Deasemenea ar mai trebui facuta precizarea ca aceata tehnica de linkbuilding nu e tocmai white. E grey cu o tenta vadita spre black :)
Cred ca nici nu ar fi trebuit adusa in discutie ..... off topic vorbind
Versiune printabilă
E foarte complicat sa pui o granita exacta intre tehnici White si Grey . Dar cu siguranta , nu sunt un ipocrit sa afirm ca e o tehnica 100% White Hat.
Dupa cum stim cu totii White Hat are limitele lui , asa ca pe anumite nise e nevoie de putina 'inegrire' :))
Atat cat sa nu suparam pe Google ..
Gray e pana la urma orice tenta de a aduce link-uri artifical, pentru ca in functie de perceptia ficaruia poate trece sau nu bariera dintre spam sau nu (sau altii nici nu pot sa aprecieze corect). Cred ca oricine intelege riscurile folosire unei astfel de metode, sau cine nu... afla pe propria piele.
Uite la tine pe nisa de pariuri fara grey sau black hat nu faci mare branza . Avem un client care cu tehnici grey e pe pozitiile 1-3 la cuvinte de gen 'pariuri sportive, 'biletul zilei , etc..
Si e acolo de foarte multa vreme !! Depinde si tehnicile astea cum le folosesti ! Strategia si experienta inseamna mult in SEO si SERP!
Eu am si specificat ca aceste servicii se adreseaza doar cui le intelege si le stie folosi !!
diet.popu, ma uitam azi pe IBL-urile de la site-urile prezentate de tine si am ajuns al o concluzie: link-urile date pe site-urile de tip tumblr nu sint cine stie ce valoroase. Pot avea un singur cuvant cheie, daca vrei mai multe ele apar cu "-". In plus, anchor textul nu exista, e de fapt o imagine.
Site-ul pe care l-am analizat abia are Domain Authority 19/100, 43% din anchor text e [img], iar 24% sint pe acelasi IP american.
La cautarea principala, dupa nume de domeniu, site-ul e pe pagina 2, ptr 2 cuvinte cheie pe pagina 5 si ptr un cuvant cheie n-am mai cautat ca nu are rost.
Asta in conditiile in care site-ul mai avea si alte link-uri catre el, aka directoare romanesti, care cred ca au valoare mult mai mare. Alte link-uri veneau de la comentarii pe bloguri dofollow englezesti, care cred ca si alea sint cu mult mai bune.
Am mai vazut, de data asta la link-uri facute de alti useri, link-uri de pe squidoo. Multe din ele au nofollow pe link-uri sau meta noindex,nofollow.
Acum ce vreau sa zic e ca degeaba faceti astfel de lucruri daca va limitati doar la ele. Nu e indeajuns sa spamati civilizat tumblr, squidoo, retelele sociale, .edu daca ele nu au o valoare si nu dainuiesc in timp.
Stiu, sint clienti multi care cumpara link-uri la kg, dar asta nu inseama ca oferiti servicii profesionale de link building (se scrie despartit).
Cred ca daca ati reusi sa diversificati link-urile ati scapa de filtrul de "pasibil de spam" si ati avea rezultate mai bune. Oricum, nu e nici un secret in metoda asta... sint multi care o folosesc, important e sa o folosesti cum trebuie. :)
Pai in primul rand nu stiu pe ce tool ai facut tu analiza : Seo Spy Glass 9 sper cu licenta ) sau Opensiteexplorer.com ( cu cont premium) .
Vei vedea ca lucrurile nu stau chiar asa . Daca analiza s-a limitat la siteuri de genul Backlinks Watch , ceea ce cred ... Krumel te rog schimba scula.
Intra-adevar unele vad ca si imagine anchorul dara daca ai intra in codul unei asemenea pagini ai vedea ca problema e la programul de cautare ca de fapt in codul paginii totul este in regula .
In plus nu stiu la ce site ai facut tu analiza . Nu pe toate s-a lucrat , sau ma rog s-a lucrat dupa buget si timp restranse .
Atata pot sa iti zic ca rezultatele pe ancora respectiva asa zis-a 'imagine' sunt aproape instantanee in Serp.
Iti dai seama ca nu pot sa iti arat aici cele mai spectaculoase lucrari . Nu sa face vis vis de respectul pentru clientii mei.
Iar tehnicile sunt combinate evident , avem peste 100 de domenii diferite , avem pagini care au sub 10 linkuri , dar alea sunt premium si se dau mai greu.
In general pentru piata de afara !!
PS eu nu am zis nicaieri ca metoda este un secret , atata doar ca nu vreau sa invat eu pe nimeni . Adevaratul secret aici este lista de pagini PR 4-7 cu mai putin de 100 linkuri pe ea .
diet.popu, nu sint sculele de vina, folosesc versiuni pro si cu licenta: OSE, Majestic SEO, Cognitive SEO, Seo Spyglass, Ahrefs etc. Backlinks Watch e o unealta destul de inutila ptr analiza..
N-am verificat un singur site (cel dat de tine), ci mai toate care erau pe paginile pe care se afla site-ul tau. Asta ptr ca exista o legatura comuna. :)
Nu asta era ideea postului meu, eu spuneam ca metoda de care zici singura e inutila. Trebuie sa combini si alte metode (white) de link building si trebuie sa ai o strategie buna ca sa reusesti.
Legat de Anchor text, 3 tool-uri imi spuneau ca e imagine fara cuvant cheie. Iau in calcul posibilitatea de a gresi. Totusi, autoritatea lor si faptul ca multe sint pe acelasi IP mi se pare un alt aspect de luat in calcul.
Oricum, in momentul in care stii site-ul, tehnica si secretele dispar. :tongue:
Chiar sint curios care sint "cele mai spectaculoase lucrari", promit sa ramana intre noi. :rolleyes:
Personal inclin sa cred ca marea majoritate vin de pe *.tumblr.com. posibil sa fie pe mai multe ip-uri.
corect .. alea sunt puse de mult . Eu am precizat ca am peste 100 domenii diferite pe care pot pune linkuri , dar esti constient ca nu o sa spun care sunt domeniile ..
Nu sunt chiar copil . Pozitionari foarte bune am pe foarte multe nise si pe ro si pe com.
Dar Krumel hai sa nu ne laudam ca nu are sens .
Dupa cum spuneam si mai demult. Eu am pus niste servicii aici ... cine vrea si e interesat le cumpara cine nu nu .
Mare fas !! Fiecare cu stilul si experientele lui !!
Eu am experiente foarte pozitive cu ele !! Atata tot
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Putem face un pachet "preferential ' un link pe un domeniu diferit .... dar costa putin mai mult decat standard...
Intr-adevar sunt foarte multe sub.tumblr.com dar sunt si foarte multe domenii diferite total .. Pe cavant .. Ce zici incerci un pachet sa te convingi ?? :))
Lauda? Cred ca m-ai inteles gresit.
Succes cu serviciul, eu m-am cam lamurit..
Stiu bre, stai relax ... glumeam doar.
Poate cine stie, chiar voi apela vreodata la serviciile tale..
recomandarea mea e sa incerci macar cu un pachet de 100 pr 4-7 + 50 edu din astea si vorbim apoi..
O sa vezi cu ochii tai rezultatele. Nu prea imi face placere sa ma contrazic cu oamenii.
Cati sunt atatea pareri sunt , stii cum e in SEO . Dar tu crezi ca eu faceam atata cercetare sa caut manual linkurile astea , sa le verific daca nu aveam rezultate??
Fii serios , am si eu o viata ...
Am vreo 100 de domenii ale mele pe .ro si .com pe care tot promit sa le cresc... dar cu timpul stau extrem de prost . Si atunci fac cercetare .
Eu in general sa stii ca nu vorbesc din carti , nu il citez pe Matt Cutts ( de fapt nici nu prea ma intereseaza ce spune , are el interesele lui ) tot ce spun e experimentat !!! Absolut tot am experimentat!!
Si chiar recomand sa faca toti astea . O sa vedeti parerile se schimba !!! Anumite lucruri nu sunt scrise nicaieri.
Nu le-am numarat . Este destul de greu sa fac asta .
Dar sunt destul de multe . Sa zicem 30 asa fara numaratoare . Ele sunt si pe pagini cu mai putin de 100 linkuri pe ele .
Sa fie 3 linkuri pe domeniu . La pachetul de 100 . Asta daca folosim doar un sub domeniu de Tumblr si lucram doar pe url-uri separate.
Sunt foarte multe , mai ales Pr 4-5 dar nu le-am centralizat asa ca oricum le pun combinate.!!
Intre timp tumblr a adaugat nofollow la comentarii, doar cei care dau reblog au dofollow. :clap:
grrrrr, lovitura sub centura. Probabil vor pune nofollow si pentru cei care dau reblog.
Ayway, g tine cont si de linkurile nofollow, asa ca's bune si alea :)
Pai informatia cu nofollow cum ca G ar tine cont de ele o stiti de la Cutts, care spunea ca in unele cazuri nofollow nu conteaza. El se referea la brandurile mari de pe .com care ar fi putut profita de juice chiar daca link-urile aveau nofollow. Lucrul asta nu e valabil pentru toata lumea.
Ce e valabil ptr muritorii de rand e aici. In rest, le vede, le stie, dar nu le considera bune tot timpul.
Valabil si pentru unele linkuri dofollow :)
Linkurile nofollow au si ele rostul lor. Gandeste-te cam cum pare un site care are IBL numai linkuri dofollow? Pare cam fortat, nu? POate atrage o revizuire manuala. Pe cand o alternanta, nofollow, dofollow, pare un pic mai natural.
Cand voi avea ceva timp disponibil si imi va reveni cheful de teste, voi lansa un site caruia ii voi aduce numai linkuri Nofollow, sa vad intr-adevar ce se intampla :) Daca intr-adevar g tine sau nu cont de ele. Din experienta de pana acum, cel putin pe .com, google tine cont.
Krumel incet incet tind sa cred ca si tu ca si Matt Cuts aveti interesul sa duceti oamenii in eroare > Linkurile no follow de la Wikipedia, Facebook , Twitter, Google Plus , etc... vrei sa spui ca nu au valoare .
Eu am linkuri .edu no follow cu putere de 3 si 2,5 transfer de autoritate ...cel putin asta imi spune Open site explorer.
So ??? Toate sunt bune . Ai nevoie de toate tipurile de linkuri pentru un link building serios!!
Prefer oricand un link nofollow de la un site puternic decat unul do follow de la unul slab...
OSE mai si greseste, vezi ultimul post de pe SEOMOZ. Nu cred ca e ok sa crezi prea mult in ei.
Apoi, ai facut un test cu link-uri pur nofollow sa vezi cat urca? De unde stii ca din mixul de link-uri cele cu nofollow au avut puterea scontata? Doar ptr ca iti spune OSE? :)
Wikipedia, Facebook , Twitter sint cu nofollow si ele nu au cine stie ce valoare ca juice. Te asigur. Posibil ca Wikipedia sa conteze nu neaparat datorita link juice-ului, ci a prezentei pe o pagina de a lor. Dar direct nu se cedeaza juice. Facebook , Twitter conteaza ca semnal social, nu ca factor direct SEO.
Google Plus are link-uri dofollow daca tin eu bine minte.
Daca nofollow nu mai conteaza, atunci de ce pun oamenii nofollow? Sau de ce Google recomanda folosirea lor, in anumite cazuri?
Cutts a spus un lucru destul de interesant intr-un clip, posibil sa ii fi scapat: link-urile autoritare cedeaza juice si prin nofollow altor link-uri autoritare. Deci nu toti pot profita de lucrul asta.
Indicat e un test.
Sunt cele doua chestii pe care trebuie sa le aiba orice link sau ma rog unul din ele : Authorithy(link do follow sau no follow de pe site impostant cu autoriatet mare ) si Pupularity ( ip diferit, diversitate domenii , etc ) ..
So ? Amandoua sunt foarte importante , depinde cum le privesti... Nu cred ca un astfel de test isi are sensul... E pierdere de vreme . Combinate no follow cu do follow e important sa fie !!
Cutts scapa doar informatia pe care interesul sa o dea... stii destul de bine ca asa e..
As putea sa iti dau o gramada de exemple ca ce spune el in practica nu trebuie luate in serios.
Apropo : duplicate content Am dat drumul in februarie 2011 la un autoblog pe un domeniu vechi de 6 ani luat la licitatie ! Tot continutul e duplicat 100% doar e vanator , are 4 postari pe zi ( deci continut nou) . Nu am pus linkuri de loc si ... ce crezi ??
Are Pr 2 si 3000 de unici pe luna ... repet natural !!! So ? Ce sa mai zicem de duplicat.. Asa ca mai fac vreo 10 dupa aceeasi reteta ...
Astae doar un ex..
diet.popu, pai eu nu cred ca tot ce zice el e ok. Dar sint lucruri pe care ei le scapa sau le poti deduce din ce spun. ;)
Apoi, din cate stiu, duplicate content se poate evita prin simplul fapt ca trimiti link-uri catre site si il faci autoritar. Asta e si motivul ptr care multe scrapere inca ies in fara site-urilor cu continut bun, unic. Daca ai internal linking si un index bun, duplicate content e inaplicabil.
Iar legat de nofollow, ptr ca vad ca nu zici nimic, hai sa vedem un site cu nofollow backlinks 100% si sa vedem cata putere are. Nu luam un cuvant cheie mare, dar ca idee un cuvant care sa poata estima puterea link-urilor nofollow si astfel incat sa putem scadea din pondere onpage-ul.
Nu am incercat niciodata sa pun numai nofollow .. de aia nu zic nimic...
Nu cred ca are sens...
Combinate in schimb am rezultate foarte bune... Repet eu nu ma bazez doar pe tumbl, sau orice alta categorie de linkuri. Fac de toate : tumblr , forum profiles, web 2.0, social, piramide micute ( maxim 3 tiers) , link wheels, edu, bookmarkings, ... numai articole nu am facut ...
Daca ai timp sa faci un asemenea tes uite ce recomand : dubleaza numarul de linkuri ( adica daca ai pune 100 dofoollow pune 200 no follow ) si mai ales fa-le de toate tipurile nu doar comments... Cred ca o sa fie ok..
Deci tu vorbesti de un mix, eu vorbesc doar de cele nofollow. N-am inteles ca nuca-n perete.
Deci alea nofollow nu sint utile, nu poti combate asta.
Eu niciodata nu am spus ca singure merita incercate!! As fii curios de un test din asta daca are cineva timp sa il faca dar tot asa no follow de mai multe tipuri : tumblr, pligguri, forumuri, web2.0...
Personal nu prea am timp de teste din astea ...
Cred cu tarie ca trebuie amestecate do follow cu no follow ..
Ce parere ai de Google Fresh??[COLOR="Silver"]
Ar trebui sa faci teste, SEO inseamna mult prospecting si testare...
Google Fresh pastreaza trendul de favorizare a brandurilor. Ramane de vazut cat de util o sa fie. Oricum se scoate din ecuatie relevanta (datorita trustului, a vechimii) pentru a evidentia site-urile autoritare (branduri in special). Nu sint sigur ca e un lucru bun, nu tot ce e actual e bun. Dar e nevoie de rezultate actualizate in SERPs, asta e clar.
Eu nu ma prea hazardez sa comentez lucrurile proa(spe)te pe care le face Google ptr ca ele nu sint definitive, suporta constant modificari si deci e posibil sa ma insel. Dar o sa urmaresc noile modificari (inevitabile).
Un articol cel putin interesatnt referitor la linkurile nofollow: SEO Experiment: Nofollow Links DO Pass Value & Rankings in Google | SocialSEO.com . Nu o iau neaparat de buna, dar, deh, e o idee de luat in seama.
Ce este drept e destul de vechi, dar posibil sa mai fie inca de actualitate.
News : in ultima vreme am observat ca urca mai bine siteurile care au o diversitate de linkuri ( forumuri, edu, bloguri, sociale ) si cat mai multe domenii ( ip-uri diferite ) ..Deci siteurile care au diversitate mare. !!!
Si care e stirea? Sa inteleg ca pana acum tu nu faceai asa link building? :goth:
bada dar acum este mai evident decat pana acum... Asta vroiam sa reliefez!!:))
nu e neaparat asta .... crede-ma vand foarte bine .... problema e chiar ca acest lucru popularity este mai important decat authority mai nou..
Asta era stirea , putin codata ....
Speram sa nu trebuiasca sa explic mot a mot !!!:))
diet.popu, heh, nu ne lua de prosti.
Pe cuvantul meu de am vandut aici ceva !!! Deci ce interes as avea ???
Sigur ca nu vreau sa moara threadul ... dar e perfect adevarat ce spun...
Eu pe Seopedia doar am cumparat , pana acum nu am vandut de 1 cent !!! Asa ca interesul meu e mic ... spre foarte mic ...
Dar nu se stie niciodata !! Pana la urma e un serviciu "ciudat" asta al meu ....
Uita-te la forumul meu @Krumel unde e pe Google la cautarea "forum seo " si vei intelege !!
Sper ca nu e pe .ro forumul asta... ( ma gandesc ca ar fi destul de trist la 210 cautari lunare din care cel putin 35% sunt scraperi sau cautari aiurea ).
Ataşament 2109