Citat Postat în original de mariusx Vezi Post
ssd-ul ajuta mai mult mysql-ul dar pentru apache nu e nici o diferenta chiar s-ar putea ca niste hdd-uri bune sa aibe performante mai bune.
cel mai bine e sa separi mysql-ul de apache .. sa fie pe 2 servere. atunci nu se vor mai bloca reciproc asa cum se intampla cand sunt pe acelas server si ai un spike de trafic.
daca le ai pe acelas server sa zic 8 coruri .. folosesti mediu 1 core. intr-un moment de trafic mai mare .. dublu sau chiar triplu e posibil sa treci de 800% si asta in principiu ca sunt procese care asteapta alte procese si tot asa
Ajuta si la apache, e viteza cu care acceseaza si livreaza continutul, imagini, css, js, nu are cum un hdd normal bun sa aiba performante bune, matematic nu prea are cum, am SSD pe computerul de acasa, si diferenta fata de orice RAID cu super HDD si SSD este enorma. Nu ma pricep la servere, am doar notiuni asa de incepator
Asa am cerut initial sa fie un vps separat cu ssd pentru sql, dar mi sa spus din experienta lor ca e mai lent asa deoarece sunt viteze mai mici in retea si poti uneori si probleme de conexiuni intre sisteme
Oricum 20E luna este diferenta, nu este asa mare, pana la sfarsitul lunii se va face migrarea