Pot fi acuzat de plagiat daca postez imagini de la diferite marci de autoturisme pe siteul meu cu scop de informare?
Pot fi acuzat de plagiat daca postez imagini de la diferite marci de autoturisme pe siteul meu cu scop de informare?
Nu e plagiat. Poate fi folosirea fara drept de autor a unor ..imagini.
De cele mai multe ori dreptul de autor se invoca in momentul in care persoana care a luat o imagine, text sau sectiune muzicala o foloseste in scop financiar.
Daca folosesti o imagine de pe un site ai grija ca in prealabil sa ceri voie printr-un email sau sa nu folosesti in marimea ei imaginea respectiva, postand eventual un link catre sursa. Sursa e bine sa fie precizata indiferent daca e sub forma de link sau text.
Apoi, ramane si la latitudinea persoanelor respective. Daca considera ca se incalca un drept de autor.
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
Deci e cu mai multe taisuri problema. Bun, si daca le mai iau si continutul si il modific... e groasa?
Ma uitam pe masini.ro si prezinta modele noi de autoturisme.... continut, imagini etc. Lamureste`ma pls sunt in pragul unei lansari![]()
pgabriel poti prelua continut de pe site-uri si sa specifici sursa. E o modalitate de a da drepturile de autor si de a evita neplacerile. Dar nu e sigura.
Continutul modificat e mai rau, dpdv meu de vedere. Daca autorul il recunoaste ca fiind al lui si e modificat, poti avea probleme si mai mari.
Daca traduci un text, atunci nu ai nici o problema.
Imaginile sint propriteatea site-ului de origine. Poti returna link-ul, poti specifica sursa sau poti cere acordul de publicare in conditiile stipulate de ei.
Textul modificat, partial, poate crea duplicate content, ceea ce nu prea te ajuta.
Dar,...poti cita un din continutul unui site. Asta inseamna sa folosesti doar o parte din continutul prezentat pe site si sa pui autorul sau sursa. Daca faci in asa fel incat sa para doar citat si nu articol in sine, poti scapa si de duplicate content.
Restul..vezi si tu.![]()
Mersi krumel. Daca mai e ceva... apelez.
Nu am mai facut asa ceva pana acum, toate se invata pe rand.
Ultima modificare făcută de Gabriel Puscuta; 5th December 2006 la 01:49. Motiv: ti`am gresit numele :D
Ideea e ca nu trebuie sa dai sursei motivul de a te acuza de furt sau folosire fara drept din partea autorului.
Pai da. Nu vreau sa fac ilegalitati (tot ce poti interpreta din cuvant). Vreau ca totul sa fie cat se poate de legal. Nu vreau sa ma trezesc cu mai stiu io cine, in cazul in care siteul va avea succes, ca imi zice ca i`am furat stiu io ce imagine etc.
Deci ar trebui sa iau legatura cu respectivii?
Masini.ro stii cumva cum procedeaza?
"Daca traduci un text, atunci nu ai nici o problema."
Ideea e ca o sa fie doua variante: una in lb engleza (.com) si una in romana (.ro)
Nu am tangente cu Masini.ro.
Ai putea sa le ceri voie sa preiei continut de la ei.
Dar..tine cont ca astfel pe partea de SEO nu prea o sa te ajute.
Ptr. versiune romana poti traduce texte cate vrei.
Nu am de gand sa le cer voie sa preiau continut de la ei si nici nu cred ca am s`o fac. Din punctul meu de vedere e un site concurent, asa ca am sa vin cu mult mai multe fata de ce au ei si am sa ma axez in principal pe asta. Este mult mai variat continutul meu fata de ce au ei. Pe partea de seo am sa dau tot ce pot ca sa urc cat mai sus. Probabil am sa fac si o campanie adwords ca test sa vedem ce si cum. Linkuri cat mai bune. Dar toate progresiv.
Dar daca scrii pe unde pe site ca imaginile sunt cu titlu de prezentare, nu ajuta cu nimic ?
moviereads.com - flip pages, not content
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)