Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 17

Subiect: php copy content

Paul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    22nd November 2010
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    37
    Posturi
    506
    Putere Rep
    32

Exclamation php copy content

Buna seara ,

Sunt incepator in ceea ce priveste php si as avea nevoie de putin ajutor chiar daca imi voi prinde urechile.

Caut un code php , un script , o indicatie , orice despre problema mea si anume :

Am un site exemplu site "mama" pe care am o pagina php , care imi genereaza un continut din mysql si anume o propozitie simpla + link. ( ex : site.ro )

Ei bine ce doresc eu sa pot copia continutul acestei pagini pe alte site`uri de a le mele (sa spunem site`uri "fiu" )dar nu sub forma de <iframe> din cate am inteles nu e bun prieten cu tovarashu`l google , iar cum vizitele vin majoritatea de pe google pica ideea.

Vreau o alternativa la iframe... ca sa pot insera continutul pagini mama pe site`urile mele celelalte adika site`urile "fiu", dar si google sa indexeze continutul mama ca fiind unul a site`urilor "fiu" propozitia mea adika si un link.

Am auzit pe cineva spunand ca se poate prin get_content si mai nush ce ,ca fiind un fisier php pe site`urile "fiu" conectanduse la site`ul "mama" copiind content`ul si scriindul intrun fisier html,php (ex: test.php sau test.html)... desigur acest fisier aflanduse pe siturile "fiu"

Iar prin acest fisier (test.php) sa pot afisa continutul pagini "mama" folosind functia include pentru a o integra undeva pe site`urile "fiu" iar ca google sa indexe`ze continutul

Are cineva idee ? (scuzati expresile mama - fiu dar pentru a ma explica mai bine)

Multumesc anticipat !

Bogdan Ungureanu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    17th September 2010
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    34
    Posturi
    431
    Putere Rep
    32

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Din moment ce ai zis că site-ul mamă este al tău, extrage pur și simplu din baza de date contentul de la site-ul "mamă" și afișează-l cum vrei pe site-ul "fiu". Simple as that.
    Citește câteva tutoriale despre php și mysql și vei vedea cât de ușor e să-l faci.

Paul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    22nd November 2010
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    37
    Posturi
    506
    Putere Rep
    32

Implicit

Problema sta in felul urmator site`ul "mama" e pe un server situ`at in USA , iar celelalte hosting romania .... si vreau sa le dau si altor site`uri privilegiul de asi adauga content`ul mama pe site`ul lor acesta trebuind index`at de google ca content al lor.

Netul este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    5th January 2006
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    1.068
    Putere Rep
    49

Implicit

- daca siteurile "fiu" sunt ale tale, poti sa preiei informatiile direct din baza de date "mama" (trebuie doar sa oferi acces la baza de date si altor siteuri, vezi despre Remote MySQL - ai si in cPanel)

- alta metoda e sa creezi un RSS si alte siteuri sa il preia

- alta metoda e sa creezi un "widget" pe siteul mama, unde afisezi ce te intereseaza, widget care sa fie preluat de alte siteuri

- sau cod PHP in siteurile fiu:

Cod PHP:
    // preluate pagina:
    $url "http://www.site.ro/file.php";

// Extragere cod HTML si punerea codului in variabila $page
    $page file_get_contents($url);

//eliminare formatari si extragere text:
    $continut strip_tags($page); 

deadworldisee este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    6th April 2008
    Locaţie
    iasi
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    36

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Dpmdv a 4 metoda cu PHP cade pentru ca file_get_content este o functie blocking si nu va lasa codul sa se ruleze mai departe pana cand nu va fi luat tot continutul de la $url. Situatia devine dramatica in cazul in care un vizitator din romania viziteaza situl din romania , pe care se citeste continut de pe cel din SUA.Mai concret din Romania pana la cel mai bun host din SUA latencyul e de minim 120 ms, la care se adauga timpul de procesare a acelei pagini pe acel server (la un loc fiind minim 200ms -asta in cazul cel mai bun) , dupa care se adauga si latencyul de pe serverul din romania si ajungi sa ti se incarce o pagina hostata pe un server din Romania la minim ~400ms( iar in acest timp, CSS-ul nu se va randa in browser, macar sa dea effect ca se incarca pagina sau ceva.)

Daca mai pui la calcul ca in general se pierd packete pe drum , mai ales din SUA pana in romania, nu o sa fie destul de placut sa astepti pana se incarca pagina.

Netul este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    5th January 2006
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    1.068
    Putere Rep
    49

Implicit

Citat Postat în original de deadworldisee Vezi Post
    Dpmdv a 4 metoda cu PHP cade pentru ca file_get_content este o functie blocking si nu va lasa codul sa se ruleze mai departe pana cand nu va fi luat tot continutul de la $url. Situatia devine dramatica in cazul in care un vizitator din romania viziteaza situl din romania , pe care se citeste continut de pe cel din SUA.Mai concret din Romania pana la cel mai bun host din SUA latencyul e de minim 120 ms, la care se adauga timpul de procesare a acelei pagini pe acel server (la un loc fiind minim 200ms -asta in cazul cel mai bun) , dupa care se adauga si latencyul de pe serverul din romania si ajungi sa ti se incarce o pagina hostata pe un server din Romania la minim ~400ms( iar in acest timp, CSS-ul nu se va randa in browser, macar sa dea effect ca se incarca pagina sau ceva.)

Daca mai pui la calcul ca in general se pierd packete pe drum , mai ales din SUA pana in romania, nu o sa fie destul de placut sa astepti pana se incarca pagina.
    In loc de file_get_content poti folosi CURL, care e mai rapid decat file_get_content.
    Fac zilele astea niste teste cu un motor de cautare propriu, cu spider propriu.
    Daca de ex. cu file_get_content "preluam" continutul unei pagini mari (sute de kB) in peste 10 secunde, cu CURL aceeasi pagina o indexam in aprox. 2-3 secunde.
    E mai mult cod de scris la CURL dar e mai eficient si are mai multe avantaje.

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Care e interesul sa postezi acelasi lucru pe 5 siteuri diferite? Sunt eu un pic adormit sau e duplicate content, adica useless?
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

hyperionXS este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    39
    Posturi
    93
    Putere Rep
    32

Implicit

In cazul in care continutul pe care il preiei nu se schimba prea des, poti utiliza un sistem simplu de cache.
    Pe siteul mama, creezi un fisier, sa-l denumim extern.php unde afisezi continutul in format html/xml in functie de cum il vei folosi mai departe.
    Pe siteurile fii, cum bine a precizat Netul, folosesti cURL pentru a citi fisierul extern.php astfel:
    Cod PHP:
    $cache_file 'cache.tmp';
    $expire 60*60// o ora
    if(file_exists($cache_file) and filemtime($cache_file)>=time()-$expire)
    {

readfile($cache_file);
    }
    else
    {

curl_setopt($chCURLOPT_URL"http://www.example.com/extern.php");

curl_setopt($chCURLOPT_HEADER0);

curl_setopt($chCURLOPT_RETURNTRANSFER0);

$response curl_exec($ch);

curl_close($ch);
      echo 
    $response;

file_put_contents($cache_file$response);

Desigur, daca poti sa setezi cronjoburi, setezi citirea fisierului extern intr-un cronjob.
    Ultima modificare făcută de hyperionXS; 9th January 2011 la 11:45.

deadworldisee este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    6th April 2008
    Locaţie
    iasi
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    36

Implicit

Netul,hyperion nu ati inteles la ce m-am referit. Nu am facut referire la functia file_get_contents in sine ci la faptul ca este o functie blocking, exact ca si curl_exec !
    Va pot spune sigur ca functia curl_exec nu face diferenta majora incat sa se simta la incarcare in comparatie cu file_get_contents in momentul cand este vorba de 1 singur url. Curl este bun doar la preluat continut in paralel simultan de pe mai multe urluri.

Oricum cea mai buna solutie ramane a lui hyperion cea prin caching si iti recomand sa activezi gzip pe acel site.

Parerea mea este sa faci prin jquery un postcall la un script care sa returneze continutul de pe situl mama ,astfel situl tau din romania o sa se incarce la fel de repede si cand primeste continutul de la situl mama , il va pune in pagina prin Jquery.
    Solutia asta e buna in cazul in care se face update des si la intervale de timp inegale la baza de date.

hyperionXS este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    39
    Posturi
    93
    Putere Rep
    32

Implicit

deadworldisee, am inteles perfect ce ai vrut sa spui, de asta am sugerat si metoda preluarii in cronjob. Intr-adevar, file_get_contents si cURL blocheaza scriptul pana cand isi termina treaba. De asta, conform solutiei mele, un utilizator pe ora va citi serverul din SUA, restul il vor citi pe cel din Romania. Acest lucru este eliminat complet in cazul folosirii unui cronjob. Nici un utilizator nu va mai citi din SUA.
    Metoda cu jquery este buna in cazul in care esti interesat doar de utilizator sa vada acel continut. Daca vrei ca si google sa vada continutul, e o problema.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. SERP factor: Quality Content vs. Code To Content Ratio – vă invit la discuţii
    De Hobart în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 24th November 2009, 14:24
  2. Liceta de Paragon Drive Copy 9 Special Edition gratis
    De Marius Mailat în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 28th April 2009, 15:55
  3. Copy/paste ... pana si icon-ul l-a luat!
    De odiv în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 18th November 2008, 11:36
  4. Best content & DMOZ
    De too_night în forumul DMOZ
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 13th June 2007, 14:37
  5. Limitare copy - paste ?
    De vbcypher în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 8th September 2006, 15:42

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •