Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 21

Subiect: Salut

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Placerea e a mea. E admirabil ca ai vrut sa pui bazele unui forum de profil, mai ales pentru ca accesul e gratuit. Marturisesc ca sunt ceva mai (sau mult mai) egoist decat tine, si nu sunt de regula capabil sa ofer sfaturi gratuite din lipsa de incentiva/interes, dar si deoarece aproape niciodata nu am timp suficient Cred sincer ca userii Seopedia ar trebui sa inteleaga valoarea lucrurilor pe care le invata aici, fie ca sunt legate de SEO (de la tine, Krumel si altii), sau nu. E mereu interesant sa interactionezi cu oamenii uniti de pasiuni similare sau doar activand in nise similare. Tocmai in contextul asta mi se par cel putin amuzanti unii useri care o data logati cred ca au dreptul la orice, tocmai pentru ca e "democratie".

In alta ordine de idei, din nefericire, mai ales pe SEO in Romania, au aparut tot felul de experti, peste noapte. Datorita mentalitatii bani = teapa repetata de N ori, ei scad increderea investorilor seriosi (firme mari, sau chiar si oameni de afaceri locali, care investesc in asta si nu simt un efect real, sau simt efectul unor campanii de linkspamming agresive). La nivel international, iti pot spune ca simt efectiv, teama companiilor de a implica romani sau firme romanesti in proiecte de marketing.

Asta ca sa nu mai vorbim despre achizitii. Sa presupunem ca esti o firma, cu 15 angajati care are sa zicem un buget pentru investitii de 100.000 de euro. Si sa presupunem tot ca prin miracol ca ai o afinitate pentru Europa de Est si vrei sa iti plasezi banii in active locale, sau, pe romaneste vrei sa cumperi un site si sa il dezvolti. In momentul in care vei incerca asa ceva in Romania, vei avea tot felul de surprize. Lucram la un moment dat cu bullionvault, un site afiliat eToro, si specializat in tranzactiile cu aur. Si tocmai pentru ca era o perioada in care estimau ca pretul aurului va creste masiv, au facut o oferta (zic eu incredibila, cred ca era de +30.000 de USD) pentru un site de 2 pagini romanesc, cu vreo 2 unici pe zi, insa pe un domeniu f. interesant. Nu doar ca au fost refuzati, insa raspunsul a fost de pomina. Webmasterul dorea vreo 100 de mii. Chestia asta e tipic romaneasca. Nu spun ca nu sunt domenii, nise, optiuni, interesante in Romania, dimpotriva. Insa nu stim sa vindem cu adevarat, si mai ales, nu avem mentalitatea asta de a face afaceri reale, ci doar de a da tunuri. Exemplele nu se opresc aici, ar fi mult de discutat. Pe .ro se vor face multi bani in anii urmatori. Pentru ca gradul de penetrare al internetului e relativ mic, populatia nu e educata si orientata catre achizitiile online (Zoso cred ca avea la un moment dat un articol bun legat de CPM/CPA in Romania), etc, etc.

Exista insa o probabilitatea relativ mare, ca neseriozitatea webmasterilor sa conduca la o crestere temperata/franata daca o pot numi asa. In plus proiecte de genul asta: forum . seopedia . ro/spam-made-ro/11460-search-engine-optimization-spam-codrosu-ro.html , balaur.ro (clona de pe indeed, care culmea acum va veni in Romania), ubervu.com (spam masiv prin caching al rezultatelor) au doua tipuri de consecinte. In primul rand, in prima faza sunt intens mediatizate. Ulterior, un VC/business angel isi plaseaza banii in proiect, bani pe care nu ii va mai vedea niciodata in majoritatea cazurilor. Dupa 1-2 ani, constientizand chestia asta, BA-ul nu doar ca nu va mai plasa bani in proiecte alaturi de acel antreprenor, insa va avea o reticenta generala fata de piata autohtona. Reteaua e mica de cele mai multe ori. O data ce ai promis ceva ce nu poti livra, dezamagind, vei fi cunoscut pentru asta. Nu doar tu, ci si oamenii care lucreaza cu tine/pentru tine. Si uite asa, usor usor nici un BA din afara, parte din retea/cerc nu va mai investi in proiecte locale.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    38
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Bine ai venit pe Seopedia, emil. Ai facut o figura frumoasa inca de la debut
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Merci Cristi.

Costin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    29th April 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    34
    Posturi
    415
    Putere Rep
    36

Implicit

As avea posibilitatea sa plec in 2011, 1 an la studii in Brussels, dar eu nu ma prea descurc cu limba franceza. Ma gandeam ca m-as putea descurca si cu engleza. Dar cred ca voi alege alta tara . Multumesc pentru raspuns.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Costin, ce scoala e? Daca e Solvay, se preda in engleza.

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    29th April 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    34
    Posturi
    415
    Putere Rep
    36

Implicit

Nu stiu cu care are facultatea mea contract. O sa stiu exact peste cateva saptamani.
    Solvay vad ca este pe domeniul meu (Economics). E posibil
    Ca destinatie, mi-au fost recomandate universitatile din Brussels si Amsterdam .

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Amsterdam, adica uva.nl e slabuta. Am fost 3 luni acum cativa ani (pe business administration) dupa care m-am transferat la rug.nl. Diferente enorme. RUG e locul 5 in Europa. Daca esti de la ASE de exemplu, contractul este cu UVA pe Olanda si cu VUB in Belgia.

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    36

Implicit

Emil, imi placi. O sa citesc cu interes ce ne mai spui. Welcome here.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de Nosfer Vezi Post
    Emil, imi placi. O sa citesc cu interes ce ne mai spui. Welcome here.
    Multumesc Nosfer. Sper sa aduc un plus de valoare comunitatii. Sunt constient de faptul ca nu voi avea foarte mult timp la dispozitie (sunt ocupat cu tot felul de chestii unele interesante, altele nu) insa o sa incerc sa "fiu prin zona" cat mai des.

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    29th April 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    34
    Posturi
    415
    Putere Rep
    36

Implicit

Da, ASE. UVA este pe locul 56 in top 500 universitati, in timp ce VUB pe 238. Cred ca totusi o sa incerc spre Amsterdam. Nu ma pot transfera .
    Oricum, bine ar fi sa reusesc sa plec, chiar si pentru un an... Ma formez altfel decat daca as ramane aici.
    Multumesc mult pentru raspuns .

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Salut
    De Nikku în forumul Prezentare forumisti
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 8th April 2009, 11:54
  2. Salut!
    De Drakushorul în forumul Prezentare forumisti
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 3rd April 2009, 13:29
  3. Salut!
    De wladevlad în forumul Prezentare forumisti
    Răspunsuri: 4