Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 16

Subiect: Script cu licenta sau nu?

dojo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    23rd July 2006
    Locaţie
    New York
    Vârstă
    47
    Posturi
    213
    Putere Rep
    37

Smile Script cu licenta sau nu?

Imi cer scuze daca nu sunt in categoria corecta (am ales aceasta in ideea in care majoritatea script-urilor ruleaza pe php, asp etc, deci as fi cat de cat in tema). Daca totusi nu am postat unde e OK, imi cer scuze anticipat pentru deranjul echipei de administrare

Exista deja o serie de script-uri de folosit. Unele gratis, altele platite. Observ pe "international" un trend de a se folosi script cu licenta. Desi sunt si eu stramtorata cu banii si nu imi permit inca tot ce trebuie cu licente OK, la script-uri nu imi place sa "sar calul". Asta inseamna ca am lucrat pe phpBB 3 ani pana am putut cumpara un VB. Am doua IPB (instalate prin fantastico, in cpanel) , varianta 1.2 si astept sa am bani sa imi cumpar IPB 2.x

Maine ma pregatesc sa platesc 30 USD pentru un script de licitatii pentru un site de al meu ...

Am observat in cazul unor proiecte romanesti script-uri folosite "ilegal". Exista si o serie de webmasteri care, ca si mine, isi pun problema de a folosi open source pana pot cumpara legal script-ul.

Ce parere aveti despre asta? Va luati un VB sau IPB de pe "locatiile de procurare - descarcare" sau chiar le cumparati legal? Oare merita sa risti sa te contacteze x de la Jelsoft ca vb-ul tau e "cu cantec" exact cand incepea comunitatea sa se miste? La asta ma tot gandesc si cred ca de asta nu am folosit script neplatit legal. Mi-e teama ca, dupa 2-3 ani de munca (si la mine asta inseamna 10 ore pe zi pe putin) ma trezesc cu un "letter" placut si cu somatie de 24/48 de ore. Oare merita?

Voi ce spuneti?

Ciprian Sorlea este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    5th September 2005
    Locaţie
    Cluj Napoca, Romania
    Vârstă
    44
    Posturi
    885
    Putere Rep
    40

Implicit

Nu merita sa-ti risti munca. Daca investesti atata timp intr-un proiect... fie el si un vis, merita sa bagi niste bani si in scripturile necesare, ca sa stai linistita.

Vorba ta, e pacat de munca ta, sa te trezesti cu somatii. Daca chiar nu iti permiti investitia in diverse scripturi, cauta pe hotscripts.com sau site-uri similare... si dormi linistita
    Scriem pe blog despre Optimizare site-uri.
    Avem pentru voi peste 20 de Unelte SEO.

zuk
    zuk este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    13th September 2006
    Posturi
    375
    Putere Rep
    36

Implicit

gandeste-te asa, iei un script nulled, totu e ok siteu merge, devine din ce in ce mai popular sau are direct un succes nebun si apoi apar complicatii. primesti somatii de la creatorii scriptului si totul poate sa cada in cateva ore. toata munca ta s-a dus si devii o amintire pe net

Aurel Dragut este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    27th August 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    43
    Posturi
    1.077
    Putere Rep
    38

Implicit

Ciprian si zuk au dreptate. Si eu am preferat sa platesc (unde era nevoie) ca sa nu risc nimic pe viitor. In director am bagat pana acum cam 65E ... poate e putin dar poate mai urmeaza alte investitii.
    Promovez Produse și Servicii Auto si detin un Blog personal
    Twitter: @AurelDragut

zzzttt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    3rd February 2007
    Locaţie
    Targu-Mures
    Vârstă
    48
    Posturi
    239
    Putere Rep
    36

Implicit

In general, scripturile free sunt mai vulnerabile, dat fiind faptul ca le este cunoscut codul sursa de foarte multe persoane printre care pot fi si cele rau intentionate.
    Asta nu inseamna ca nu sunt bune. Trebuie sa fi doar atent sa-ti faci actualizarile la zi si sa citesti despre bug-urile descoperite.
    Asta nu inseamna ca scripturile "custom made" pentru care platesti sunt chiar asa de bune sau nu au bug-uri. Au si ele, dar nu sunt asa de cunoscute.

In privinta folosirii de scripturi fara licenta nu ti-as recomanda sa faci asta. E imoral . Unii oameni au muncit pt ele. Nici tie nu ti-ar place sa muncesti pentru ceva din care vrei sa faci bani, iar altu sa-si insuseasca roadele.

zuk
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    13th September 2006
    Posturi
    375
    Putere Rep
    36

Implicit

e imoral si sa folosesti windows/office fara licenta cum o facem majoritatea (am facut-o acum le am licentiate odata cu achizitionarea laptopului)

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    27th August 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    43
    Posturi
    1.077
    Putere Rep
    38

Implicit

zuk si winamp il ia cu licenta?

Dever este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    28th July 2006
    Locaţie
    UK
    Vârstă
    44
    Posturi
    378
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de zzzttt Vezi Post
    In general, scripturile free sunt mai vulnerabile, dat fiind faptul ca le este cunoscut codul sursa de foarte multe persoane printre care pot fi si cele rau intentionate.
    Asta nu inseamna ca nu sunt bune. Trebuie sa fi doar atent sa-ti faci actualizarile la zi si sa citesti despre bug-urile descoperite.
    Asta nu inseamna ca scripturile "custom made" pentru care platesti sunt chiar asa de bune sau nu au bug-uri. Au si ele, dar nu sunt asa de cunoscute.

In privinta folosirii de scripturi fara licenta nu ti-as recomanda sa faci asta. E imoral . Unii oameni au muncit pt ele. Nici tie nu ti-ar place sa muncesti pentru ceva din care vrei sa faci bani, iar altu sa-si insuseasca roadele.
    As indrazni sa te contrazic un pic in privinta scripturi free -> vulnerabile. Si scripturile platite au vulnerabilitati ... ce le-ar deosebi in schimb este ca avand licenta pe un script in momentul in care s-a gasit o vulnerabilitate echipa care l-a facut trece la treaba pentru a corecta greseala.
    Cu alte cuvinte licenta iti ofera si avantajul suportului tehnic etc (acum depinde si de licenta de ce sa nu fim corecti ).
    Ca sa fiu si ontopic, intr-adevar ca sa dormi linistita este bine sa il cumperi.
    (Daca vrei sa faci niste teste ai putea sa instalezi un script nulled local si sa te joci pana ti se scurg ochii pe monitor, dar cand vrei sa demarezi online -> licenta )

zuk
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    13th September 2006
    Posturi
    375
    Putere Rep
    36

Implicit

am winamp lite free

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    27th August 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    43
    Posturi
    1.077
    Putere Rep
    38

Implicit

mai bine intrebam direct daca ai soft nelicentiat in pc. oricum ma opresc aici ca am deviat destul de la subiect. Scuze!

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Licenta in SEO.
    De palex1988 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 28th April 2010, 09:13
  2. Vand 2 script-uri cu licenta
    De adson în forumul Domenii
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 25th October 2008, 00:46
  3. Proiect de licenta
    De deadworldisee în forumul SEO Soft
    Răspunsuri: 4