Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 30

Subiect: Http://www.trade-romania.biz

too_night este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    28th November 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    704
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de ben @ Mar 28 2006, 03:11 PM) [post=12800
    Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
    Un alt site care spameaza:
    http://www.trade-romania.biz
    "neata, ben&#33;

Bun asa,
    Orice critici sunt constructive.
    www.trade-romania.biz a fost un proiect care merge destul de bine.
    Sa intelegem (ca nu ai spus explicit) ca esti detinatorul site-ului?
    "a fost" ?
    Celelalte 2 site-uri sunt din aceiasi categorie ref.la spam?
    Eu personal nu inteleg prea bine post-uri de genul asta...
    "keep in to]
    Un alt site care spameaza:
    http://www.trade-romania.biz
    [/QUOTE]
    "neata, ben&#33;

Bun asa,
    Orice critici sunt constructive.
    www.trade-romania.biz a fost un proiect care merge destul de bine.
    Sa intelegem (ca nu ai spus explicit) ca esti detinatorul site-ului?
    "a fost" ?
    Celelalte 2 site-uri sunt din aceiasi categorie ref.la spam?
    Eu personal nu inteleg prea bine post-uri de genul asta...
    "keep in touch&#33;", ca bine zici...

elbogdan este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th March 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    17
    Putere Rep
    0

Implicit

Neatza

A fost in faza de proiect - vazand ca feedback-ul este numa&#39; bun, vom trece la dezvoltarea lui intr-un portal foarte activ.

Site-urile in cauza sunt ale mele si e drept ca este greu sa supraveghez aproape totul. Am incercat ca textul scris in footer sa fie mai greu lizibil pentru a nu afecta designul site-lui. Oricum, textul in cauza prezinta pe scurt portalul www.trade-romania.biz atat in romana cat si in engleza si nicidecum nu prezinta o lista cu cuvinte cheie care sa imbunatateasca densitatea lor pe prima pagina - ca in cazul spamului; ar mai fi de mentionat ca daca intentia era de SPAM, am fi mers cu un H2, H3, H4 in subsolul paginii si am fi folosit font la culoarea background-ului.

Legat de celelalte 2 portaluri - recent lansate - vroiam sa exemplific ca nu SPAMeaza cum - dupa spusele voastre - A SPAMAT www.trade-romania.biz

noapte buna si

Keep in touch&#33;

too_night este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    28th November 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    704
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de elbogdan &#064; Mar 29 2006, 03&#58;12 AM) [post=12813

Neatza
    A fost in faza de proiect - vazand ca feedback-ul este numa&#39; bun, vom trece la dezvoltarea lui intr-un portal foarte activ.
    Site-urile in cauza sunt ale mele si e drept ca este greu sa supraveghez aproape totul. Am incercat ca textul scris in footer sa fie mai greu lizibil pentru a nu afecta designul site-lui. Oricum, textul in cauza prezinta pe scurt portalul www.trade-romania.biz atat in romana cat si in engleza si nicidecum nu prezinta o lista cu cuvinte cheie care sa imbunatateasca densitatea lor pe prima pagina - ca in cazul spamului; ar mai fi de mentionat ca daca intentia era de SPAM, am fi mers cu un H2, H3, H4 in subsolul paginii si am fi folosit font la culoarea background-ului.
    Legat de celelalte 2 portaluri - recent lansate - vroiam sa exemplific ca nu SPAMeaza cum - dupa spusele voastre - A SPAMAT www.trade-romania.biz
    noapte buna si
    Keep in touch&#33;
    Eu intrebam (pt.ca nu am clik-uit) daca da sau nu;so, nu am zis ca spam-eaza...
    De la "greu lizibil" la "a nu afecta design-ul (ce are una cu alta?&#33;?) si pana la spam, e un pas mic, cred; acum nu sunt sincer convins de cele spuse cel putin pentru faptul ca:
    1)"sa fie mai greu lizibil pentru a nu afecta designul site-lui"
    2)"textul in cauza prezinta pe scurt portalul "
    mi se pare ca se bat cap in cap cele zise:
    prezinta pe scurt portalul pentru cine, avand in vedere ca este "greu lizibil"???? care este ideea atunci?&#33;?

Cam asta; si "touch"-ul asta ]

Neatza
    noapte buna si
    Keep in touch&#33;
    [/QUOTE]
    Eu intrebam (pt.ca nu am clik-uit) daca da sau nu;so, nu am zis ca spam-eaza...
    De la "greu lizibil" la "a nu afecta design-ul (ce are una cu alta?&#33;?) si pana la spam, e un pas mic, cred; acum nu sunt sincer convins de cele spuse cel putin pentru faptul ca:
    1)"sa fie mai greu lizibil pentru a nu afecta designul site-lui"
    2)"textul in cauza prezinta pe scurt portalul "
    mi se pare ca se bat cap in cap cele zise:
    prezinta pe scurt portalul pentru cine, avand in vedere ca este "greu lizibil"???? care este ideea atunci?&#33;?

Cam asta; si "touch"-ul asta cred ca are ceva limite...

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th March 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    17
    Putere Rep
    0

Implicit

ma rog...
    Ideea este urmatoarea: haide-ti sa facem ceva constructiv&#33;
    Eu detin portalurile acestea. Cand zic constructiv ma refer la faptul ca nu inteleg de ce inainte sa raportati un site ca SPAMMER nu veniti cu o atentionare la webmasterul site-lui respectiv? Sau se merge pe principiul: hai sa-i dam in cap celui care are site-ul - asa ca suntem rautaciosi.

Profi (ca sa folosesc un cuvant prin care va place sa fiti caracterizati) este sa dati mai intai un mesaj celui care este admin/webmaster si sa-l atentionati ca asa ceva nu este recomandat/este gresit/ este SPAM si ca daca acesta nu va face ceva, ii va fi raportat site-ul.

Cealalta varianta zic eu ca este sa va laudati ca ati fost tari si ati fost primii care ati raportat site-ul ca SPAMMER. Hai sa scadem rankul unui portal care este de fapt o afacere si care ajuta la promovarea imaginii mediului de afaceri din Romania. Da, acesta este targetul portalului www.trade-romania.biz. Probabil nu a contat, probabil nu ati citit nici informatiile de pe site. A fost doar un CTRL + A.
    Cum numiti aceasta varianta? Profesionalism sau rautate?

Sa lasam cititorii sa o catalogheze.

CONCLUZIE: se vrea ca membrii acestui forum sa faca o echipa si sa contribuie constructiv la sporirea educatiei noastre in SEO sau sa demoleze si sa scada in rank anumite site-uri/portaluri (afaceri) ale unora de dragul de a iesi in evidenta cu mai multe post-uri pe forumuri si critici?

asadar nu am sa mai zic "keep in touch" si am sa zic:

<span style="font-size:14pt;line-height:100%">Criticati constructiv&#33;</span>

PS: nu stau sa verific prea mult comentariul ca e daja foarte tarziu.
    :unsure:

Ben Boingeanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    12th July 2004
    Locaţie
    Suceava
    Posturi
    1.722
    Putere Rep
    46

Implicit

footer scris cu font de 7 si cu nuanta de gri inchis din site.
    www.trade-romania.biz
    MULT MAI LIZIBIL si deci AM ELIMINAT SPAM-ul.
    Gresesti aicea. Spam-ul nu e eliminat. Ba din contra, este acelasi. Ca sa intelegi - una din metodele de seo-spam-ul este introducerea pe o pagina a unei lungi serii de cuvinte cheie, ascunse sau vizibile care nu au nici o legatura cu continutul sau unul cu altul ( adica o ordine logica in exprimare ).

Spam-ul nu are nici o legatura cu lizibilitatea, poti sa-l pui si display:none si ai scapat de afisare, ci e procedeul in sine.

Daca vrei sa nu fie considerat spam, incearca sa realizezi o scurta prezentare logica a cuvintelor, pe care sa le integrezi in design, nu doar aruncate in josul paginii.

Ideea este urmatoarea: haide-ti sa facem ceva constructiv&#33;
    Eu detin portalurile acestea. Cand zic constructiv ma refer la faptul ca nu inteleg de ce inainte sa raportati un site ca SPAMMER nu veniti cu o atentionare la webmasterul site-lui respectiv? Sau se merge pe principiul: hai sa-i dam in cap celui care are site-ul - asa ca suntem rautaciosi.

Profi (ca sa folosesc un cuvant prin care va place sa fiti caracterizati) este sa dati mai intai un mesaj celui care este admin/webmaster si sa-l atentionati ca asa ceva nu este recomandat/este gresit/ este SPAM si ca daca acesta nu va face ceva, ii va fi raportat site-ul.

Cealalta varianta zic eu ca este sa va laudati ca ati fost tari si ati fost primii care ati raportat site-ul ca SPAMMER. Hai sa scadem rankul unui portal care este de fapt o afacere si care ajuta la promovarea imaginii mediului de afaceri din Romania. Da, acesta este targetul portalului www.trade-romania.biz. Probabil nu a contat, probabil nu ati citit nici informatiile de pe site. A fost doar un CTRL + A.
    Cum numiti aceasta varianta? Profesionalism sau rautate?
    Nu cred ca are rost sa anuntam un webmaster. Normal ar trebui sa stie ce a facut pe pagina respectiva si de ce a folosit acele cuvinte/metode. Un webmaster se atentioneaza automat si este constient de pericolele la care se expune atunci cand creaza o pagina web. Daca nu stie ce e aia, inseamna ca nu e informat.

Presupun ca te intrebi pana la urma ce rost are aceasta categorie? Principalul obiectiv al ei este sa descurajam spam-ul in romania si in al doilea rand sa educam webmasterii in legatura cu acesta.

"neata, ben&#33; smile.gif
    Se pare ca nu a fost la voia intamplari, fara sa vreau, dar de data asta a avut efect.
    Boingeanu Ben

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

<div class='quotetop'>QUOTE(elbogdan &#064; Mar 30 2006, 01&#58;11 AM) Quoted post</div><div class='quotemain'>
    [/QUOTE]

Eventual, sa ii aducem si vizitatori sa aratam cat de "mari si tari" sint ei in Romania.
    Te-as ruga sa lasi acasa atitudinile astea.
    Nu pricepi respectul fata de concurenta si fata de vizitatori.

Un site facut din start cu spam e un site de blamat. Si nu trebuie sa anunt pe nimeni decat pe cei in masura sa elimine asemenea "staluciri" profesionale.

Tipic romanesc de a apara ca un sfant inocent, motivand ca "nu am stiut ce fac" si ca "cei din jurul mei sint rai".

Atunci cand ai facut site-ul la ce te-ai gandit bagand spam-ul?

Originally posted by "ben"
    [b]Presupun ca te intrebi pana la urma ce rost are aceasta categorie? Principalul obiectiv al ei este sa descurajam spam-ul in romania si in al doilea rand sa educam webmasterii in legatura cu acesta.
    Un mesaj clar pentru toti, repetat de nu stiu cate ori pe forumul asta.

Dovediti ca sinteti "mari si tari" respectand concurenta si vizitatorii si atunci veti avea ceea ce va doriti.

Pana atunci Report Spam, e o actiune dispretuita de noi dar necesara.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Ioan Margineanu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    16th May 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    1.098
    Putere Rep
    41

Implicit

Ce inseamna "profi"? :blink:

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th March 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    17
    Putere Rep
    0

Implicit

<div class='quotetop'>QUOTE(miromulos)</div><div class='quotemain'>
    Ce inseamna "profi"?
    [/QUOTE]

"Profi" inseamna profesionist.

<div class='quotetop'>QUOTE(ben)</div><div class='quotemain'>
    Gresesti aicea. Spam-ul nu e eliminat. Ba din contra, este acelasi. Ca sa intelegi - una din metodele de seo-spam-ul este introducerea pe o pagina a unei lungi serii de cuvinte cheie, ascunse sau vizibile care nu au nici o legatura cu continutul sau unul cu altul ( adica o ordine logica in exprimare ).

Daca vrei sa nu fie considerat spam, incearca sa realizezi o scurta prezentare logica a cuvintelor, pe care sa le integrezi in design, nu doar aruncate in josul paginii.
    [/QUOTE]

www.trade-romania.biz este un site de business.

"| Doing business in Romania | About Trade-Romania.biz :-: Business Directory Romania: Romania needs a business to business directory (B2B & B2C) in order to promote the Romanian companies (manufacturers, importers, exporters, service, dealers). As a visitor, you can place business opportunities, buy and sell trade leads, offers, business requests, access real estates investment opportunities, Romanian properties. We created this business instrument with business travel services for the potential business men which intends to came to Romania in order to contact the companies. This business services offers the posibility of online ticket reservations, rent a car online reservations, real estate investment opportunities, presentations of hotels. Also you can find useful information about Romania. Stock market Romania presents the romanian stock market information. This site is the Romanian Business Directory.

Despre Trade-Romania.biz: Romania are nevoie de un director business to business (B2B & B2C) pentru a promova companiile romanesti pe piete externe de desfacere (producatori, exportatori, importatori, prestatori de servicii, distribuitori). Ca vizitator, puteti introduce oportunitati de afaceri, oferte si cereri. Trade-Romania.biz contine servicii de business travel pentru Romania, rezervari online bilete de avion, rezervari online autoturisme, prezentari de hoteluri din Romania, oportunitati de investitii in imobiliare. Deasemenea, Trade-Romania.biz contine si o sectiune in care sunt prezentate ultimele stiri din mediul de afaceri din Romania."

Acesta este textul care a provocat acest post. NU vad cele doua probleem pe care le-ai sesizat:

1. formularea cuprinde prezentarea www.trade-romania.biz si este formata din propozitii -. exprimare logica.
    2. ceea ce scrie in prezentare are legatura numai cu portalul.
    3. unde pozitionez contentul pe pagina cred ca e problema mea si e o chestie de gustigus - bun sau rau.
    4. "Doing Business in Romania" este newsletterul pe care-l trimitem la peste 20.000 de abonati.

INTREBARE: unde e problema?

<div class='quotetop'>QUOTE(Krumel)</div><div class='quotemain'>
    Tipic romanesc de a apara ca un sfant inocent, motivand ca "nu am stiut ce fac" si ca "cei din jurul mei sint rai".
    [/QUOTE]
    Nu, eu zic ca tipic romanesc este sa consideram din start pe cineva vinovat si ca apoi acesta sa-si demonstreze nevinovatia (ceea ce incerc sa fac eu acum).

LEGAT DE SITE-urile si PORTALURILE care apartin unei firme si nu sunt ale unor persoane fizice care-si fac de regula de la project management, webdesign, SEO, mentenanta, etc E BINE DE STIUT:

1. un portal de genul acesta are o firma in spate;
    2. exista un contract de munca/colaborare/prestari servicii cu cineva care sa se ocupe de un SEO si de mentenanta;
    3. fiind o firma exista un patron sau director;
    4. existand un director/patron care iti spun eu ca nu stie programare si SEO si nu numai - se ocupa cu alte probleme legate de firma ( vanzari/marketing/management)
    5. asadar, daca cineva greseste pentru afacerea acestuia - nu-i da la cap firmei respective - atentioneaza-o - gandeste constructiv sau fa militie pe internet
    6. daca tot ai mentionat de concurenta - ai facut o analiza cumva a pietei? cred ca ti-au scapat cateva aspecte legate de concurenta...

CONCLUZIE:

1. trageti si voi un foc de avertisment inainte de a executa pe cineva - asa nu o sa dati de banuit.

PROPUNERE:

1. Putem sa schimbam ceva in bine si anume sa postam pe acest forum o propunere de raportare a site-urilor care fac acest SPAM la google dar urmand o procedura inteligenta:
    - postam prezentarea problemei;
    - postam avertizarea data webmasterului;
    - postam raspunsul webmasterului;
    - postam feedback-ul: a luat masuri sau nu
    - daca a luat masuri avem satisfactia ca am influentat ceva in bine si am facut o critica constructiva
    - daca nu vrea sa ia masuri ne putem bucura iarasi ca am facut un lucru bun: am raportat o rea intentie.

<div class='quotetop'>QUOTE(ben)</div><div class='quotemain'>
    Se pare ca nu a fost la voia intamplari, fara sa vreau, dar de data asta a avut efect.
    [/QUOTE]

Sesizez cumva o mica rautate?

PS: nu am cum sa mai scriu acum prea multe ca mai am si alte lucruri de facut (deja scriu de 30 min).

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Nu, eu zic ca tipic romanesc este sa consideram din start pe cineva vinovat si ca apoi acesta sa-si demonstreze nevinovatia (ceea ce incerc sa fac eu acum).
    Pot face asta atata timp cat 15 insi vad un lucru gresit facut si care afecteaza pe altii.
    Ca patronul/administratorul nu a stiut ce a facut..asta e discutabil.

Eu ca, [si] concurent pe o piata, daca vad o neregula o raportez fata de cei care se ocupa cu asa ceva. De ce as fac un bine, cand din start el mi-a facut un rau?

Internetul e o sursa libera de informatii, atunci cand cautati sa angajati pe cineva intr-un domeniu, ar trebui sa va informati in prealabil, ca sa evitati momentele patetice de dupa, in care incercati sa gasiti greseli la altii.

Nu sintem obligati sa anuntam pe nimeni. Cei din domeniu ar trebui sa stie ca exista un cod al eticii in orice serviciu pe care il presteaza.

Tine de bun simt si respect.

Imi pare rau. Dar internetul nu inseamna doar 8 ore la birou, dupa care el se inchide pana a doua zi dimineata.

Corectati greselile, daca ati fost scosi de la listari faceti o reincludere...si va urez succes.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Ben Boingeanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    12th July 2004
    Locaţie
    Suceava
    Posturi
    1.722
    Putere Rep
    46

Implicit

Citat Postat în original de elbogdan &#064; Mar 30 2006, 08&#58;58 AM) [post=12848
    PS: nu am cum sa mai scriu acum prea multe ca mai am si alte lucruri de facut (deja scriu de 30 min).
    Nu este nici o rautate, nu ai inteles, pt ca nu ai fost de la inceput pe forum. Site-ul tau a mai fost publicat o data de iskander pe forum, din greseala, l-am adaugat si eu zilele trecute, dar asa ai ajuns si tu pe forum. Atata tot.

PROPUNERE:

1. Putem sa schimbam ceva in bine si anume sa postam pe acest forum o propunere de raportare a site-urilor care fac acest SPAM la google dar urmand o procedura inteligenta:
    - daca a luat masuri avem satisfactia ca am influentat ceva in bine si am facut o critica constructiva
    - daca nu vrea sa ia masuri ne putem bucura iarasi ca am facut un lucru bun: am raportat o rea intentie.
    Hai sa gandim altfel. Ne putem in locul lui GOOOGLE.... vb aia, cel mai mare si care face legea. Respecta vreouna din pasi de mai sus? Vede spam si scoate din SERP. Nu se mai joac]
    [/QUOTE]

Nu este nici o rautate, nu ai inteles, pt ca nu ai fost de la inceput pe forum. Site-ul tau a mai fost publicat o data de iskander pe forum, din greseala, l-am adaugat si eu zilele trecute, dar asa ai ajuns si tu pe forum. Atata tot.

PROPUNERE:

Hai sa gandim altfel. Ne putem in locul lui GOOOGLE.... vb aia, cel mai mare si care face legea. Respecta vreouna din pasi de mai sus? Vede spam si scoate din SERP. Nu se mai joaca cu mesaje catre webmasteri.
    Boingeanu Ben

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Easy trade
    De opeth în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 29th July 2007, 04:30
  2. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 21st July 2007, 07:54
  3. Http://www.lucire.com/romania/
    De cr0n1cal în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 14th April 2006, 12:58
  4. Www.trade-romania.biz In Dmoz