Ba daaa, e pe ro. Si are aproape 42 de membri si vreo 400 de mesaje. Ai ma Dane, ce dracu, lauda-te si tu cu altceva, nu cu un cuvant cheie cu 7 cautari pe zi.
Versiune printabilă
Ba daaa, e pe ro. Si are aproape 42 de membri si vreo 400 de mesaje. Ai ma Dane, ce dracu, lauda-te si tu cu altceva, nu cu un cuvant cheie cu 7 cautari pe zi.
Am vazut si eu forumul. Este #2 in google.ro pe "forum seo". Felicitari pentru reusita!
In ciuda performantelor SEO de invidiat ( printre care si PR2 ) sunt socat sa vad phpbb in footer... Ultima versiune majora phpbb ( v3 ) a fost lansata undeva prin 2007. Intre timp, anul 2011, sunt curios prin ce colturi ale internetului se mai gasesc forumuri phpbb...
( ca sa fiu constructiv totusi, in ciuda informatiei deosebit de interesante de la "news", vbuletin pentru proiectele care or sa ajunga undeva si macar SMF pentru celelalte... phpbb la muzeu, cu tot respectul :) )
salut... ba da ce activi sunteti ...
Singurul la care ii raspund e @robyroy ca are decenta si dreptate.. Tu crezi ca eu stiam ca sunt doar 25 pe luna care intra pe cuvantul asta ? :)) Nu m-am deranjat sa il analizez sincer. Afost asa o chestie in joaca !! Iar in ceea ce priveste lauda ... m-am invatat minte nu mai public proiectele mele aici ... Sunt foarte multi ofuscati pe aici . Unul a sesizat Google pe un site de al meu si am pierdut pr 4 ( dar sa stea linistit revine ) .
Asa ca ciocul mic si la munca !!!
PS : AndreiS nu ma pot abtine sa stii ca intotdeauna mi-au placut scripturile simple si vechi . Ti-asa arata unul viral care face doar din social vreo 10 euro pe zi din adsense la 3 zile de la lansare , dar e vechi si nu merita asa-i ??:))
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Vreau sa mai lamuresc o chestie .. Ca m-au sunat mai multi ca eu as avea ceva cu Seopedia.
Nu , de fapt chiar mi-a lipsit cat a fost cazut si va explic si de ce : printre foarte multi ofuscati si atoate stiutori care in piata nu fac nici cat doua cepe degerate ( imi pare rau sa o spun dar asa e).am gasit si cativa oameni cu care e o placere sa discut si care au decenta , bun simt si argumente pertinente si au putearea de afi realisti.Citat:
Sunt curios sa ii vad pe astia in ceea ce urmeaza ... adica finalizarea Google Panda update , cum se vor descurca :))
Asa ca per ansamblu merita doar pentru cei cativa sa imi pierd timpul pe aici ..deci si prin urmare ma bucur ca a revenit si ii doresc viata lunga .
Forumul meu nu are ca scop "lupta cu seopedia' ci doar o diversitate de pareri si opinii care nu stiu din ce motive aici nu pot fi publicate ( adica tehnici grey hat, black hat , viral scripts, etc ) .
Cam asta e adevarul !! Scurt si la obiect.... Cheers
Nu cred ca divulgi nici o informatie rara daca ma luminezi si pe mine spunandu-mi ce fel de script este. Si eu pot sa fac rost de scripturi f usor dar sunt prea multe si m-am saturat sa testez toate gunoaiele. Mi se pare dubios ce zici ( asta nu inseamna ca nu este adevarat, nu te acuz de nimic ) deoarece platforma facebook sufera updateuri tot timpul. Daca este un script bazat pe probleme de securitate atunci nu are cum sa fie vechi si sa functioneze, daca pe cealalta parte nu incalca nici o regula dar aduna prea multi likeri intr-un timp prea scurt atunci pa la revedere pagina oficiala. Si daca este bazat pe content locking ( da share/like/... ca sa vezi asta ) s-ar putea sa fie ok dar traficul ar fi mult prea generalist ca sa poata fi monetizat decent.
Mi-am pierdut luni de zile, luni de zile, testand varii scripturi si tehnici si n-am facut mare lucru din 2 motive:
1 - eu nu vorbesc cu toti cretinii ca sa bag lucruri pe gat - am lucruri placute si interesante de facut,
2 - orice script viral ocupa timp de testare si invatare iar efectul nu este deloc garantat. Acelasi timp poate fi investit in proiecte de lunga durata, nu ceva care maine nu o sa nu mai functioneze ( Google it: "Guaranteed Failure in 2011…" )
Nu cred ca zice nimeni nimic daca vorbesti de tehnici grey hat sau scripturi virale. Si privinta black hat nu doar ca pe Seopedia nu se tolereaza dar sunt cateva siteuri .com foarte puternice pe zona asta - dupa parerea mea unul trebuie sa fie cretin ca sa stea la resharing in loc sa studieze informatiile direct de la sursa.
Si inca ceva: o sa te saturi sa-ti cada siteuri sau sa pierzi pagini oficiale, canale youtube s.a.m.d. Si nu pentru ca te vaneaza careva ( poti sa fii sigur ca oricine ar fi in stare sa te vaneze ar prefera sa faca bani in loc sa-si piarda vremea ) ci pentru ca algoritmii si masurile anti-spam se imbunatatesc continuu. Frecventeaza si forumurile "de specialitate" si ai sa vezi constant topicuri precum: my site has been banned, i lost my facebook page... etc. Astfel de subiecte sunt la ordinea zilei in zona black hat.
Pe cealalta parte fa si tu putin SEO 100% white hat sa vezi cum si peste 1 an de zile siteul are aproximativ aceleasi pozitii indiferent de panda sau alte updateuri...
Vreau si eu, cum se face?Citat:
SEO 100% white hat
Marian, vrei 100% whitehat? Se poate, dar nu e tocmai la indemana oricui. Personal am vazut asemenea siteuri, siteuri care rankeaza foarte bine si au o autoritate extrem de buna in nisa lor.
Dedica-ti cateva zeci de ore studiului, sau plateste un writter foarte bun, fa articole cu adevarat relevante in nisa, si vei atrage linkuri naturale. De cele mai multe ori, insa, cu totii, angrenati in multe proiecte, nu acordam suficienta atentie contentului, sau pur si simplu nu avem talentul acesta.
Sintagma content is king nu este vorba in vant.
Roby, nu poti face link baiting pe orice nisa. Link baiting merge pe seo, auto, monden, dar nici asa. Ai vazut tu foarte multi care sa ofere link-uri pe .ro? Prefera sa schimbe 2 cuvinte in text ca sa nu para duplicat si sa zica ca-i articolul lor si daca l-ai prins, ce-i faci? Il dai in judecata? Cate cazuri de genul au fost, in care proprietarii de drept ai textelor (oameni obisnuiti, nu firme, corporatii sau cine stie ce site-uri gigant) au dat in judecat pe cei care le-au furat textele si au castigat? Fs....
Nu vezi cum e plin internetul romanesc de stiri tampite si informatii de rah... Content e kingk pe unele nise, in rest content e degeaba. Purtam o discutie cu cineva despre rca ieftin. Ai vazut ce site-uri rankeaza in google? Alea au content king? Pf... si exemple de astea sunt. Dar na, mai asteptam poate panda 3.0, sau alti urmasi de-ai lui, sa faca curatenie pe .ro
Bre, incercam sa ii dau un exemplu colegului. Clar, nu poti face linkbaiting in orice nisa.
Pai da, am inteles, dar atunci ce faci cu celelalte nise, bre? :) Tre sa le promovezi cumva si pe alea. Eu asta incercam sa zic, nu poti promova doar prin link baiting, orice site.
lasam deoparte pure white, si trecem la tiganii :)) Glumesc, desigur.
O sa incerc sa raspund punctual :
1. @Andrei S scriptul de care iti povesteam este un script off Facebook de share extrem de simplu si cu rezultate uimitoare. Nu incalca absolut nici o regula , este pe toate gardurile pe net dar depinde cum il "imbraci' Eu am generat 1000 de unici pe zi doar din facebook in cateva zile de cand i-am dat drumul . In ceea ce priveste Google pur si simplu nu ma intereseaza daca il indexeaza .. El e facut strict pentru Facebook si Twitter si vizeaza trafic doar de acolo. Repet este un script banal...
2. @AndreiS in ceea ce priveste white hat ... baieiti pe nisele grele NU EXISTA nici un site de pure white hat in prima pagina . As putea sa va dau sute de exemple cu siteuri care au on page de 90 % si continut formidabil si care nu au nici o sansa . Au in schimb sansa foarte mare daca fac un pic de grey hat. Repet nu sunt impotriva white hat , respect regulile de baza ca sa am sanse ... dar am vazut sute de ex care nu au nici o treaba cu white hat , nici title nu au si rankuiesc incredibil . Repet grey hat si black hat facut bine e foarte greu. Cei care pierd pozitionarile o fac ca n NU LE STIU !!! Am siteuri de ale mele si de ale clientilor mei care stau pe locul 1 de 2-3 ani de zile si nu e nici o sansa sa cada de acolo...
3. Google Panda isi va termina updateurile la finele lui 2012 cand intr-adevar linkbuildingul isi schimba strategia. Stim cum si suntem deja pregatiti, asa ca nu e mare Fas ...
4. Tot mai important mi se pare traficul care vine din Facebook , Twitter , Digg, Stumbleupon ... aproape ca poti trai in afara Google . O spun cu tarie . Am niste cifre uimitoare!! Asa ca sfatul meu e sa va cresteti structurile pe aceste conturi pentru ceea ce vine ...
5. Vorbim mult prea mult despre Google si o facem gresit : GOOGLE nu mai este un search engine , odata cu finalizarea Google Panda va deveni un Social Engine si trebuie tratat ca atare.. Cei care inteleg acest lucru vor face performante si mai mari pe viitor...
Cheers
Te rog. nici macar inginerii de la google nu stiu cum va arata panda la final, asa ca afirmatia ca tu deja stii ce si cum va fi o strategie de link building gray eficienta atunci e amuzant .............Citat:
3. Google Panda isi va termina updateurile la finele lui 2012 cand intr-adevar linkbuildingul isi schimba strategia. Stim cum si suntem deja pregatiti, asa ca nu e mare Fas
Daca o stiai o aplica deja, si asta inseamna ca nu este bine sa cumpere nimeni de la tine nimic pentru ca la anul o sa fie penalizati
@lovelife permite-mi sa nu iti raspund .. e mai elegant asa . Eu deja joc dupa noile reguli .. Ne invartim in lumi diferite .... Crede-ma !!!
lovelife, secretul nu poate fi dezvaluit. Ca n-ar mai fi secret. Oricum, noul SEO inseamna tumblr si g+ spamming. Plus altele care sint secrete. ;)
diet.popu, e dreptul tau, dar e cam exagerat ce spui.
Asa, ca fapt divers. Nu erai tu cu nenea de la romantic de faceati seo ala de spaima pe niste siteuri de au cazut taras in fundul googleului?
Cu sutele alea de directoare la care au platit gusterii mii de euro si pe care le ati inchis?
Poate fac confuzie, dar am asa un feeling.
Asta a fost sub centura =)))))
@diet - mai era unu pe aci care sustinea ca pe el nu il intereseaza google, ca la el conteaza alexa si ca are mii de unici pe zi veniti din d'astea de socializare.
Pentru unii, traficul ala al tau venit din stumble, FB si Twitter este egal fix cu zero. Chestiile pe care le descoperi tu acum le-au mai descoperit unii acu vreo cativa ani. Aceleasi povesti cu viitorul Google, cu algoritmi, cu social media & shit.
Revenind cu picioarele pe pamant - daca targetul tau sunt utilizatorii de stumble - adu-i de acolo liiinistit.
Daca targetul meu sunt vizitatorii din Google, n-am de ce sa ascult sfatul tau "din lumi diferite" - ala cu social media e la putere.
"baieiti pe nisele grele NU EXISTA nici un site de pure white hat in prima pagina"
Cu tot respectul, hai sa vorbim in cunostinta de cauza sau sa ne reprofilam... sincer!
Presupunand prin absurd ca si cautarea "SEO" in google.com reprezinta o nisa "grea", ce parere ai de seomoz sau seobook? ( stii proiectele amatorilor aia de Rand si Aaron... ). Astia 2 au facut black hat sau gray hat ca sa isi urce siteurile acolo?
Este plin ochi web-ul de beletristica si povesti, noi aici pe Seopedia mai discutam si lucruri concrete. Aluzie evidenta la faptul ca am citit ditai postarea fara sa raman cu absolut nimic. Ar fi de bun simt deja sa aud si argumente si mai ales linkuri care sa sustina afirmatiile revolutionare cu privire la sfarsitul lui Panda. In caz contrar mai bine merg la ghicitori, fara suparare.
Cu privire la trafic, poti sa obtii cifre uimitoare si de la baietii care se ocupa cu traffic exchange. Deci SM nu este singura sursa de trafic uimitor. Auzi... conversiile sunt la fel de uimitoare ca si traficul???
@krumel tind sa cred ca in afara de sarcasm nu ai nici o calitate .. Te rog nu ma face sa te inteleg gresit !! Astept de la tine putin mai mult . Iar daca nici tu nu intelegi ce spun aiciinseamna ca eu chiar vorbesc o limba straina .Citat:
GOOGLE nu mai este un search engine , odata cu finalizarea Google Panda va deveni un Social Engine si trebuie tratat ca atare.
@kidu da eu sunt prieten bun cu Cristi . Stiu povestea cu directoarele dar nu ma priveste . Cristi din pacate se incapataneaza sa nu ma asculte , dar sincer imi pare rau pentru el ca e un baiat extraordinar. Pana la urma tot o sa ma asculte si atunci o sa vezi cu ochii tai cum siteurile lui vor merge " Tot mai sus " ca si in cantec...
@Dan crede-ma google nu va fii foarte diferit de Facebook in viitorul foarte apropiat... Tine minte discutia asta si o sa vorbim peste ..putin timp... O sa ma consideri un fel de Nostradamus :))
@AndreiS observ ca aici sunteti niste negativisti formidabili ... Baieti in discutia asta eu ies prost oricum as face , daca zic ceva voi ziceti ca nu exista , daca nu zic ziceti ca ma dau mare ... sincer e grea comunicarea cu voi . Mura in gura nu va zic ca sincer .... trebuie sa mai faceti si voi ceva . In rest succesuri .. fiecare pentru el cu stilul si tehnicile lui .. Nu mai are rost sa o lungim...
Nostradamuse, fa-ne si tu o previziune, cam cand preconizezi ca google va fi ca facebookul?
Lasand la o parte caterinca, citeste mai atent pe forumurile alea, poate nu ai tradus tu bine. Stii ca daca 5 iti spun ca esti beat, e posibil sa fie nevoie sa mergi la culcare?
Sa iti raspund in acelasi ton in care ne raspunzi tu, poate te prinzi:
Am un prieten la google. Pentru suma corecta, rezolva orice cautare. Pe bune si fara misto. E roman. Nu mi-a zis nimic de transformarea lu google in fb, dar promit ca il intreb.
@Dan ieri am avut un click de 19,20 euro .. un click din Facebook , e drept nu romanesc , iar CTR per general (toate siteurile mele ) vreo 100 e de 2, 75 % . Unele au 7 % . Iar daca imi spun 5 cu experienta voastra ca sunt beat .. crede-ma atunci sunt treaz trezut ... Ceea ce stiu eu nu vine de pe forumuri... exista si alte forme de informare si niste cluburi exclusiviste dar prin care nu prea sunt romani .. ca costa bani!! Asta e adevarul spus pe sleau...
Discutia devine pamflet si ne facem de ris, ne stricam firma. Eu propun inchiderea topicului si diet.popu sa isi deschida un topic nou unde sa isi puna ofertele.
PS: nu te-ai prins de exemplul meu.
@diet.popu , iesi sifonat din discutii fix din vina ta. Te hazardezi sa faci niste afirmatii, precum cele de mai sus, fara sa iti argumentezi concret pozitia. Asta e motivul pentru care esti tinta ironiilor si a bascaliei.Citat:
Baieti in discutia asta eu ies prost oricum as face , daca zic ceva voi ziceti ca nu exista , daca nu zic ziceti ca ma dau mare ... sincer e grea comunicarea cu voi . Mura in gura nu va zic ca sincer .... trebuie sa mai faceti si voi ceva . In rest succesuri .. fiecare pentru el cu stilul si tehnicile lui .. Nu mai are rost sa o lungim...
referitor la clickul din Facebook.... ce demonstreaza asta? eu zic ca nimic.
vezi ... iar te hazardezi in afirmatii fara sa iti argmentezi pozitia.Citat:
Ceea ce stiu eu nu vine de pe forumuri... exista si alte forme de informare si niste cluburi exclusiviste dar prin care nu prea sunt romani .. ca costa bani!! Asta e adevarul spus pe sleau...
Ce nu intelege popu e ca seopedia e o comunitate unde oamenii se ajuta unii pe altii.
Daca io intru in MENSA si ma apuc sa le explic alora cum functioneaza viata cam cum ies? Sifonat? Comparatia e evident exagerata, dar ideea e aceeasi. E greu sa te prinzi ca toti am trecut prin asta si nu o spunem "pe sleau", ca nu avem CV-urile puse aci in mod public.
Oricum, presimt ca o sa ne legam de gramatica, urmand sa ne facem rasisti unii pe altii si topicul tot la gunoi o sa ajunga.
Deci se leaga intre ele. :rockon:
Cat despre calitatile mele, momentan oamenii nu imi spun ca sintem in decembrie iar eu ii contrazic. :D
Eu propun sa nu ne luam unii de altii, cine e mai tare si cine nu. In nici un caz nu ma intereseaza ce faci si cum faci atata timp ca nu ajungi sa te dai cocos pe un forum de SEOs. Stim, romanii sint prosti. Nu uita ca esti la fel de roman.
Dan, n-ai cum sa intelegi ca nu faci parte din cluburi selecte "ca costa bani". E foarte tare asta.
Krumel, la asta se rezuma totul, nu vezi?
Io fac parte din cluburi selecte, io castig atatia bani, io stiu viitorul, ma intreb ce-o sa urmeze.. I am GOD?
Revenind cu picioarele pe pamant... hai sa nu ii stricam vanzarea omului.
PS: pe mine de ce nu ma crede nimeni ca am un prieten la google? :(
Aoleo, asta era un thread de vanzare? :)) Si noi ne tiganim off topic. Shame on us :D
Cand vinzi cartofi gradinarilor sint sanse sa iti iei o sapa pe spate de la ei... ptr ca meriti, nu din alt motiv. Vorba lui Kidu, secrete SEO vandute cu 10 usd, mai rar.
Ah, am uitat: Dane, te credem. Toti avem un prieten la Google.:headbang:
cartofi am luat roby.. :))
Topicul asta ar putea fi mutat in Bar Lobby si ar putea concura cu cel facut de Dan. :))
Ah mi-am adus aminte: ce e asa de secret si avansat sa folosesti o retea de link building straina? :twisted: Sau chiar mai multe...
Ba sa ma bata sfantul de pricepeti ceva... pe cuvantul meu..
Faceti voi ce stiti .. eu cred ca imi inchid contul benevol...
Cu alte cuvinte ma faceti sa ma " sinucid " cu intelepciunea voastra !!
suntem niste incuiati, de evitat. Sa incui usa de doua ori.
Verifica daca ai inchis apa si gazele.
Atitia experti la o masa e prea mult pentru mine .. :))
Asta confirma vorba din ultima vreme ca tot la doua calculatoare e un SEO Guru...:))