Dever, ca sa declari ceva plagiat iti trebuiesc motive clare.
Asemanarea nu e atat de clara, ba dimpotriva interpretabila. Vezusem demo..nici ala nu e asemanator incat sa fie catalogat ca plagiat.
Dever, ca sa declari ceva plagiat iti trebuiesc motive clare.
Asemanarea nu e atat de clara, ba dimpotriva interpretabila. Vezusem demo..nici ala nu e asemanator incat sa fie catalogat ca plagiat.
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
Cum puteti sa afirmati asa ceva ...mai ales ca multi se preteaza la a spune ca sunt web designeri? Ma mir ca pana acum nu a venit cineva de la Cubus sa posteze aici....banuiesc ca nu-si urmaresc backlink-urile...
Dupa parerea mea o copie in web design inseamna un site care are un design integral identic cu al altui site. Plus ca trebuie vazut daca nu cumva design-ul este un template cumparat sau cu drepturi de utilizare fara a se preciza autorul. Plagiat devine in momentul in care template-ul a fost luat ilegal.
A fura ideea de design este cu totul altceva si nu se considera plagiat. Ce am spune atunci de site-urile de real estate, mai ales cele din us?? Un sablon nu este plagiere.
anyway...e doar o parere
Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.
Cristi nu te cunosc...cum nu cunosc pe nimeni din cei ce posteaza (sry cunosc o persoana)...anyway ideea e ca eu nu stiu cum lucrati voi in domeniu dar din experienta mea cand ma duc la client ori imi zice direct "w.w.w..my favourite site... com"ori il intreb eu care este ca nu stie o boaba de webdesign si tre sa vb acceasi limba nu? Acum tu ca designer tre sa il faci la fel si totusi diferit...si nu-i easy !
no cam la asta m-am referit
da in fine ...fiecare a avut parte poate de clienti si clienti..
Uite ca ar trebui facut un subiect "munca cu clientul". (cacofonie???)
Sa conduci clientul? Ce tot vorbesti acolo?Intr-adevar sunt faze la care merge sa-i zici "nu e bine" ..."uite sunt asa dezavantaje si x avantaje"...etc Dar daca clientul iti zice clar "asta vreau!" ..asta ii faci, in cazul in care vrei banii luiNu stiu ... poate vorbim de experiente diferite... Dar in web design clientul conduce, tu propui...accepta ce-i spui super, nu accepta..cauti o alta cale...si uite cum dam in negociere pe banii lui
. Poate pana la un pct web designer-ul conduce dar decizia finala apartine tot clientului ...si asta cred ca se aplica in orice domeniu....
parerea mea....
O sa propun sa imi cloneze un copil identic cu al tau Ianna. Evident, ipotetic vorbind.
Ce zici? Pe bani...bani frumosi...ti-ar place ca fiinta careia i-ai dat viata sa fie clonata si sa nu iti apartina?
Apoi, ca webmaster care creaza site-uri web ai obligatia de ai prezenta clientului ce e mai bun ptr. el. El iti poate cere sa clonezi tot ce vede...dar tu ca firma care pretinzi ca ai activitate in domeniul asta...ce statut ai? De cloner? Sau de firma care creeaza?
Sinteti o firma care scoate site-uri pe banda rulanta sau aveti conceptii profesionale? A clona nu e profesional...chiar daca clonarea poate fi o profesie.
Pana la urma in .ro toate se reduc la o singura fraza: "Mie foame!!" si nu "Creez!".
Probabil ca o astfel de conceptie ar face diferenta intre cel care lucreaza (orice) pe bani si cel care prin personalitatea si talentul detinut, creaza.
Krumel si Cristi, aveti perfecta dreptate. A refuza clienti care iti spun "ti-e foame!" inseamna sa iti mentii standardele si cred ca si asta poate fi una din caile succesului. Daca te complaci cu tot felul de "copiute" nu prea vad sanse sa avansezi. Pentru cei care sunt multumiti cu un anumit nivel si nu vor mai mult, e ok ... de asta sunt si clienti atat de inculti. Daca ar fi majoritatea mai cu tupeu si ar refuza sa lucreze pentru cei care se cred designeri, atunci nu ar mai veni clientii cu astfel de propuneri ...
Hi there, I'm Seraphim and I am creative designer
Aurel, hai sa gandim altfel: daca fac copii de web site-uri si am bani, nu am personalitate si portofoliu...deci nu ma dezvolt. Dar am bani.
Daca refuz si imi rezerv dreptul de a imi alege clientul ptr. care sa prestez un serviciu, imi pot crea un nume si sa am si bani. Poate nu am bani acum, dar imi fac un nume care o sa aduca bani.
Un client aduce o suma importanta de bani...dar e doar unul. Reputatia de firma care cloneaza nu o sa aduca prea multi clienti.
10 clienti "satisfacuti" aduc de n ori mai multi clienti, plus bani si portofoliu...ceea ce inseamna recunoastere.
Fiecare alege dupa cum il duce buzunarul sau personalitatea.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)