Nu este un anunt de vanzare, dar nu am gasit un loc potrivit, daca il gaseste un moderator, il poate muta.
Am cumparat in ultima saptamana o serie de advertoriale si am fost socat sa constat cate tampenii pot face proprietarii de bloguri, asa ca imi permit cateva sfaturi/observatii:
- daca anuntul spune ca isi doreste articole scrise de tine, nu ii spune ca tu nu scrii
- verifica daca indeplinestii conditiile de PR, vechime, indexare, etc.
- daca cere limita de pret, gen 5euro, nu ii da mesaj ca tu vrei 8euro.
- trimite-i mesaj ce contine: blogul tau, PR, vechime si PRET pentru ceea ce doreste. Daca te avantajeaza (sau este cerut de client) adaugi in mesaj: pagini indexate, pr in pagini interioare, alexa, ip, etc.
- daca iti cere minim 200 cuvinte, nu inseamna ca scrii 3 randuri numarand "si", "de", "la", "-ma",
- daca cuvintele cheie sunt auto, masina, service, nu scrie despre cofetarii si prajituri
- punct se pune DUPA cuvant urmat de spatiu, adica "acesta este finalul. La revedere!" este incorect sa scrii "acesta este finalul.La revedere!"
- err... NU COPIA ALT ARTICOL modificand 3 cuvinte.
- daca cuvintele cheie sunt auto, masina, service nu scrie masini, serviceuri si la auto
- daca nu ti a fost dat titlul, concepe unul pe baza continutului
- daca ai all in seo, la titlu si descriere meta, nu copia acelasi titlu ( al articolului )
- verifica daca google ti a indexat urlul articolului scris, inainte sa il predai clientului
- daca nu este online sau nu ti a raspuns, nu da 20 mesaje si te apuci sa urlii ca ai fost furat. Nu inseamna ca sta ca tine 22 ore online pe zi.
- intreaba-l daca e multumit, daca vrea modificari. Propune i sa scrii un alt articol in domenii conexe.
- multumeste pentru plata si colaborare
- daca exista un sistem de calificative, foloseste-l cu incredere.
Cel putin una din problemele de mai sus le am intalnit curand. Nici 15% din servicii nu au fost corecte, in 50% din cazuri mi au modificat cuvintele cheie cerute.
Sper sa fie de folos.