lol ... voi aţi făcut rusă la şcoală? Doar aşa îmi pot explica faptul că nu vă place engleza... :d
lol ... voi aţi făcut rusă la şcoală? Doar aşa îmi pot explica faptul că nu vă place engleza... :d
Hi there, I'm Seraphim and I am creative designer
Rusa aia e de fapt ceha.
As vrea sa va spun cateva vorbe:
1. Acest serviciu este intr-adevar dedicat site-ownerilor din reteaua ARBO. Dupa o perioada va fi deschisa si altor site-uri. Deocamdata nu va pot spune cat de mare va fi acea perioada.
Fara a vrea sa dezamagesc pe nimeni, acest serviciu a fost implementat in retea din doua motive: pe de-o parte presiunea clientilor nostri care doreau publicitate contextuala pe site-urile pe care le avem, si pe de alta parte datorita posibilitatii de a aduce bani suplimentari site-ownerilor nostri.
2. Acest serviciu este lansat, adica este functional. Din pacate insa acest serviciu nu se poate lansa pe modelul "ora H". Folosind alte scripturi decat cele existente, este nevoie de timp pentru a le schimba pe toate. Sunt multe campanii in curs, desfasurate pe foarte multe sie-uri. Implementarea noilor coduri de adserver (care permit servirea concomitenta de image banners, contextual ads si exchange banners) presupune reintroducerea manuala a tuturor campaniilor in adserver. In plus, sistemul este importat din Cehia (o tehnologie proprietara), ceea ce face ca unele optiuni sa nu fie inca functionale.
3. sistemul este foarte performant, el fiind gandit sa ruleze concomitent pe o retea de 30.000+ site-uri. Noi avand o retea de numai 180, anumite optiuni proiectate pentru retele mari la noi nu se aplica.. deocamdata. De exemplu acea interfata petnru webmasteri. De aceea va puteti face cont, nu avea rost de o dezactivam. Doar ca scripturile nu functioneaza daca nu sunt aprobate de admin. Iar acest lucru se va face cand vom permite accesul "liber" in sistem. Vom folosi acele conturi facute deja pentru a anunta pietei de webmasteri dornici de a face bani cu acest sistem functionalitatea si disponibilitatea sistemului la liber, atunci cand acest lucru va fi fezabil.
4. Sistemul se implementeaza "as-we-go", ceea ca face ca unele optiuni sa para bizare, nefunctionale sau mai stiu eu cum. Cu putina rabdare, vor functiona toate. Stiu, o sa imi spuneti ca de ce nu am mai asteptat. Presiunea pietei de advertiseri este raspunsul. Cu riscul de a dezamagi cativa proprietari de site, nu ne puteam permie sa nu oferim acest serviciu pentru bugetele din 2007. Politic, dar asta este. Daca mai aveti si alte intrebari sau sugestii va stau la dispozitie.
Doru Panaitescu
www . arbocontext . ro
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)