Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Salutari tuturor

Afișare hibrid

lucicj este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th December 2013
    Locaţie
    Cluj, RO
    Posturi
    6
    Putere Rep
    0

Implicit Salutari tuturor

Vă salut,

Sunt Lucian, un istoric pasionat de fotografie, care a ajuns în ultimii ani să se orienteze tot mai mult spre acest domeniu. Dată fiind propensiunea mea spre cuvântul scris, de aici și până la a demara două proiecte online - un blog, Fotografie Cluj (înființat în iunie 2012) și un forum de calatorie si fotografie (iulie 2013, după cca. 5 luni de funcționare pe platforma gratuită ForuMotion) - nu a fost cale lungă.

Ambele site-uri vizează publicarea de recenzii de aparate de fotografiat, sfaturi pentru începători, cât și relatarea unor evenimente locale din perspectiva fotografului (pe blog) sau a impresiilor de călătorie (pe forum). Încerc însă nu doar să-i învăț pe alții fotografie, ci și să mă edific eu asupra unor aspecte, atât în domeniul fotografic, cât și în cel al SEO-ului... deoarece nu cred că trebuie să vă spun vouă asta, dar un site necunoscut motoarelor de căutare va rămâne necunoscut și publicului.

De când dețin ambele site-uri am putut face mai multe observații cu privire la comportamentul motoarelor de căutare (Google, dar și Yahoo sau Bing) comparativ unul față de celălalt, și sper să avem ocazia, în postări viitoare, să dezbatem unele chestiuni legate de site-uri și comportamentul acestora.

Însă, până atunci, vă doresc o duminică excelentă!

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    31

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Bine ai venit !

geo888 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    12th December 2007
    Posturi
    259
    Putere Rep
    36

Implicit

bine ai venit!

hl2u este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    15th November 2006
    Vârstă
    51
    Posturi
    484
    Putere Rep
    37

Implicit

Bine ai venit!

Pt. ca tot esti pasionat de fotografie si incerci sa faci din asta un mod de viata si o sursa de venituri(cel putin asa am inteles eu referinta la cele 2 bloguri), ce parere ai de "inflatia" de fotografi amatori din .ro - inclusiv cei multi dispusi sa investeasca sume respectabile in aparatura profi? "Iegzista" o explicatie :-)?

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de hl2u Vezi Post
    Bine ai venit!

Pt. ca tot esti pasionat de fotografie si incerci sa faci din asta un mod de viata si o sursa de venituri(cel putin asa am inteles eu referinta la cele 2 bloguri), ce parere ai de "inflatia" de fotografi amatori din .ro - inclusiv cei multi dispusi sa investeasca sume respectabile in aparatura profi? "Iegzista" o explicatie :-)?
    Eu inteleg ca e doar pasionat, nu ca incearca sa traiasca din foto.
    Ce parere poti sa ai despre inflatia de fotografi amatori "cu scule"? Bravo lor, ar trebui incurajati, pentru ca daca se cumpara masiv, sculele se ieftinesc, iar cei care fac fotografii (nu poze) isi pot lua sculele de care au nevoie la preturi mai bune.

Ontopic: bine ai venit Lucian.
    Despre SEO nu stiu ce ti-as putea spune, pentru ca nu stiu inca ce urmaresti anume cu blogurile respective; dar despre foto permite-mi sa iti fac o recomandare: Watch the Online Video Course Foundations of Photography: Composition
    Sper ca nu te simti jignit de recomandarea mea, consider ca e un curs superb din care are ce invata orice fotograf, indiferent cat de experimentat este. Cred ca la Lynda.com ai o saptamana gratis, deci nu implica un efort financiar.
    Trust, but verify.

hl2u este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    15th November 2006
    Vârstă
    51
    Posturi
    484
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Ce parere poti sa ai despre inflatia de fotografi amatori "cu scule"?
    Avand in vedere ca, cel putin in opinia mea, e un fenomen aproape "sociologic"(altii i-ar putea zice moda sau chiar moft) cu implicatii majore, cel putin, pe partea de afiliere - eram curios de un punct de vedere al unui "insider" al fenomenului. Uitasem de pasiunea ta fotografica in dezvoltare, insa, sper ca nu te-ai suparat

Ontopic: ia-o usor, citeste mai intai forumul - e o adevarata mina de aur dpdv SEO, dar nu numai - o sa-ti ia ceva timp[eu de 7 ani tot nu reusesc ;-)], "actioneaza" conform regulamentului si totul o sa fie in regula. Discutiile interesante/amuzante sunt garantate!

Ionut Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    28th March 2011
    Locaţie
    Focsani
    Vârstă
    31
    Posturi
    300
    Putere Rep
    28

Implicit

Bine ai venit
    Eu sunt Ionut Cosmin si scriu despre net....

lucicj este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th December 2013
    Locaţie
    Cluj, RO
    Posturi
    6
    Putere Rep
    0

Implicit

Bine v-am găsit!

Ca de obicei, adevărul e undeva la mijloc, în sensul că am început să fotografiez din plăcere, pentru a-mi ține un jurnal al călătoriilor întreprinse. Dorind să-mi cumpăr un aparat mai bun și să văd ce fac și ce nu fac bine, am făcut un curs, în urma căruia am descoperit că nu e atât de dificil să faci poze comerciale, la un nivel mediu. Astfel că am dorit să văd ce îmi oferă și această deschidere.

Performanța cere într-adevăr scule, dar mai ales cunoștințe și antrenament... și, de la un punct, pozele tale se îmbunătățesc mai mult dacă investești în workshop-uri și cărți, sau, de ce nu, un curs video online, decât în numărul megapixelilor și obiectivelor.

Probabil pentru că mi-am petrecut ultimii 5 ani scriind articole și teza de doctorat, am descoperit că mă descurc mai bine a scrie despre fotografie decât a căuta clienți "offline" cărora să le fac poze... și că din publicitatea online/marketing-ul afiliat, chiar dacă se câștigă puțin în lipsa unui trafic susținut, tot e mai bine decât dacă îți publici teza și în doi ani nu scoți nici tiparul. Cel puțin, știu că scriind îmi fixez anumite cunoștințe, mă perfecționez experimentând și, poate, în timp va fi și loc de mai bine.

Cât privește prețul echipamentelor foto, am observat că departamentele de marketing ale companiilor sunt foarte abile: într-adevăr scad prețul modelelor pentru începători, eventual fac periodic câte o reducere căreia să nu-i poți rezista... apoi te taxează la obiective și accesorii, cărora, subtil, le cresc prețurile... și numai te trezești că obiectivul tău de 1099 lei e acum 1299...

Revenind la activitatea mea online, evit să scriu doar ca să arunc cu cuvinte-cheie, încercând să ofer ceva pentru care oamenilor să-și dorească să revină... sper să "înțeleagă" și Penguin-ul Google asta, deși mai bine voi trata subiectul în secțiunea de Studii de caz.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Citat Postat în original de lucicj Vezi Post
    Revenind la activitatea mea online, evit să scriu doar ca să arunc cu cuvinte-cheie, încercând să ofer ceva pentru care oamenilor să-și dorească să revină... sper să "înțeleagă" și Penguin-ul Google asta, deși mai bine voi trata subiectul în secțiunea de Studii de caz.
    Asta e cel mai important si e foarte greu sa dai gres daca procedezi asa. Nu numai ca n-o sa ai probleme cu Panda (Pinguin are treaba cu linkurile, nu cu continutul), dar o sa atragi si vizitatori daca te axezi pe ei si nu pe Google.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Salutari !
    De gmircea în forumul Prezentare forumisti
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 26th August 2013, 16:34
  2. Salutari tuturor...
    De Silviu în forumul Prezentare forumisti
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 9th April 2011, 18:37
  3. Salutari!
    De Rokko în forumul Prezentare forumisti
    Răspunsuri: 11