Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 13

Subiect: SPAM: www.ionut-ciurea.com

Afișare hibrid

BladHaund este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th October 2006
    Vârstă
    46
    Posturi
    159
    Putere Rep
    36

Thumbs down SPAM: www.ionut-ciurea.com

Exista oameni pe care ii respect. Oameni despre care eu consider ca fac o treaba buna in domeniul lor. Dar ma dezgusta cand vad ce poate sa faca foamea de bani din ei.

Va rog sa priviti coloana din dreapta, referitoare la blog. Mie mi se pare acel "tag cloud" de prost gust; chiar daca conduce la informatie, chiar reuseste cineva sa descifreze in mod util cuvintele? Sau zicem ca le descifreaza pe cele mari, dar atunci cele mici ce cauta acolo?
    Imagini atașate Imagini atașate
    Ultima modificare făcută de BladHaund; 10th January 2007 la 11:17.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Care e spamul?
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th October 2006
    Vârstă
    46
    Posturi
    159
    Putere Rep
    36

Implicit

Priveste la coloana "tag cloud", in dreapta. Ce de cuvinte cheie...

Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Tag cloud e un plugin special ptr. Wordpress. Asta e si ideea, oamenii sint liberi sa isi puna "etichete" ptr fiecare post care sa aibe o anumita relevanta.

Tagul e o categorie care incorporeaza mai multe postri pe care autorul le considera relevante.

Nu prea cred ca e spam, chiar daca intr-adevar sint multe cuvinte cheie. Imagineaza-ti ca multe firme au in foot-er link catre serviciile proprii marcate cu cuvinte cheie cu link.

Cel putin eu asa cred.

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th October 2006
    Vârstă
    46
    Posturi
    159
    Putere Rep
    36

Implicit

O firma are 6-7 linkuri catre servicii. Acolo sunt peste 80 de cuvinte cheie. Si unele sunt de uz foarte, foarte general; e clar ca sunt puse sa atraga trafic care nu are mare legatura cu domeniul site-ului. E consider ca e la limita si miroase prea mult a spam.
    E o chestie la fel de deranjanta ca la acele site-uri care pun undeva in pagina "ultimele cautari" si rezulta o serie de falsuri pozitive ca sa atraga trafic.
    Ultima modificare făcută de BladHaund; 10th January 2007 la 11:46.

seraphim este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    21st June 2006
    Locaţie
    Suceava
    Vârstă
    39
    Posturi
    62
    Putere Rep
    37

Implicit

Ai nasul infundat
    Ultima modificare făcută de seraphim; 10th January 2007 la 11:47. Motiv: typo
    Hi there, I'm Seraphim and I am creative designer

pustiu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    28th April 2006
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Vârstă
    45
    Posturi
    160
    Putere Rep
    37

Implicit

Eu il vad ca pe un "spam legal". Tag Cloud-ul e o chestie draguta, dar care lasa aceasta portita. Nu toata lumea insa o stie folosi. Daca insa vrei sa pui acolo o serie de cuvinte cheie, nu te poate insa opri nimeni. E un plugin in wordpress pe care multi il folosesc si de aceea nu il consideram spam.
    Hai sa facem altfel, nu ii zicem "Tag Cloud". Iau site-ul X, sa zicem din domeniul divertismentului, si ma gandesc la cuvintele cheie care m-ar interesa.
    Sa zicem asa: bancuri, poze fete, poze haioase, ... etc... si imi fac o colectie de asta de cuvinte pe care o pun in josul paginii. Fiecare cuvant va fi link care va duce intr-o pagina de rezultate, care va avea legatura cu cuvintele alea cheie.
    Acum va intreb... ce o sa ziceti ca e asta? Tag Cloud sau spam?

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th October 2006
    Vârstă
    46
    Posturi
    159
    Putere Rep
    36

Implicit

Sau puteti sa ganditi asa:
    Pun un div mare ascuns si cu link catre pagini din site; si il numesc nordelincuri. E corect sa fac asta, nu?
    Veti spune ca e ascuns si fiintele umane nu il vad.

Bine. Il fac vizibil undeva in footer, cu culoare alb e alb. E corect acum, nu? Cine te pune sa incarci schema de culori a mea? Daca iti pui background negru se vede, nu?

Bine, nu toti sunt isteti. Atunci scriu cu font 1px negru, pe fond alb... s.a.m.d.

Ajungem la text vizibil, de 10 px, scris negru pe alb. Acum e corect, nu? Ce daca nu pot sa disting mare lucru din cele 80 de cuvinte cheie? Google poate, nu? Mi-am atins tinta. Vine trafic fara legatura cu mine, dar poate mai agat pe cineva... un client, acolo... sa manance si familia mea.
    Ultima modificare făcută de BladHaund; 10th January 2007 la 12:28.

Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Big tag cloud = Keyword stuffing?
    Tag Clouds are hard to Spam

Am facut o cautare pentru "gandire pozitiva", "legea atractiei" si inca cateva. El iese la cautari cu tag-urile respective.

Dar omul are articole in ele care au treaba cu tag-urile respective. Nu poti acuza un om ca face spam, pentru ca foloseste tag cloud pe un wordpress si ca iese la unele rezultate.

Nu il consider spam. E un mod permis de a crea pagini targetate pe cuvinte cheie pe care fiecare dintre noi si le poate alege dupa dorinta.

Blogurile ofera optiune de creare de tag-uri care la randul lor creaza pagini. Ca sint om destept si stiu sa speculez lucrul asta, nu inseamna ca si fac spam. Apoi daca imi aleg pe un site normal care sa nu fie blog, pagini cu continut dar care sa fie ca titluri si link, cuvinte cheie. Crezi ca fac spam?

Spam fac cand intentionat creez o pagina cu desnitate absurda de cuvinte cheie.

Uite aici etichetari/tags puse pe fiecare subiect dupa cum a considerat autorul. Nu poti spune ca face spam.

Categoriile si tags-urile sint o modaliate de a multiplica numarul de pagini ale unui blog.

Apoi, intelege ca, e un plugin creat sau folosit de Wordpress si nu numai. Cei care detin bloguri obisnuiesc sa foloseasca astfel de metode. Poti folosi aceste taguri ca un mod de ati face bookmaks pe site-urile specifice de social folosind direct denumirea autorului.

pustiu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    28th April 2006
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Vârstă
    45
    Posturi
    160
    Putere Rep
    37

Implicit

Krumel... la intrebarea pusa de mine poti sa imi dai un raspuns? E o situatie cu care ne-am mai intalnit, si o vad ca fiind foarte asemanatoare cu un tag cloud, dar stiu ca de fiecare data am considerat-o spam.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Salut, sunt Ionut
    De nex în forumul Prezentare forumisti
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 8th May 2009, 22:49
  2. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 19th February 2009, 13:21
  3. Am primit un e-mail spam... dar nu e numai email spam!
    De thefan în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 13th September 2008, 22:15
  4. EMAIL SPAM Comunicate 1001 - 1001net.ro E-MAIL SPAM
    De BladHaund în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 5th April 2008, 10:06
  5. E-MAIL SPAM: Demcod-Soft EMAIL SPAM
    De BladHaund în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 31st March 2007, 23:58

Permisiuni postare