anume: mai tine cont google de numele domeniului?
    Ex: daca eu am o afacere online si vand castraveti, as puncta pe un domeniu cu nume legat de castraveti, nu? Intre timp ma extind si mai vand si gogosari si printre legume am preluat si cateva electrocasnice si tot asa vreau sa le vand. Ce nume credeti ca s-ar potrivi si ar fii brandabil? Eu inainte optam pentru domeniu din care faci activitatea...dar acum ma cam pune pe ganduri sa caut un nume care ar include cam tot ce vreau sa vand eu.
    Ar afecta cu ceva indexarea sau alte parti ale SEO-ului sau traficul organic?

Sper ca ati inteles, am scris cam in graba ca trebuie sa plec pana in oras... daca nu am fost clar cu ceva, va rog sa ma intrebati si va voi raspunde.

Salve!
    Ma uit la frecvent la Clipuri/Trailere/Filme si castig bani in timp ce scurtez link-uri.

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    27

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Sper ca te-ai intors din oras si citesti pe indelete...

Da, go0gle tine cont de numele domeniului. Daca te cheama amazon punct com atunci ti se permite orice, daca te cheama dambovita punct com, atunci asteapta-te la penalizari pentru orice abatere de la indicatiile go0gle. Deci, nu exista o egalitate intre nume.

Cuvintele cheie in domeniu inca sunt un plus in SEO, insa cu cat nisa este mai puternica, cu atat importanta cuvantului cheie in domeniu este diminuata pentru ca primeaza alti factori. Pe o nisa slaba, cu concurenta slaba poti ajunge in prima pagina doar avand cuvantul cheie in numele domeniului. Se spune ca exista o penalizare EMD (exact match domain) pentru nume de domeniu care exagereaza cu cuvintele cheie (3-4 money keywords), adica daca ai un site care se cheama BestCheapDesktopComputer.com te poti astepta la probleme, dar am vazut EMD-uri pe ro care n-aveau nici o problema.

Go0gle recomanda achizitionarea de domenii care sa devina branduri. Logica este sa cauti un nume usor de retinut. Branduirea se face diferit in functie de nisa. Pe nisele cu produse scumpe numele proprii conteaza enorm, pe cand pe nisele cu produse comune merg si marci care contin cuvinte cheie. De exemplu, Bulgari este un nume sonor care s-a impus pe piata de bijuteri si articole de lux, daca iti faci un brand care sa vanda ceasuri de aur si il denumesti D'Oro.com ai putea avea succes, pe cand CeasuriDeAur.com s-ar putea sa nu vanda prea bine. In schimb, daca vinzi legume PiataDeLegume.ro s-ar putea sa fie mai util decat Soltex.ro.

Alex Florea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    6th July 2011
    Locaţie
    Italy
    Vârstă
    39
    Posturi
    131
    Putere Rep
    28

Implicit

@Vicarious - iti multumesc frumos pentru ca mi-ai raspuns concret/detailat , mi-a fost de ajutor informatia ta.
    Ma uit la frecvent la Clipuri/Trailere/Filme si castig bani in timp ce scurtez link-uri.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 34
    Ultimul Post: 20th December 2013, 15:08
  2. Proiect online - sugestii, sfaturi, idei
    De crt în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 12th October 2012, 16:05
  3. Idei alegere domeniu brandabil pentru site de afiliere generalist
    De Popa Mihai în forumul Affiliate Marketing
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 16th April 2012, 16:38
  4. Idei nise profitabile