Placerea e a mea. E admirabil ca ai vrut sa pui bazele unui forum de profil, mai ales pentru ca accesul e gratuit. Marturisesc ca sunt ceva mai (sau mult mai) egoist decat tine, si nu sunt de regula capabil sa ofer sfaturi gratuite din lipsa de incentiva/interes, dar si deoarece aproape niciodata nu am timp suficientCred sincer ca userii Seopedia ar trebui sa inteleaga valoarea lucrurilor pe care le invata aici, fie ca sunt legate de SEO (de la tine, Krumel si altii), sau nu. E mereu interesant sa interactionezi cu oamenii uniti de pasiuni similare sau doar activand in nise similare. Tocmai in contextul asta mi se par cel putin amuzanti unii useri care o data logati cred ca au dreptul la orice, tocmai pentru ca e "democratie".
In alta ordine de idei, din nefericire, mai ales pe SEO in Romania, au aparut tot felul de experti, peste noapte. Datorita mentalitatii bani = teapa repetata de N ori, ei scad increderea investorilor seriosi (firme mari, sau chiar si oameni de afaceri locali, care investesc in asta si nu simt un efect real, sau simt efectul unor campanii de linkspamming agresive). La nivel international, iti pot spune ca simt efectiv, teama companiilor de a implica romani sau firme romanesti in proiecte de marketing.
Asta ca sa nu mai vorbim despre achizitii. Sa presupunem ca esti o firma, cu 15 angajati care are sa zicem un buget pentru investitii de 100.000 de euro. Si sa presupunem tot ca prin miracol ca ai o afinitate pentru Europa de Est si vrei sa iti plasezi banii in active locale, sau, pe romaneste vrei sa cumperi un site si sa il dezvolti. In momentul in care vei incerca asa ceva in Romania, vei avea tot felul de surprize. Lucram la un moment dat cu bullionvault, un site afiliat eToro, si specializat in tranzactiile cu aur. Si tocmai pentru ca era o perioada in care estimau ca pretul aurului va creste masiv, au facut o oferta (zic eu incredibila, cred ca era de +30.000 de USD) pentru un site de 2 pagini romanesc, cu vreo 2 unici pe zi, insa pe un domeniu f. interesant. Nu doar ca au fost refuzati, insa raspunsul a fost de pomina. Webmasterul dorea vreo 100 de mii. Chestia asta e tipic romaneasca. Nu spun ca nu sunt domenii, nise, optiuni, interesante in Romania, dimpotriva. Insa nu stim sa vindem cu adevarat, si mai ales, nu avem mentalitatea asta de a face afaceri reale, ci doar de a da tunuri. Exemplele nu se opresc aici, ar fi mult de discutat. Pe .ro se vor face multi bani in anii urmatori. Pentru ca gradul de penetrare al internetului e relativ mic, populatia nu e educata si orientata catre achizitiile online (Zoso cred ca avea la un moment dat un articol bun legat de CPM/CPA in Romania), etc, etc.
Exista insa o probabilitatea relativ mare, ca neseriozitatea webmasterilor sa conduca la o crestere temperata/franata daca o pot numi asa. In plus proiecte de genul asta: forum . seopedia . ro/spam-made-ro/11460-search-engine-optimization-spam-codrosu-ro.html , balaur.ro (clona de pe indeed, care culmea acum va veni in Romania), ubervu.com (spam masiv prin caching al rezultatelor) au doua tipuri de consecinte. In primul rand, in prima faza sunt intens mediatizate. Ulterior, un VC/business angel isi plaseaza banii in proiect, bani pe care nu ii va mai vedea niciodata in majoritatea cazurilor. Dupa 1-2 ani, constientizand chestia asta, BA-ul nu doar ca nu va mai plasa bani in proiecte alaturi de acel antreprenor, insa va avea o reticenta generala fata de piata autohtona. Reteaua e mica de cele mai multe ori. O data ce ai promis ceva ce nu poti livra, dezamagind, vei fi cunoscut pentru asta. Nu doar tu, ci si oamenii care lucreaza cu tine/pentru tine. Si uite asa, usor usor nici un BA din afara, parte din retea/cerc nu va mai investi in proiecte locale.

Cred sincer ca userii Seopedia ar trebui sa inteleaga valoarea lucrurilor pe care le invata aici, fie ca sunt legate de SEO (de la tine, Krumel si altii), sau nu. E mereu interesant sa interactionezi cu oamenii uniti de pasiuni similare sau doar activand in nise similare. Tocmai in contextul asta mi se par cel putin amuzanti unii useri care o data logati cred ca au dreptul la orice, tocmai pentru ca e "democratie".
Răspunde cu citat
. Multumesc pentru raspuns.

.