Citat Postat în original de B. Alex Vezi Post
@robyroy @lovelife: Nu m-am plans nicaieri de rep negativ, am inteles, am citit regulamentul cu privire la reputatii si mi se pare absolut normal ca nu toti sa aiba aceeasi putere de oferire a punctelor. Eu nu ma refer la algoritm sau la calculare, ma refer la oameni, la mentalitati. Tocmai, nu poti sa influentezi mintea fiecarui user de pe SeoPedia, dar poti macar sa il amendezi atunci cand ofera rep negativ degeaba doar pentru ca asa vrea el sau pentru ca altu i-a oferit si e nervos.

Eu tot raman la parerea ca daca sistemul nu ar mai fi transparent, acesta ar deveni si mai bun pentru ca atunci nu se va mai scula gica din coceni sa dea rep negativ apoi sa se culce la loc.
Daca sistemul ar fi transparent, cand ti-ar da unul reputatie negativa ai sari sa-i dai si tu lui. Sau ar genera discuti pe PM ori chiar pe thread: De ce mi-ai dat ma reputatie negativa?! Si in loc sa discutam fondul threadului, l-am fragmenta din loc in loc cu intrebari "de ce nu mi-ai dat ma pozitiva?!" Sau "ce-am zis rau?". In momentul in care primesti rep negativa trebuie sa reflectezi, poate chiar ai facut o prostie. Recitesti si vezi pe cine ai atins cu postul tau. Daca crezi ca reputatia neg e acordata eronat, mergi mai departe. Nu te cramponezi de asta, nu discuti despre asta, nu creezi threaduri despre asta (vorbesc la general, ca am vazut tone).
Moderatorul nu poate sa faca politie in zona aceasta dintr-un motiv foarte obiectiv: el nu vede cineva va da reputatie (administratorul da). Si chiar de-ar putea, el nu poate sa faca un proces din asta in care sa analizeze daca userul care a dat rep negativa a fost indreptatit sa o faca sau nu.

Aaa... ca se face abuz, inteleg si eu. Dar abuz nu inseamna sa-ti iei de la 10 insi reputatie negativa ci sa vezi ca sistematic iti da acelasi user (nu o sa vezi asta direct, dar poti concluziona foarte simplu acest lucru si apoi sa ceri unui administrator sa arunce o privire).