Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: Site virusat. Ajutor!

PaulC este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th July 2015
    Vârstă
    35
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit Site virusat. Ajutor!

Salutari,

Am un site care a fost virusat, mai exact acesta face redirect pe variantele de mobil si tablete catre niste site-uri rusesti (.ru). Versiunea de desktop functioneaza ok. Am sters redirecturile din .htaccess, am schimbat parolele de la wordpress si cpanel si am facut update la ultima versiune de wordpress. Problema e ca dupa cate ore redirecturile din .htaccess se rescriu automat. Am deschis un ticket la firma de hosting si am primit urmatoarele raspunsuri:

Primul:

Am curatat fisierul .htaccess si am setat permisiuni 0000 pentru a nu mai putea fi modificat. Va putem oferi un restore al siteului la o data anterioara , cel mai vechi backup disponibil pe care il avem este din data de : 29.11.2015. Doriti sa initiem operatiunea de restore?

Al doilea:

Am setat .htaccessul default wordpress si pentru dietadaneza.ro si ieftineste.ro ambele fiine compromise. De asemenea directoarele ... au fost blocate de firewall pentru continere de scripturi php pentru trimitere de emailuri de tip spam. Am deblocat aceste directoare si am dezactivat functia de trimitere emailuri din scripturi php pentru contul dumneavoastra de gazduire. Va recomand schimbarea parolelor de access pentru partea de administrare a siteurilor, verificarea temeinica a fisierelor din platformele folosite pentru eliminarea scripturilor mallware, renuntarea la teme premium oferite FREE si scanarea calculatoarelor de unde accesati partea de admin a site-ului si cPanelul cu un antivirus licentiat.

Problema e ca redirecturile s-au rescris din nou. Unde ar trebui sa ma uit pentru a vedea de ce se rescriu redirecturile, ce ar trebui sa fac?

Multumesc,

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    95
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    95

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Pasul 1: Schimba parolele de pe un alt calculator. Scaneaza-ti calculatorul de pe care lucrezi in mod normal si curata-l daca este cazul. Posibil problema sa fie pe unitatea de lucru.
    Pasul 2. Fa update la ultima versiune de wp si totodata updateaza pluginurile. Vezi sa nu folosesti pluginuri obscure.
    Pasul 3. Schimba thema, posibil ca actuala sa aiba hibe de securitate
    pasul 4. Instaleaza un plugin de securitate
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

evolution este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    29th October 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    997
    Putere Rep
    38

Implicit

Foarte probabil e sa fie de la un virus de pe pc-ul propriu, via profilele salvate de FTP.
    Incearca sa te conectezi prin FTP de pe alt PC si vezi daca se mai intampla.

nrb220 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    8th February 2014
    Posturi
    238
    Putere Rep
    21

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Dar de virus in sql ce zici? Ai cautat sa vezi? Eu am patit si cu virus in baza de date de la site. Degeaba schimbi parole, update-uri etc... daca virusul e in sql.

Iar daca zici ca htacces se rescrie automat, e posibil sa ai in ftp ceva fisiere (ori jpg.php, ori gif.php-- ex: index.jpg.php) care iti rescriu acest fisier
    Vand fani facebook. PM sau mail nrb220 @yahoo.com

MarinelPadurice este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    17th July 2011
    Locaţie
    Breaza
    Vârstă
    33
    Posturi
    272
    Putere Rep
    26

Implicit

poti incerca din cpanel acel antivirus la mine a facut minunui. incearca sa deyactivezi pluginurile si cu asta am avut eu probleme de tot asa imi facea redirect si era din cauza unui plugin.
    negustorul care isi respecta munca nu insala clientul pentru ca inainte de toate, se respecta pe sine!

avram este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    59
    Data înscrierii
    7th May 2011
    Posturi
    1.361
    Putere Rep
    59

Implicit

schimbă parola CPANEL, Ftp și nu mai o salva în vreun client ftp, că e plain text. Posibil să fie virusat calc. tău și parola să fi fost salvată în clientul ftp
    ░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    791
    Putere Rep
    45

Implicit

Am intampinat recent o "spargere" si am gasit in cpanel la Remote MySQL ip-uri care aveau acces la baza de date. Verifica si acolo iar daca sunt mai multe lasa-l doar pe cel al hostingului.

Nu stiu daca spun vre-o prostie si chiar incurajez pe cei care pot explica in concret ce face mai exact Remote MySQL.

Succes!

PaulC este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th July 2015
    Vârstă
    35
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit

Multumesc pentru ajutor,

Am facut update la toate plugin-urile, update la wordpress, tema e premium si o am instalata de mai bine de un an. Am scanat pc-ul propriu, l-am curatat de virusi si momentan site-ul nu mai face redirect. S-ar putea sa fi fost din cauza asta.

Multumesc inca o data,

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Site wordpress virusat
    De demonbogdan în forumul WordPress
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 15th December 2012, 02:51
  2. Verificare site daca este virusat (compromis)
    De lovelife în forumul Utile
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 11th October 2011, 22:38
  3. Optimizare site ajutor: vreau sa imi optimizez site-ul cine ma ajuta
    De Oana Banita în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 15th May 2011, 19:20
  4. Site virusat - Etichetat de google
    De Cata. în forumul Google
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 11th November 2010, 20:42
  5. Google virusat
    De tataraseni în forumul Google
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 20th March 2009, 13:37

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.